Når enden er nær

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort tekst, hvor du anskuer menneskenes påvirkning på og ødelæggelse af naturen. Anvend et dyrs synspunkt - vel at mærke et af de dyr, der bliver færre og færre af, og dermed trues af udryddelse som følge af vores handlinger. Hvordan er dyrets hverdag? Hvad tænker og føler det?

"Ej, se nu dér - se nu dér!"
Hans udbrud vakte røre nede i hønsehuset. En af tøserne strakte sin korte hals,
"Hvad regner du lige med, vi skulle kunne se hernede fra, langben?"
Han baskede så ophidset med vingerne, at kroppen lettede fra reden på taget.
"Mosen! De pløjer sg' lige hen over min mose! Hvad har de gang i!?"

Hanen klukkede hult,
"Det skal blive til en kornmark, har jeg hørt. Jah, vi andre har jo levet af korn i årevis. Det kunne du måske også trænge til at prøve?"

"Korn... KORN? " skrappede storken, "Jeg kan da ikke leve af korn! Jeg er kødæder, jeg skal ha' mine tudser, ellers så DØR jeg!"

Hanens yndling bumbede erotisk ind i sin mand,
"Ah, langben, er du nu ikke liiidt hysterisk? Der er vidst gået lidt for meget ungkarl i dig de seneste somre. Måske skulle du bare finde dig en sød kone at dele din rede med, måske et par små rollinger, så skal du se!"

"Sig mig, fatter I ingenting!? Jeg er en STORK!! Den mose ER mit liv!"
Han lagde sig tungt i reden med næbet hvilende på kanten.
"Hvis ikke den er der, har jeg intet at tilbyde en familie. Vi vil sulte... Og for hvad?
For korn..."

Skriv kommentar

Besvarelsen Kornmarken er publiceret 20/10-2009 12:26 af Malene Xena Jessen (Trillian) under skriveøvelsen Når enden er nær.
Version 1 - 20/10-2009 12:26
Besvarelsen er på 214 ord og lix-tallet er 19.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Malene, sikke et skønt replikskifte mellem storken, der mister sit livsgrundlag når mosen forsvinder, og så hønsene, der ikke fatter en brik af sagens alvor - de er bare skønne, du får lige gjort grin med flere af de floskler, som mennesker bruger overfor folk med problemer. Han skal tage at finde sig en sød kone - der grinede jeg højt. Det er nok den sjoveste besvarelse af denne øvelse, som jeg har læst indtil nu. VH Mons
11 år siden
11 år siden
#2 Gitte Morsund
Fantastisk flot løsning af opgaven. Du lever til fulde op til kravet om at anskue det fra dyrets synspunkt og formår at formidle både følelser og tanker.

Først sad jeg tilbage og tænkte, at der jo ikke var tale om ødelæggelse, det blev jo "bare" lavet til en kornmark - men handlingen har jo konsekvenser for storken som vi helt og aldeles ignorerer, fordi vi har brug for korn.

Lækkert indslag at lade hønsene komme med "gode ideer".

/Gitte
11 år siden
11 år siden
#3 Birkemose
Jeg skulle læse den et par gange, inden dialogen faldt på plads, men når man ved hvem der taler, er det et godt lille scenarie du får stillet op.
Selv synes jeg det er tåbeligt at hannen klukker hult, men det er nok bare mig, og så mangler du at give et bedre billede af hønsene. "Bumper erotisk ind i" bliver underligt usammenhængende.

Min største anke er, at første gang jeg læste den, forstod jeg den ikke. Havde du formået at få mig til at gøre det, havde det været et rent femtal :)
11 år siden
10 år siden
#4 Lise Eva Kramer (Lille spejl)
Den sidder lige i øjet. Selv mellem dyrene er der så store forskelligeheder, fordi den ene slags er husdyr og bliver fodret, mens storken lever i og af naturen. En pragtfuld satirisk pointe. 4 af 5 stjerner herfra.
10 år siden