Drømme

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvor hovedpersonen har svært ved at skelne mellem drøm og virkelighed. Lad det være op til læseren at finde ud af hvornår de to forskellige bevidsthedsniveauer optræder. Medtag gerne flere personer i historien.

-Hvorfor er du sådan mod mig. Kan du ikke se at jeg er ulykkelig? Kan du ikke se jeg lider i det kaos du har skabt? Kan du ikke se at du får mig til at miste alt?
Hun siger det til sin drømmefyr. Ham der altid er der, men så alligevel er væk. Hun ser på ham, ikke som hun plejer, ikke med smil på læberne og glade øjne, men med sorg og fortvivlelse.
Hele verdenen falder sammen, alt føles koldt og klamt. Hun kigger stadig på ham, kigger på ham med sine store våde øjne.
-Nej, du må ikke! Kan du ikke se hvad du gør? Kan du ikke se at jeg elsker dig?!
Tårende væltede nu ud mens hun kiggede på det han havde i hånden.
Hun så sit eget hjerte, det var blevet flået ud. Hun kunne ikke føle det slå længere, hun så det kun ligge i hans hånd som et gammelt halvråddent æble.
Hun nærmer sig ham, stille og roligt, for at tage det lille, skrøbelige hjerte, men udstøder et skrig da han pludselig kaster det af alle sine kræfter ind i væggen.
Grædende ser hun på, at hjertet falder tungt ned til jorden.
Han kigger på hende, med sine uskyldige øjne, som ville han fortælle hende noget vigtigt, men vender sig om igen, og kigger smilende på det lille, knuste hjerte.
-Åh skat, hvordan kan du gøre det mod mig, jeg troede du elskede mig. Du har knust mit hjerte og det bliver aldrig helt igen.
Hun lukker trist de våde øjne i, og da hun åbner dem igen, er drømmefyren væk. Forsvundet ind i en verden, hvor hun aldrig kommer til at se ham igen.

Skriv kommentar

Besvarelsen Tabet er publiceret 30/10-2009 00:28 af Patricia Petersen (flong) under skriveøvelsen Drømme.
Version 1 - 30/10-2009 00:28
Besvarelsen er på 283 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej flong, her fornemmer man godt nok , at drøm og virkelighed falder sammen. den lider så lidt under, at det med hjertet, der holdes i hånden og knuses, er brugt så ofte som metafor, så den nok er lidt slidt. Men selv med det lykkes det dig jo at få det til at flyde ind i hinanden. VH Mons
14 år siden
14 år siden
#2 Patricia Petersen (flong)
hej.

tak for kommentaren.
vil tage den med til en anden gang når jeg skriver. :)
er ikk van til at vise det jeg skriver for andre, for der er mange der ikk kan se meningen i det alligevel. men er nu rart at få noget fitback.
så mange tak. :)

mvh flong
14 år siden
14 år siden
#3 Thor Windelboe (Torrion)
Ja drømme kan give forvarsler.
godt beskrevet og stakkels pige, ja det jo sandt det knuste hjerte! men det passer godt ind.

også at det rammer en mur og sætter et endegyldigt stop for drømmen om ham.

Mvh.
Torrion.

god jul!
14 år siden
14 år siden
#4 Sine Simonsen (Sinegen)
hej.
jeg syntes det er en rigtig god tekst men jeg syntes bare ikke du skulle have kaldt ham "drømmefyren" men bare et navn eller noget andet, så det var op til læseren selv at finde ud af om han var virkelig eller ej

ellers rigtig god tekst :D
14 år siden
14 år siden
#5 Patricia Petersen (flong)
ideen med overskriften "drømmefyren" var netop den, at man skulle tænke sig til om det var virkelig eller ej..
min kæreste, eller min eks er det jo så nu, ham kaldte jeg for min drømmefyr, har var jo virkelig, men han var også en drøm fordi jeg troede han var den perfekte.

historien har jeg skrevet lidt ud fra hvordan jeg følte det da han var ved at gå fra mig. hvordan jeg så det hele.. han var perfekt i mine drømme, men egentlig, så var han jo så bare alligevel som alle de andre der bar sårede mig..
og det er det overskriften lidt skal illustrere, eller hvordan man nu kan sige det.
netop det faktum, at fyre, (hvis man er kvinde) kun er en drøm inde i hovedet, udenpå der er han jo bare en fyr som så mange andre. ^^

/flong
14 år siden