Før springet

Opgavebeskrivelse

Fortæl om situationen i flyveren, inden tre faldskærmsudspringere hopper ud gennem den åbne sidedør. Hvorfor er de i flyet? Hvordan er deres indbyrdes relationer? Det er helt op til dig selv om du vil gøre teksten humoristisk, spændende, dialogpræget og så videre.

Det er den sidste forhindring. Puljen er eksploderet og der er nu 9,7 milliarder dollars til vinderen. Den til dato største showet har haft. I nat skal vinderen findes. Kabinedøren er slået op og de tre mænd har alle taget deres skærme på og sidder nu og venter på klarsignal fra piloten.

Kameraet zoomer ind på kineseren nærmest cockpittet. Han løfter blikket og møder kameraet med rolig alvor. En friskfyragtig speak over proklamerer; ”Fa Denxiang. Han er 33 år og opvokset i en lille landsby i det nordlige Kina, hvor han driver familiens massage og akupunkturpraksis. Når han ikke passer sin cancersyge lille søn, supplerede han med indtægter som kung-fu instruktør. Pladsen i konkurrencen har han fået af en taknemmelig patient, der havde vundet den i et statsligt lotteri. Spillet er Denxiang’s eneste chance for at skaffe pengene til sin søns hospitalsophold”.

Kameraet panorerer forbi den åbne kabinedør og over på den anden mand. Speak-over fortsætter ; ”Piger! Her er han så! Denne maskuline og solbrændte australier er Johnny Jahoop - damernes mand og vores alle sammens JJ. Han er 42 år og SIIINGEEEEELLL! Så klar ved tasterne piger. JJ er tidligere legionær nu lykkejæger og eventyrer. JJ er en ægte vovehals og adrenalin junkie og har opnået sin stjernestatus i tidligere reality shows".

Kameraet drejer væk fra JJ og zoomer ind på den tredje kombattant. Speak-over brøler; ”Og her har vi så Guldbrand Bjergfjord, en flamboyant Nordmand fra Stavanger og tidligere bodybuilder. Guldbrand har skiftet tilværelsen som ukendt Hollywood stuntman og pornoskuespiller ud med et image som til verdenskendt vovehals. Nu kæmper han nådesløst for anerkendelse.”

Kameraet drejer igen og stiller skarpt på ledsageflyet som kan ses gennem den åbne kabinedør. Kamerahold 2 står allerede klar i ledsageflyets dør. Der er kun få minutter til de skal springe. Mændenes blikke er mørke og alvorlige og ingen siger noget.

Kabinen buldrer af vindstøj og motorlarm. ”TILLYKKE! ” Kameraet svinger rund. Det er tv værten der råber i for at overdøve den infernalske støj. ”TILLYKKE! -VI HAR LIGE RUNDET 6 MILIARDER SEERE!” Bortset fra smilet med de alt for hvide tænder, ser han helt menneskelig ud i den militære flyveruniform. ”OG NU KÆRE SEERE...” siger han henvendt til kameraet. ”NU ER SANDHEDENS TIME KOMMET. DER ER TRE MÆND TILBAGE. TRE MÆND, TRE SKÆRME. MEN TO SKÆRME ER DEFEKTE. HVEM HAR TRUKKET VINDERSKÆRMEN?”
Piloten giver klarsignal til at springe.

Skriv kommentar

Besvarelsen Vinderskærmen er publiceret 06/10-2009 00:30 af Henning Wibrand under skriveøvelsen Før springet.
Version 1 - 06/10-2009 00:30
Besvarelsen er på 397 ord og lix-tallet er 37.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Lise Andreasen (anemone42)
Puha! Både meget tæt på virkeligheden, og lige det skridt længere ude i fremtiden, hvor vi trods alt ikke er havnet endnu. Flot!

Et par små slåfejl hist og her. Mest forstyrrende fandt jeg skiftet nutid/datid her: "Når han ikke passer sin cancersyge lille søn, supplerede han med indtægter som kung-fu instruktør."
11 år siden
11 år siden
#2 Henning Wibrand
Hej anemone4
Tak for din hurtige gennemlæsning og kritik. Hvor ER det dog svært at opdage sine egne slåfejl mv. Det er tit noget der opstår når man sidder og efterredigerer og strammer op og reducerer. Håber jeg undgår den slags i fremtiden.
11 år siden