Inspirationsøvelse #1

Opgavebeskrivelse

Digt en lille historie ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Opdatering: antal ord er ændret fra 5 til 3 i forhold til udsendte nyhedsbrev.

Jeg er et værre rodehoved, hvis jeg selv skal bedømme mit værelse på klosteret. Jeg er nonne, men ung nok til at jeg ikke selv måtte bestemme, om jeg ville på kloster eller fortsætte på en katolsk pigeskole. Det valgt min mor så for mig. Jeg smider mig på sengen, lukker øjnene og sukker dybt, mens jeg genkalder mig min mors ord efter hun havde skaffet mig en plads og en seng her, på dette kloster..
"KLOSTERSKOLE?!," skreg jeg af hende og faldt ned på enden på gulvet, mens min mor lagde armene over kors og så alvorligt på mig. "Ja, klosterskole. Et kloster, kun for piger, hvor du skal bo og gå i skole." "Men.," begyndte jeg og så på hende med et bedende blik, mine supermægtige hundeøjne, der nærmest skærer gennem marv og ben, indtil jeg bukker under og fælder en tåre, så ved jeg at sejren er min. Bare ikke nu, overfor min mor, "Men hvorfor skal jeg gå i kloster? Og så på en skole for nonner?" Jeg klemte det sidste ord ud, de nonner, jeg har set på gaden, var altid gamle damer og sure madammer uden noget som helt godt om drenge, og jeg har tit undret om jeg ville blive den samme hvis jeg endte på et kloster. Det gjorde jeg nu, takket være min mor, og det var jeg ikke stolt af dengang. "Selvfølgelig. Jeg vil have at du tænker på din uddannelse frem for drenge.," svarede hun og så var den sag ude af verden.
Jeg drejer hovedet på puden og ser mod sengestolpen. Den er af træ, ligesom resten af sengen selvfølgelig, og min nonnehat(Note: Ved ikke hvad det hedder rigtigt) hænger over den. Jeg klemmer munden sammen og lukker øjnene. De svier, jeg savner min gamle klasse, min gamle skole og mit eget værelse frem for det her sted.. Men alligevel er det jo også sjovt at være her, for jeg møder andre piger på samme alder og med samme baggrund(tvunget af deres forældre) og vi planlægger alle at overtage skolen på et tidspunkt...!
Tilfældige ord: rodehoved, klosterskole, stolpe

Skriv kommentar

Besvarelsen Klosteret er publiceret 30/10-2009 21:42 af Kischii Hikikomori (Talan) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #1.
Version 1 - 30/10-2009 21:42
Besvarelsen er på 347 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 stadig_ung
Hej?

Du brugte alle orderne, så langt så godt...

Jeg syntes den er god, især fordi at det er helt tydeligt, at hun gerne vil hjem, og hader det sted.

Jeg syntes måske godt, at du kunne forklarer lidt mere, om hendes syn på drenge, og om der var nogen anden grund til, at hun skulle der hen.

Den næst sidst sætning syntes jeg måske ikke passer så godt ind i forhold til det andet;
"alligevel er det også sjovt at være her ..." (ved ikke endnu, hvordan man laver citater :/ )

Men ellers fin og super duper - måske, er det forkert, men husk lige på min alder :)

Det var det :)
14 år siden
14 år siden
#2 Astrid Harboe (bette o)
Hej - ja alle ordenen var der... og er vist det eneste jeg kan nikke ja til. Starten var en smule forvirrende at læse - det virkede som om du bare skulle bruge dine ord så hurtigt som muligt. Må nok indrømme at teksten ikke rigtig fangede mig...
Men et stort plus for et flydende sprog - er selve historien der skal arbejdes på - men er selvfølgelig også svært når man ikke har flere ord at bruge.
14 år siden
14 år siden
#3 Lise Andreasen (anemone42)
Desværre også en lidt rodet historie, jeg ikke helt ved hvor vil hen. Men i et spændende miljø.

Hm. Hedder det ikke "jeg har tit undret MIG OVER om".
14 år siden
14 år siden
#4 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Sjov historie om den ugne pige, der ufrivilligt er havnet på klosterskolen. Den sidste sætning antyder en god cliffhanger, som naturligt ville bladre en side frem i bogen, hvis det var en sådan, jeg læste i.

Når du kun får tre stjerner, skyldes det at miljøet ikke virker helt troværdigt. En klosterskole er jo hverken en opdragelsesanstalt eller en kostskole, så jeg synes den halter lidt her, men skæg HP, du har tegnet. Det virker som om der kunne ske noget, der kunne vende op og ned på de sikkert strikse nonner...
14 år siden