Ønskebarn

Action!

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som er specielt actionfyldt, og prøv samtidig også at indføre et spændingsmoment som allerede fra starten fastholder læseren. Teksten skal skrives i nutid. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Nu ved hun, at alting er galt. Hun er trængt op i en krog. Det her var ikke meningen. Åndedrættet lyder for højt i mørket, der pludselig er blevet dødstille. Hjertet banker hårdt og hurtigt. Hun knuger den til sig, den er hård og kold. Altanen er ikke mere end en kvadratmeter stor. Perfekt til kommende forældre, der begge ryger men ikke vil udsætte ønskebarnet for passivt at indtage tjære i de små, dugfriske lunger. Hun forsøger at holde vejret og bremse sine ubarmhjertige rygerlunger i at afsløre hende. Det skal ikke ske nu. Ikke nu.
Skriget fra den højgravide kvinde, hyænen, er forstummet. Nu står de to kvinder ryg mod ryg. Den ene ude, den anden inde; den ene 14, den anden 28; den ene med den hårde, kolde ting i sine knugede hænder, den anden med et bankende nyt liv under sine rystende håndflader. Den højgravide er sikker på, hun så en uønsket gæst ude på terrassen. Hun har allerede ringet til politiet og hvisket, at hun er i livsfare. Hendes mand, faren, er til møde med alle de andre direktører, og det er ikke sikkert, han tager sin mobil. Så hun har sendt ham en sms.
Politisirener bryder den pressende stilhed og tager til i styrke. Den uønskede på terrassen bliver rædselsslagen i takt med, at hyænen bliver stadig mere tryg. På gaden lyder nu farens stemme. Hun genkender den med det samme. Han er kendt fra TV.
Snart høres også stemmer inde i stuerne. Lys bliver tændt. En politibetjent banker på dørens rude og beder den uønskede give sig tilkende. Det vil hun ikke – det kan hun ikke. Ikke nu! Hun ville gøre sin far stolt; hun ville overraske ham og gøre ham glad for, at hun endelig var en del af hans liv. Give ham den gave, som hendes mor i tidernes morgen havde taget fra ham.
Nu står hun med den slidte halskæde, som skulle få ham til at huske, få ham til at acceptere.
Hun kaster den ud over altanen lige før betjenten åbner terrassedøren, overmander hende og slæber hende ind i lyset. Han råber til sine kolleger, at de skal lede efter våbnet, som hun har kastet fra sig. Hun ser ham, faren, der har fået en ny, alt for ung kone, en hyæne, der altid vil stå i vejen. Hun slæbes bort. Den uønskede.

Skriv kommentar

Besvarelsen Ønskebarn er publiceret 11/10-2009 15:05 af MetteH under skriveøvelsen Action!.
Version 1 - 11/10-2009 15:05
Besvarelsen er på 394 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Det er muligvis fordi det er meget tidligt om morgenen, men jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår denne her. Da du i starten fortæller at: "Hjertet banker hårdt og hurtigt. Hun knuger den til sig, den er hård og kold." så tror jeg først det er hjertet, hun knuger. "Den" er nok en pistol, men jeg synes den korte historie er en smule rodet og det er synd, for jeg fornemmer at der gemmer sig en spændende fortælling indenunder. Men måske har andre et bedre bud?
14 år siden
14 år siden
#2 Benno
Der er langt mere drama og spænding end den krævede action her.
Men det lider historien om de to kvinder nu ikke under, og den er meget intenst fortalt. Flere steder oz så kryptisk, at der skal gang i de små, grå - og det er ok for mig.

Undrer mig over, at den 14-årige kan have rygerlunger - og at den gravide kan være så hensynsfuld, at hun nøjes med at sende en sms, når hun er i direkte livsfare.

vh. Benno
14 år siden