Inspirationsøvelse #1

Opgavebeskrivelse

Digt en lille historie ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Opdatering: antal ord er ændret fra 5 til 3 i forhold til udsendte nyhedsbrev.

"Dit rodehoved!". Det er ikke første gang, min far siger det til mig. Jeg er ikke helt vågen. Min hjerne er kun langsomt ved at vågne op med en dunkende hovedpine. Jeg tror jeg fik lidt for meget at drikke igår til min fødselsdagsfest.
"Se at få ryddet op". Min far drejer rundt på den der måde, der siger, at nu er der ikke mere at snakke om. Mit blik glider rundt i det store rum. Tomme flakser, puder og en masse andet ligger rundt over det hele. Nå, jeg kan vel lige så godt komme igang. Med stort besvær rejser jeg mig op og vakler lidt på benene. Der ligger et stykke brød på bordet. Årh man, hvor er jeg bare sulten. Hurtigt napper jeg den og synker den uden at tygge. Åh åh, det var vist ikke så smart. Jeg kan ikke synke den. Det sidder fast i halsen. Luft! Jeg skal have noget luft. Hurtigt løber jeg ud efter min far og prikker ham på skulderen. Jeg laver nogle vilde fakter med hænder og arme, indtil han forstår.
"Kan du ikke få vejret?". Jeg ryster på hovedet. Min mor kommer ind og når lige at høre det. Hun skriger og griber straks telefonen og ringer sikkert lægevagten op. Min far lægger armene om mig og presser til. De overreagerer totalt. Så slemt er det jo heller ikke. Eller måske jo?
"Min datter har luftmangel. Ja, vi kommer med det samme". Hun ligger på. De slæber mig ud i bilen og drøner afsted. Jeg når ikke rigtigt at opfatte, hvad der sker. Jeg bliver bare hevet afsted som en kludedukke. De når frem og hiver mig hen til receptionen. Min mor forklarer straks hende damen bag skranken, hvad der er sket. Damen forklarer dem vejen, og endnu engang bliver jeg hevet afsted. Hallo, i skal ikke rive mig midt over vel.
De kommer ind i et rum. En ung mandlig læge sidder på en stol. Hurtigt rejser han sig op og ligger også armene om mig, som min far havde gjort. Han presser til, og jeg hoster bare. Brødet masser sig op gennem halsen og til sidst ligger det på gulvet. Jeg får lov at ligge lidt ned. Min far ser ned på mig.
"Tja, nu slipper du får at rydde op". Jeg kan ikke lade være med at smile.
Tilfældige ord: lægevagt, luftmangel, rodehoved

Skriv kommentar

Besvarelsen Luftmangel er publiceret 30/10-2009 22:08 af Karen Boysen (nerak) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #1.
Version 1 - 30/10-2009 22:08
Besvarelsen er på 392 ord og lix-tallet er 16.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej nerak, ja, du har jo fået alle navneordene med, og jeg må bestemt sige, at det var en både dramatisk og lidt komisk historie. Endda også velskrevet, jeg kunne ikke se eneste sproglig fejl i den . Flot. VH Mons
10 år siden
10 år siden
#2 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Super! Karen. Den er god, dramatisk og ret morsom.

Husk forskellen på "ligger" og "lægger" (hun ligger på (fejl) - hun lægger (røret) på). Du bruger det rigtigt i en anden sætning, hvor du skriver "Min far lægger armen..."

- Men historien er rigtig velskrevet og du bruger fint alle ordene til øvelsen.
10 år siden
10 år siden
#3 Pia Hansen
Hej.

Alle ordene er brugt.
Her er dramatik, men også humor.
Det skal dog gå meget hurtigt, hvis man er ved at kvæles i et stykke brød, så måske ville stemmen i telefonen instruere i førstehjælp? Eller har du oplevet noget andet?
Virkelig god historie og sproget flyder let.
Yderst underholdende.

vh. Pia
10 år siden
10 år siden
#4 Lise Andreasen (anemone42)
Egentlig okay skrevet, men det fanger mig ikke rigtigt.

Nogle små smuttere: flakser/flasker, fakter/fagter, ligger på/lægger på, i/I.
10 år siden
10 år siden
#5 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Ordene anvendt på en god måde - alle med relation til hovedpersonen.
Så øvelsens krav er opfyldt.
Handlingen er noget refererende uden reelle overraskelser og skjulte pointer.
Du får dog vist stemningen flot og pigen er levende.
Du har ret mange sprogfejl. Du bruger skiftevis den/det om brødet. Ligger/lægger fejl og en del slåfejl.
Men din alder - dvs. rutine - taget i betragtning - er det flot gået.
10 år siden