Inspirationsøvelse #1

Opgavebeskrivelse

Digt en lille historie ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Opdatering: antal ord er ændret fra 5 til 3 i forhold til udsendte nyhedsbrev.

Hr. Jensen sad i venteværelset sammen med alle de andre. Stolesædet var hårdt og han flyttede lidt rundt på sig, fordi han efterhånden havde fået ondt i balderne af at sidde så længe og vente. Pokkers til ubekvemmelighed. Han kiggede rundt på de andre, der også skulle ind til lægevagten. Irriterende som de larmede alle sammen. Barnet græd og der var en der sad og gnækkede, selvom han godt nok ikke kunne få øje på ham. Hr. Jensen rystede på hovedet. De burde tage hjem alle sammen burde de, lægen havde jo travlt nok uden at de kom rendende med deres småskavanker.
Og lyset – hvem i alverden havde fået den åndssvage idé at lyset skulle skifte farve hele tiden? Det var også, som om at der var lidt diset i rummet. Det fik det til at køre rundt for ham, så han måtte lukke øjnene.
Han åbnede øjnene med et spjæt, havde vist lige været væk et øjeblik. Han kiggede sig diskret omkring for at se om der var nogen, der havde opdaget det, men der var ikke ingen, der tog notits af ham. Rakkerpak. Han kunne heller ikke se noget kamera noget sted, men De overvågede ham garanteret. Det var lige godt utroligt, hvad man efterhånden skulle finde sig i nu til dags.
På en briks henne væggen lå en eller anden ung mand og lod, som om han havde rigtig ondt. Han tog sig til maven og krøllede sig næsten helt sammen. Hr. Jensen vendte øjne af manden. Han havde sikkert selv været ude om det, sådan en humbugmager. Kommer her og tager tid og opmærksomhed fra dem, der virkelig har brug for hjælp.
Hr. Jensen var begyndt at få det mærkeligt i kroppen. Det var nok på grund af det klorin han havde drukket, men han havde været nødt til det. Stemmen i hovedet havde fortalt ham, at De havde forgiftet hans aftenkaffe. Klorinen var modgiften. Bagefter havde han godt vidst at det nok ikke var så smart, klorin var trods alt ikke noget man drak, så nu var han taget til lægevagten, bare lige for en sikkerheds skyld.
Tilfældige ord: humbugmager, lægevagt, klorin

Skriv kommentar

Besvarelsen Sygelig er publiceret 01/11-2009 19:04 af vandalen39 under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #1.
Version 1 - 01/11-2009 19:04
Besvarelsen er på 353 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Maja1960
Han er vist mere syg end som så, den kære hr. Jensen. Måske han skulle sidde i den psykiatriske skadestue. En finurlig historie, hvor du fint får de tre ord ind i historien, jeg var godt underholdt

Hilsen Maj-Britt
14 år siden
14 år siden
#2 Astrid Harboe (bette o)
Fin historie - kunne godt lide han sidder og brokker sig over alle de andre (:
Den kommer godtnok lidt trægt fra start, men så fanger den - og sproget flyder godt.

/Astrid
14 år siden
14 år siden
#3 Lise Andreasen (anemone42)
God lille historie, der starter med "hvorfor er Jensen til lægen" og slutter med svaret. Og god brug af alle 3 ord.

"På en briks henne væggen" mangler ved efter henne.

Slutningen virkede helt forkert på mig. I stedet for:

"Bagefter havde han godt vidst at det nok ikke var så smart, klorin var trods alt ikke noget man drak, så nu var han taget til lægevagten, bare lige for en sikkerheds skyld."

så måske:

"Bagefter havde han godt vidst at det nok ikke var så smart, klorin var trods alt ikke noget man drak, men har var sikker på lægerne ville forstå, når bare han forklarede det hele."
14 år siden
14 år siden
#4 vandalen39
Hej Anemone. Tak for kommentaren. Ja, jeg fandt også godt det manglende ord da jeg læste den igennem senere. Jeg vil give dig ret, synes egentlig også dine sidste to sætninger passer bedre som slutning, det passer ligesom bedre med hans sygdom og det billede jeg har tegnet af ham.
14 år siden