Inspirationsøvelse #1

Opgavebeskrivelse

Digt en lille historie ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Opdatering: antal ord er ændret fra 5 til 3 i forhold til udsendte nyhedsbrev.

Nu kunne det være nok! Jeg ville ikke finde mig i det – hun skulle ikke få lov til at gøre det her mod mig! Nej, jeg ville vise hende hun ikke skulle slippe af sted med det. Men hvordan? Med kun få sekunder til at tænke i fløj mine tanker derud af – og de endte ved en simpel plan: Jeg lod mig simpelthen bare dumpe ned på rumpen og satte mig så til at vræle i vilden sky. Genialt efter min egen mening.
Hun kiggede ned på mig og så noget så vældig forbavset ud, men var jo heller ikke så tit jeg satte mig til at vræle. Nej, men denne gang slap hun ikke med en sur min fra min side af – jeg ville vise jeg kunne sige fra. Hun stønnede opgivende.
- Hvad er der med dig og den kanin?
- Det..det det er min forsøgskanin! Stammede jeg.
Mit svar forvirrede hende, det kunne selv jeg se. Hun forstod da heller ingenting! Kunne hun ikke se kaninen var et pragtstykke? Endda et eksemplar – et vigtigt eksemplar! Måske endda et pragteksemplar - ihvertfald var den noget helt for sig. Og den var min kanin, det var ikke hende der skulle bestemme hvor den skulle være. Endnu vigtigere var det min forsøgskanin – jeg havde hørt far bruge ordet og det lød vigtigt og også sjovt. Det passede lige på en prik til min kanin.
- Vor Herre Bevares! Den er da ikke værd at lave sådan et postyr over?
Postyr? Jeg lavede ikke noget postyr, jeg prøvede jo bare at få hende til at forstå at det var min kanin. Jeg rejste mig op på mine tykke ben og rystede på hovedet – dumme voksne, de forstod da heller ingenting.
Postyr? Ej det ord forstod jeg altså ikke – mente hun en af de der man kunne ride på? Ja, det var sikkert det, hun sagde det bare forkert. Hun var da ikke for klog måtte man sige. Ja det måtte man. Men helt dum var hun nu heller ikke for hun lod min forsøgskanin gå – så hun havde set jeg ikke var til at gå udenom. Jeg smilede tilfreds – nu manglede jeg bare at finde ud af hvad sådan en forsøgskanin kunne?
Tilfældige ord: postyr, forsøgskanin, pragtstykke

Skriv kommentar

Besvarelsen Pragtkaninen er publiceret 01/11-2009 19:59 af Astrid Harboe (bette o) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #1.
Version 1 - 01/11-2009 19:59
Besvarelsen er på 378 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Pia Hansen
Hej

Sød og skæg historie.
Jeg går ud fra den handler om et lille barn, der elsker sin kanin, men ikke rigtigt har styr på sproget. Forestiller mig en lille tyksak på fire- fem år. Kom virkelig til at grine af ungens geniale plan *gg*
Måske ville det virke endnu bedre, hvis du konsekvent holder dig til barnets synsvinkel? Ja, for som jeg læser det, kan du ikke dy dig for selv at lege med sproget? Eller er det bare mig?
Absolut underholdende læsning - og hvad sker der mon med den forsøgskanin? Og er den ægte eller af stof? :-)

vh. Pia
14 år siden
14 år siden
#2 Lise Andreasen (anemone42)
Dejlig historie, der fik mig til at grine.

Et par sproglige småting:

"men DET var jo heller ikke så tit"

"en sur minE"
14 år siden
14 år siden
#3 peterpedal
Sød tekst. Du er rigtig god til at springe ind i vidt forskellige personer. En vigtig evne for en forfatter. Mange unge skriver godt, men kan så kun skrive om deres egen krise, ud fra deres egen person.

Du virker som om du er ligeglad med om du bliver genfødt som baby, edderkop, eller teenager. Ret fedt. Du må bestemt tro på reinkarnation!?

mvh Peter
14 år siden