Inspirationsøvelse #1

Opgavebeskrivelse

Digt en lille historie ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Opdatering: antal ord er ændret fra 5 til 3 i forhold til udsendte nyhedsbrev.

Han fiskede forsigtig den stjålne cigaret op af lommen. Den var bøjet. Zippolighteren i hans hånd var så slidt, så man nogle steder kunne se spor af messing under det blanke nikkel. Den havde været farfars, vidste han.
Noel tog et hiv, og trak røgen ned i sine lunger. Den gennemtrængende lugt af tændvædske, hang stadig i luften da han blæste røgen ud.
”Wankers”, hviskede han indædt, og sendte en byge af små spytpartikler ud over køkkentrappen.
Noel rejste sig, og tørrede lidt spyt væk fra hagen med sit ene ærme.
I næste måned blev han elleve, og så skulle han vise dem alle sammen.

På sin fødselsdag, ville han gå ned til minerne og ta’ sig et job.
To shillings om dagen hvis han var flittig, vidste Noel. På den måde kunne han købe cyklen allerede inden han blev tretten. Jo, han skulle nok vise dem. sådan nogle Wankers.
Wankers, var et mægtig godt ord, selv om han ikke var helt sikker på hvad det betød.

”NOEL FARADAY! Hvis det er dig der står og ryger tobak igen, så gud nåde og trøste dig, når jeg får fingre i dig.”
Lynhurtigt satte han i løb, overvejede ikke engang havelågen, men satte i stedet i et spring over den lave rødstensmur. Moderens temperament var ikke at spøge med. Hun var vældig stærk, og overraskende hurtig sin størrelse taget i betragtning. Selv de store drenge holdt sig klogelig på afstand, når først Wilhemina Faraday hævede stemmen.

Noel traskede ned ad gaden, imens han ærgeligt sparkede til en lille sten. Han var sulten. Selv ikke tanken om den blå cykel i butiksvinduet, kunne jage følelsen væk.
Alligevel hjalp det lidt. Om to år, ville han være ejer at den flotteste cykel i hele byen. Vinde cykelløb og tjene masser af penge.
Slavelivet i skolen ville være ovre, og han ville kunne sikre at ingen i familien ville behøve dø af luftmangel i en sammenstyrtet mineskakt.

Noel smuttede igennem købmandens have, kravlede behændigt op ad de løse skærver ved banelegmet, hvor han stoppede, og tændte det krøllede skod.
Snart ville han være berømt i hele England. Han ville købe et hus til mor, med store vinduer og røde gardiner. Måske endda med udsigt til havet så de kunne kigge på de store bølger, og færgerne som sejlede til fremmede lande. Et kort øjeblik syntes Noel, at han kunne høre færgernes tuden.
Tilfældige ord: bølge, luftmangel, slaveliv

Skriv kommentar

Besvarelsen Dagdrømme er publiceret 02/11-2009 01:31 af Michael F. Pedersen (sketch_U) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #1.
Version 1 - 02/11-2009 01:31
Besvarelsen er på 399 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Glimrende tekst, synes jeg - meget velskrevet og jeg kan lide dine flotte socialrealistiske stemningsbilleder.

Af kritik faldt jeg over nogle ting: Du skriver at han fornemmer duften af tændvæske i luften - det er aldrig noget, du vender tilbage til, og du giver mig for øvrigt en association af at vi er "udenfor" - men i sætningen efter oplyser du at vi står på køkkentrappen. Det vælter mit billede et øjeblik.

- Næste tilt kommer, da du oplyser at HP kun er 11 år - jeg troede jeg fulgte en voksen grundet observationen af lighteren, hvor han reflekterer over "messing" og "nikkel". Denne læser troede det var en voksen, i hvert fald.
Køkkentrappen giver mig ligeledes associationer til etageejendom og ikke at han nok faktisk står på bagtrappen til et enetagehus. - Men måske er det bare mig, men tre "tilt" i så kort en tekst giver altså færre stjerner.

Men forbandet velskrevet ellers. Du skriver godt. ...
10 år siden
10 år siden
#2 mayahoumann
Rigtig fin lille historie. Jeg opfatter det som en fortælling fra England, en mineby, hvor folk bor i små rækkehuse. Der er en udvendig køkkentrappe, så selvfølgelig står knægten der og smøger den. I din første sætning: den STJÅLNE cigaret - fortæller du mig, at det er en dreng, der er tale om, og det er slet ikke urealistisk at en knægt ryger i den alder i det miljø.

Og når man tænder en cigaret med en Zippo holder lugten af gas sig længe nok til, at man kan lugte det nogle sekunder efter.

Du har fortalt så brilliant om drengens tanker, ønsker og håb, så jeg kan se ham for mig. Virkelig flot skrevet.
10 år siden
10 år siden
#3 Pia Hansen
Ganske god, socialrealistisk fortælling.
God beskrivelse af oplevelsen ved at anvende en Zippo lighter.
Forståelige dagdrømme.
Kort sagt: god historie.

vh. Pia H
10 år siden
10 år siden
#4 kamillesofus
Glimrende besvarelse, lækker beskrivelse af arbejderklassens England, eller Irland som jeg umiddelbart ville gætte på som historiens hjemby, det føles som at være der selv.
Du får fint skildret hvor godt et værn drømme er mod sult og fornedrelse.
Jeg ved hvad wankers betyder, et hyppigt anvendt udtryk i arbejderklassen, vel kun overgået af fucking.

mvh. kamillesofus
10 år siden
10 år siden
#5 Andrea Martinsen
Godt, fint fortalt, realistisk "billede". Anvendelsen af de tre ord er flot intregreret (uden at det virker kunstigt/konstrueret).
10 år siden
10 år siden
#6 Lise Andreasen (anemone42)
Fin lille historie, men synes den stopper et mærkeligt sted. Men som intermezzo i en længere tekst tror jeg den ville virke fint.

Ordet "spyt" bliver gentaget med meget kort mellemrum.

Ikke nogle sproglige fejl, der lige springer i øjnene.
10 år siden
10 år siden
#7 Bada Bumm
Der er flow. Det flyder. Der er flow, det flyder! Der er en Zippolighter. Det er godt!
10 år siden
10 år siden
#8 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Formidabelt fejlfrit sprog og elegant opdeling i afsnit. Mange flotte kontraster og megen symbolik mellem linierne.
Især kontrasten mellem Noels handlinger og tanker - og læserens overordnede mening - er elegant. En lille dreng der tænker store, lidt naive fremtidstanker. Mega flot.
På den baggrund er slutningen ekstra elegant.
Ved at gemme alle navneordene til slut får du dem også heftet markant på Noel
10 år siden
9 år siden
#9 Arazi Black (Arazi)
;) Hehe..

Slem lille knægt med en stor drøm....
Godt skrevet, Sketch...

Gode beskrivelser, flydende sprog...

/Arazi
9 år siden