Action!

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som er specielt actionfyldt, og prøv samtidig også at indføre et spændingsmoment som allerede fra starten fastholder læseren. Teksten skal skrives i nutid. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Mandens hoved ryger bagover, da køllen kommer susende. Et øjeblik står alle på værtshuset stivnet, som i et kameraklip, men scenen er ikke en spændingsfilm og baren ikke af pap, og da Birger trimler bagover og slår baghovedet i gulvet, er det rigtig blod, der som en flodbølge vælter ud af de store næsebor. Den knasende lyd fra boldtræ mod kæbe og fortænder er også yderst realistisk i det røgfyldte lokale.

Tanja slipper det glas, hun er ved at polere og stirrer ned på Birger på det skodfyldte bræddegulv og dybt forbløffet videre op på den spinkle, frakkeklædte kvinde, der i det samme vender rundt og skrigende stormer ud ad døren, så den matterede glasrude klirrer. Battet ligger blodigt tilbage på bardisken.
”Hov!” råber Knudsen og skynder sig at redde sin øl, hvis nu det skøre kvindemenneske skulle komme tilbage. Midaldrende mennesker i forskellige stadier af beruselse ser overrasket på hinanden i det stimede dagslys.

Birger rejser sig langsomt og spytter blod ned over skjorten. Tandstumper lander på det plettede gulv. ”Fpor fpanden i phelvede…” Han rækker en rystende hånd ud efter sin øl. Tanja skænker ham hurtigt noget fra en mørk flaske, hun tager frem under disken.

Værtshusdøren knalder op og en mand stikker rødøret hovedet ind, tager sig bestyrtet til panden ”For Helvede, - det må I sgu undskylde – Jane Eyre tog sgu fejl af værtshusene. Vi optager en actionkomedie længere henne i gaden!” Instruktøren træder forsigtigt længere ind i det røgfyldte lokale, ser med afsky på den blodige skikkelse, der forsøger at placere en cigaret mellem de smadrede læber. Jukeboksen spiller lavmælt Thomas Helmig i baggrunden.

Tanja vender sig mod instruktøren. ”Var det virkelig Jane Eyre, der slog Birger ud?” Ubevist trækker hun ned i udskæringen på den pink t-shirt, da deres blikke mødes. ”Hun er jo berømt…”
Instruktøren griber chancen. ”Nemlig! – Fik en Oscar for ”Twins in love.” Han smiler, så jacketkronerne lyner. ”Hør, jeg er sgu ked af det her - Jane opdagede lidt sent sin fejltagelse, må man sige.” Han laver en ufrivillig grimasse over alt blodet og bakker mod døren. ”Som plaster på såret, skal jeg nok skaffe jer nogle fribilletter…” De velmanicurerede fingre hviler på dørhåndtaget. Skælver.

Barstolen vælter bagover, da Birger træder frem med bøjet hoved. Tørrer blodet af mundvigen og beslutsomt rækker ud efter battet. Nogen skruer op for Thomas Helmig. Instruktøren fniser nervøst.

Skriv kommentar

Besvarelsen Fraklip er publiceret 13/10-2009 13:16 af Mikala Rosenkilde (Mikala) under skriveøvelsen Action!.
Version 1 - 13/10-2009 13:16
Besvarelsen er på 399 ord og lix-tallet er 40.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Benno
Der er gang i underholdningen, som ikke mangler action her.

Sproget lider til gengæld under din manglede brug af sin/sit - den konsekvente brug af de/den/det pynter ikke her og koster en stjerne.

Regnede oz med, at en lille varan ville dukke op på et tidspunkt, men der blev jeg snydt *G* (kostede dig ingen stjerner ;o)

vh. Benno
10 år siden
10 år siden
#2 inilni
Jeg synes historien er rigtig flot skrevet og flyder nemt. Teksten springer meget hårdt ind i en actionscene, men synes så at actionen (ved ikke engang om actionen er et ord =S) forsvinder efter stjernen forlader baren, men slutningen lover godt! 4 stjerner herfra =)
10 år siden
10 år siden
#3 Pia Hansen
Der sker noget fra starten af. Det må man sige.
Og der er en overraskelse gemt.
Klar og tydelig fortælling, som er meget tæt på topkarakter, men et eller diffust mangler, så jeg får lyst til at give den fire trekvart stjerne. Hvad man jo ikke kan ;-)
Hrm - fem alligevel så da.

Pia
10 år siden
10 år siden
#4 MetteH
Jeg synes den er lidt sjov og surrealistisk (sådan lidt I-Kina-spiser-de-hunde-sjov). Det er jo helt usandsynligt, at en skuespiller skulle gå ind og knalde nogen ned - uanset om sættet var rigtigt. Jeg går ikke ud fra, at nogen ville have lyst til at spille ham, der bliver banket reelt med et boldtræ... Og man kan vel ikke så godt finde stundmænd, der kan noget særligt med munden, så det ikke gør noget, at de bliver smadret der... Men på en måde, er det jo din histories univers, at det kan man godt. Jeg tror det er her, det bliver lidt komisk. Også de midaldrende småberusede Thomas Helmig-elskende mennesker, der muligvis lever på den bar, også om dagen. Der vil tæve den småvamle instruktør.

Den er absolut action-pact, og hvis det er meningen, at den skal være lidt surrealistisk, så rammer den også godt der :o)
10 år siden
10 år siden
#5 Lejsy Storm
Du har skrevet en god historie med mange ingredienser i: Action, drama, lidt utopia, parodier og ikke mindst humor.
En rigtig god fortælling. Flot fortalt!
10 år siden
10 år siden
#6 Gitte Morsund
Genial fremførelse. Rammende titel. Og sikke dog en fejltagelse at begå. Undrede mig også over, hvorfor kvinden løb skrigende derfra - hun måtte jo have medbragt battet ...
Helstøbt og meget velfungerende actionscene. Omend fra det virkelige liv.

/Gitte
10 år siden
10 år siden
#7 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Mikala, det var godt nok lidt af et voldsomt sceneri, men så med den overraskende pointe, som er typisk for dig. Den er godt skrevet, lidt af et godt eksempel på at skrive en scene med ydre, actionfyldt handling. Med lidt klassisk indslag - Jane Eyre, efter den berømte roman af en af Brote-søstrene ;-) VH Mons
10 år siden
10 år siden
#8 Karina Andersen (Lady venus)
ja ja... man jo give stakkels Birger ret, jeg havde sgu heller ikke ladet mig spise af med et par fribiletter.
genial ide, jeg kan godt lide udviklingen fra alvorlig til humoristisk.
10 år siden
10 år siden
#9 Sirena
Godt skrevet og særdeles aktionsfyldt på en overraskende måde! Jeg kan rigtig godt lide de reflekterende overvejelser i begyndelsen om, at det jo ikke er en spændingsfilm, men virkelighed. Og det så alligvel viser sig at have noget med filmens verden at gøre.
Fin titel og god slutning også.

/Sirena
10 år siden
9 år siden
#10 Lise Hougaard (heltinde)
Halleluja, der er fart over feltet!

Du skriver knippelgodt - sprog og billeder er helt i top, og jeg følte mig underholdt fra start til slut.

En ting er jeg dog ikke helt tilfreds med. Instruktøren er flabet sådan at tilbyde fribilletter; ikke noget at sige til, at folk bliver sure. Men han har hånden på dørhåndtaget og kan let som ingenting smutte. Hvorfor skulle han så vente på bøllebank? Måske kunne en af de andre gæster roligt gå hen og spærre døren, inden Birger rejser sig? Så ser man endnu tydeligere sammenholdet mellem barens stampublikum - de handler uden at være nødt til at diskutere sagen i plenum :-D

Instruktøren skulle bare have tilbudt en omgang, så havde alle været glade.

Ih, jeg får helt lyst til at finde flere af mine korte tekster frem, støve dem af og lægge dem herind på Fyldepennen, tak for det.

Og mange tak for rigtig god underholdning,
Lise
9 år siden
9 år siden
#11 Bjørn Jensen (spicey)
Flot skrevet og god underholdning, humoren har du ikke glemt heller. Ja, man kan jo ligefrem lugte stanken af sur øl og cigaretter. Heldigvis slipper instruktøren vist ikke kun med nogle fribiletter.

VH Bjørn
9 år siden