Festen

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvor handlingen udspiller sig under en festlig begivenhed, fx fødselsdag, svendegilde, bryllup, julefrokost m.m. Handlingen skal være et brudstykke fra dagens/aftenens begivenheder. Lad det være op til læseren selv at gætte indbyrdes relationer mellem gæsterne. Skriv i et sobert sprog.

Jeg kan mærke, at hun kigger. Jeg snakker videre, gør mit bedste for at få klyngen til at grine. Jeg griner også, alt for højt. De betyder intet for mig, de er kun mennesker. Øl, musik og en kærlig tilsvining, så er deres behov stillet. Ikke mine, og heller ikke hendes, hende, hvis øjne hviler på mig og min forestilling.

Jeg udvandes i selskabet. Klyngen taler et sprog, som ikke mætter, der er ingen næring i deres udgydelser. Jeg giver op og spreder trivielle tanker. Klyngen æder dem og spytter knogler og brusk i min generelle retning. Hierarkisk samtale, ingen øjenkontakt.

Jeg søger hendes øjne på afstand. Tilfældigt.
Vi deler noget autentisk, noget underfundigt, dybt og intimt. Mellem alle disse grå statister gløder vi. Vi længes, vi begærer, vi dyrker det komplicerede.

Jeg går ikke hen og snakker med hende. Rygterne er blevet for mange, skønt de ikke har meget hold i virkeligheden. Jeg ville ønske, de havde.
Klyngen forstår ikke. Jeg kan ikke bebrejde dem det.

Jeg undskylder mig tydeligt med, at jeg skal på toilettet.
Påvirket af ligegyldighed prøver jeg at finde mig selv. Jeg kan ikke. Jeg kigger mig i spejlet, prøver at få øjenkontakt, men jeg har egentlig ikke lyst. Jeg vasker hænder og tager en dyb indånding, før jeg forsvinder helt.

Jeg overvejer at gå over til hende, sådan helt ligegyldigt. Nej, jeg kan ikke.
Jeg overvejer at opgive tanken om at få kontakt med hende.
Jeg overvejer at gå hjem.
Jeg tørrer mine hænder og forlader forstanden.

Der står hun, lige der på gangen. Jeg glemmer at trække vejret, vi siger intet lige nu, vi kigger bare. Jeg mærker, hvordan mit indre løslades.
Jeg er her.
Vi er her.
Og resten af verden er så uendeligt ligegyldig.

Skriv kommentar

Besvarelsen Uendeligt Ligegyldig er publiceret 17/10-2009 21:26 af Malene Xena Jessen (Trillian) under skriveøvelsen Festen.
Version 1 - 17/10-2009 21:26
Besvarelsen er på 293 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Gitte Morsund
Meget smuk skildring af det at ville noget, der går udover "klyngens" forstand / ambitioner. Din HP er meget bevidst om sine egne fejl, hvilket gør det muligt for mig at føle sympati, selvom opførslen bestemt ikke er sympatisk.

/Gitte
13 år siden
13 år siden
#2 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Trillian, sikke en fest, ja, som det ofte er, med indholdsløse samtaler og ikke meget indhold. HPs tanker er forståelige, selv om de ikke er så sympatiske. Du får virkeligt skildret det godt med få sætninger. VH Mons
13 år siden
13 år siden
#3 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Det er meget velskrevet og du bruger nogle fine vendinger, synes jeg. Jeg kan ikke se relationen HP og hende, der omtales, men jeg kan lide dit sprog og lide det jeg læser.
13 år siden
13 år siden
#4 Pia Hansen
Det er rart at møde ligesindede og du beskriver det ganske godt.
Dog kunne der måske tilsættes en smule mere om, hvorfor de andres snak er så ligegyldig og hvad der gør, at "hun" er synligt (for hp) anderledes.

vh.Pia
13 år siden