Inspirationsøvelse #1

Opgavebeskrivelse

Digt en lille historie ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Opdatering: antal ord er ændret fra 5 til 3 i forhold til udsendte nyhedsbrev.

Andy havde aldrig boet andre steder end her. han var født i dette slukkvarter og opvokset her. Han var som mange af de andre børn i kvarteret vokset op uden en far, og med en mor som solgte sig selv for at holde familien oven vande. Men han passede aldrig rigtig ind mellem de beskidte gadedrenge. Han var for klog og smuk, som kvinderne fra bagerhjørnet plejde at fortælle ham. Nu gik han igen mod posthuset, idag skulle de bare lykkes ham. Han havde søgt om at komme på Harvard. Han svingede ind på posthuset, hvor han spurgte efter hans post og sorterede de mange regninger. Da han fandt brevet flåede han det op og læste det. Endnu en afvisning. Han sukkede og krøllede brevet sammen og smed det over skulderen. Han mærkede tårerne presse sig på og gik hurtigt for at undgå dem. Toget var kørt uden og han ville aldrig komme her fra. Han ville forevigt blive i dette hul. 24 ansøgninger til næsten alle universiteter i staten og endda nogle uden for den. Ikke et ville give ham en chance.
Hvor længe havde han sovet?, det var allerede mørkt. han rejste sig og så sig om. Han havde på trods af hans gode hoved altid været et rodehoved. der lå bøger overalt. Han hoppede i nogle sandaler og smuttede ned på gaden. Ham hadede dette slumkvarter mere for hver dag. Al larmen,lugten og luderene på gadehjørnerne. Overalt så han sin fremtid og fortid. Han gik rundt om blokken, så på de smadrede butiksruder, et slagsmål og en bums som sad og hang i en papkasse. Han gik ind i lejligheden ,hvor han fandt glas og flasken frem.
Nu ville han væk, helt væk, han kunne ikke blive her. Han skulle væk om det så ville koste ham hans liv. Han hældte op i glasset og drak grådigt.
Det brændte i halsen,men han drak flasken ud og lagde sig på sofaen.
To dage senere, fik alle i blokken nyheden. Genboen havde været der for at aflevere et brev, som var blevet leveret forkert. Hun havde fundet ham kvalt i sit eget opkast. Men igen, som folk sagde det var jo det man kunne forvente når man drak en hel 2 litersflaske med ren klorin. Det var nu en skam, han var den første fra kvarteret som var blevet optaget på universtitet.
Tilfældige ord: slumkvarter, rodehoved, klorin

Skriv kommentar

Besvarelsen Sidste tur rundt om blokken er publiceret 03/11-2009 22:30 af Louise Ness Nielsen (Zippo) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #1.
Version 1 - 03/11-2009 22:30
Besvarelsen er på 395 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Dennis Pedersen
God historie med et glimrende plot.

Den er en smule forvirrende at læse på grund af nogle enkelte ord sammensætninger, samt brug af gentagne ord kort efter hinanden.
Eks.:
Andy havde aldrig boet andre steder end her. han var født i dette slukkvarter og opvokset her
Ordet "her" bliver brugt for tæt på hinanden, og giver indtryk af at der ved lidt overvejelse, kunne bruges en anden formulering der ville bære historien bedre og mere "rent".
Dette går igen med flere ord ned gennem historien, dog uden egentlig at ødelægge selve essensen.

Manglende adskillelse af afsnit, gør at det kan være forvirrende at skelne mellem de forskellige steder Andy befinder sig. Fra posthuset til lejligheden (?), bevæger han sig i en kort og brat overgang, hvilket kan være forstyrrende for læseren da man lige "skal tilbage" og fange tråden igen.

Gennemgående en god historie, fint plot og ganske gribende.
14 år siden
14 år siden
#2 Astrid Harboe (bette o)
Jeg har det ligesom Dennis - den sætning stikker mig i øjnene. Sproget er hele vejen igennem ikke flydende - jeg får ikke et billed inde i hoved af Andy - jeg får korte glimt af ludere og bræk. Man er slet ikke med efter min mening. Du skulle måske have fokuseret mere på hans tanker istedet for hans omgivelser? For når historien er slut ved vi kun han boede i et hul.
- Tanken bag det hele er god, det skal bare lige arbejdes godt igennem.

/Astrid
14 år siden
14 år siden
#3 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Jeg skal love for at du bruger glosen "klorin" effektivt her! Det er godt. Plottet er også glimrende.

Dog er der nogle ?? i teksten. Blandt andet skriver du at han henter sin post på posthuset - men naboen får åbenbart sin bragt ud? (jf. brevet der er forkert leveret).

Du skal forøvrigt kigge på dit brug af hans/sin. Du bruger det konsekvent forkert og det er vigtigt at du lige får styr på det, hvis du gerne vil mere med dit skriv.

Men sjovt plot!
14 år siden
14 år siden
#4 Pia Andersson (Lautopia)
Godt og tankevækkende plot, men også en del skrivefejl.
14 år siden
14 år siden
#5 Lise Andreasen (anemone42)
God og overraskende slutning. Rigtig sådan skæbnens ironi.

Mange stavefejl allerede i første linje: lille bogstav efter punktum, og slukkvarter/slumkvarter.
14 år siden
14 år siden
#6 Louise Ness Nielsen (Zippo)
tusind tak for de mange gode kommentarer som jeg selvfølgelig vil tage til efterretning. jeg kæmper meget med min stavning og tegnsætning da jeg har haft store problemer med ordblindhed, desværre men det skal ikke stoppe mig i at skrive :D jeg vil øve mig mere i at bruge mit sporg, kommenter endelige igen så jeg kan få udbytte af al den dejlige konstruktive kritik. Skal også blive bedre til at bruge ordbog. O_o

mange varme hilsner Zippo
14 år siden