Action!

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som er specielt actionfyldt, og prøv samtidig også at indføre et spændingsmoment som allerede fra starten fastholder læseren. Teksten skal skrives i nutid. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg sidder helt stille i den lille mørke kasse. Der er kun lige og lige plads til, at jeg kan krybe sammen derinde. Jeg kan ikke se mit ur, og derfor ikke hvad klokken er, men jeg ved, at jeg har været i kassen i flere timer. Sulten gnaver i min mave og tørsten i min hals. Jeg sukker lavt og husker tydeligt, hvordan jeg er endt her.

Jeg er agent og arbejder for en hemmelig forening, som kun få ved eksisterer. For tiden er der sket mærkelige ting ude ved denne ø. Jeg blev sendt ud for at se nærmere på det. Det første jeg så, var et kæmpe fort bygget på stedet, sikkert uden tilladelse. Jeg listede mig indenfor og så mig omkring. Overalt var der kæmpe maskiner og inde bag en dør, var jeg sikker på, at jeg hørte et dyr brøle, og det var ikke et dyr, jeg havde hørt før. Da jeg var ved at kravle ind i en luftskakt for at komme tilbage til stranden og tage hjem igen, blev jeg opdaget af en vagt. Han havde hevet mig hårdt ud i benene, så jeg havde slået hovedet. Jeg var besvimet.
Da jeg var vågnet igen, sad jeg på en lille stol midt i et enormt kontor bundet fast. Bag mig kunne jeg høre to vagter trække vejret, men jeg kunne ikke se dem, da jeg ikke kunne dreje hovedet. En mand var kommet ind og havde sat sig overfor mig. Han havde stillet mig en masse spørgsmål, men jeg havde nægtet at svare. Så fik jeg øje på de papirer, der lå på bordet. Det var planer. Uden at mændene opdagede det, læste jeg det, der stod derpå, og fandt snart ud af, hvad de var igang med her ude på øen.

Jeg sukker lavt. Der er huller i kassen. Vandet strømmer ind, og jeg ved, at det hele snart er slut. Jeg vil dø med den viden, jeg fik derinde. Gid jeg aldrig var kommet hertil. Gid jeg aldrig havde læst de planer. Gid jeg havde været et normalt menneske, der hver dag gik på kontoret hvorefter at gå hjem igen til sin familie.
En sidste gang tænte jeg på de planer, før vandet strømmede ned i mine lunger. Mutanter, dyr og mennesker blandet sammen. De var kamprobotter. Usårlige over for alt. Vandet fyldte mine lunger og alt, gik ud.

Skriv kommentar

Besvarelsen Kassen er publiceret 09/10-2009 18:13 af Karen Boysen (nerak) under skriveøvelsen Action!.
Version 1 - 09/10-2009 18:13
Besvarelsen er på 398 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej nerak, en lille agenthistorie, med alt hvad der hører til. Den går jo bare slag i slag med action, så den opfylder opgaven - med et godt sprog. VH Mons
14 år siden
14 år siden
#2 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Spændende tekst, men du får ikke så mange stjerner, for historien skulle jo skrives i nutid (vel især for at fastholde læseren i spænding, som skete det hele lige nu og her). Din historie er mest et tilbageblik på hvad der skete som optakt til den nuværende situation. Men velskrevet og jeg synes det er dejligt at se, hvordan du hele tiden udvikler dig. God uhyggelig afslutning.
14 år siden
14 år siden
#3 Pia Hansen
God og spændende historie, men ...
ja, for der er desværre et "men" :-> Du holder dig ikke til nutid. Det er i første omgang kun et problem, fordi nutid er et krav i denne øvelse, men i slutningen af teksten bliver det ret problematisk. Hp sidder der i kassen. Vandet trænger ind - og så fortælles der pludselig i datid? Den går ikke. Hvis du vil anvende sproget på den måde, må du i hvert fald gøre klart, at du nu springer i tide, måske som overgang til en fortsættelse, der nødvendigvis må indebære, at hp. overlever.
Måske kan du bare lave et lille linieskift, så sætningen står for sig selv? Så tror jeg det fungerer. Som en historie. Som skriveøvelse er det stadig ikke så godt.
Der er lidt mere knas med de tider, da du i tilbageblikket pludselig anvender førdatid. Det går ikke, for tager man det for pålydende hiver vagten hp, ud af luftskakten, før han opdager ham. Nej vel?
Bortset fra mulige misforståelser p.g.a sproget, hænger historien godt sammen, og der er bestemt spænding fra starten. Action er der mest af i tilbageblikket, da hp. jo sidder ret stille der i sin dystre kasse. Til gengæld er her uhygge og du får serveret en god (væmmelig!) overraskelse angående, hvad det hele går ud på. Også god beskrivelse af, at hp. hellere vil have et almindeligt job. i hvert fald der i situationen. (forståeligt nok)
Hrm?
Her er virkelig stof til en spændende historie, der sagtens kan tåle at blive udbygget.

Pia
14 år siden
14 år siden
#4 Simon Greve-Poulsen (sigre)
Det var en fin nok historie men jeg vil ikke rigtigt kalde den action, der e trods alt ikke noget kamp eller strid bortset fra da han blive opdaget. Den er mere mystik end den er action.
14 år siden