Inspirationsøvelse #1

Opgavebeskrivelse

Digt en lille historie ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Opdatering: antal ord er ændret fra 5 til 3 i forhold til udsendte nyhedsbrev.

Min mors ansigt viste ingen følelser. Mit umiddelbare indtryk var, at hun var kold og kynisk, da hun afsagde dommen. Hendes stemme klinger stadig i mit indre.
"Katrine. Jeg er nødt til at sende dig på klosterskole. Ellers glemmer du alt om din opvækst og din tro. Du bliver en kopi andre unge troløse mennesker. Og det går altså ikke."
Der var intet at diskutere. Mor havde talt og far bakkede hende op. Religion og gudsfrygt er vigtigere end sport. Det var i orden, jeg gik til svømning, så længe det blot var motion. Men da det begyndte at blive en besættelse for mig, fordi jeg havde talent, så stoppede mine forældres glæde. Jeg vandt alt, hvad jeg deltog i. Som 13-årig slog jeg junior danmarksmesteren. Som 17-årig var jeg i søgelyset til OL. Det er korrekt, at jeg måtte droppe nogle religiøse arrangementer. Men jeg passede min undervisning på Sct. Joseph. Jeg var endda en af klassens bedste elever. Så hvorfor far og mor? Jeres tåbelige argument om at jeg var blevet medaljesluger. Og hvad så? Andre forældre ville være stolte.
Men ikke jer. Meldajeslugeri var for jer det samme som begær. Og Gud straffer begær. Da jeg kun er 17 år bestemmer mine forældre stadig.
Jeg fik dog lov til at vælge klosterskolen i Schweiz, fordi jeg vidste de havde en svømmelhal. Min lille hævn.
Jeg fik lov til at pakke min kuffert, som jeg ville. Det lykkedes mig at skjule mine svømmedragter og den seneste guldmedalje. Jeg mærkede, hvordan en lille trodsfigur spirede langsomt frem i min mave.
Jeg sov hele vejen i flyet og var knap vågen, da forstanderinden tog imod mig.
"Velkommen Katrine. Her er dine nøgler og din passerseddel."
"Passerseddel?" Jeg mærkede hvordan huden strammede sig om mine øjne.
Forstanderinden smilede. Lidt for hoverende efter min mening.
"Jo, du må jo ikke komme alle steder. Der er fri adgang til kirken, men svømmehallen. Det er nok ikke så godt.Djævelen skulle nødig få tag i dig igen. Og så skal du lige gennem metaldetektoren her. Det er en rigtig medaljesluger."
Jeg lod som ingenting. Glædede mig kun over, at jeg havde gemt medaljen på toilettet, før jeg gik ind på forstanderindens kontor. Held i uheld? Eller havde Gud hjulpet mig? I al fald mystisk, at der lå en passerseddel på toilettet. MED adgang til svømmehallen.
Tilfældige ord: medaljesluger, passerseddel, klosterskole

Skriv kommentar

Besvarelsen Held i uheld? er publiceret 04/11-2009 12:43 af Lars Find-Andersen (Bibelot) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #1.
Version 1 - 04/11-2009 12:43
Besvarelsen er på 391 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Arh! Nogle tåbelige slåfejl. Men jeg har altså megasvært ved at se de meget små bogstaver, selv med specialbriller, når man skriver.
Jeg kan ikke se om de krævede navneord er kommet med - så for en sikkerheds skyld - de tre ord er:
medaljesluger, passerseddel, klosterskole
10 år siden
10 år siden
#2 Maja1960
Hejsa Bibelot

Det med slåfejl kender vi vel alle, så lad dog det ligge! Navneordene er der som de skal!!!

En god lille fortælling om religion når det går ud over det frie initiativ.

Har et spørgsmål, hvordan dælen vidste hun hvor toilettet var og hvornår havde hun tid til det, hun var jo næsten ikke vågen endnu??? Nåh, så to spørgsmål!!!

Kunne rigitg godt lide din historie!!

/Maj-Britt
10 år siden
10 år siden
#3 Gitte Morsund
Tre vanskelige ord at digte en sammenhængende og troværdig historie ud fra uden at mindst et af ordene virker påfaldende i teksten - men det klarer du jo fint. Du får endda nævnt ordene i flere sammenhænge, bare lige for at understrege, at det er barnemad.

Handlingen/plottet har jeg intet at udsætte på. Men i indledningen (dialogen og tankerne om moren) sad jeg lidt med en fornemmelse af, at det var konstrueret.

Det opvejes dog af, at din tekst jo ligefrem har en pointe/et budskab. Fornemt.

/Gitte
10 år siden
10 år siden
#4 Astrid Harboe (bette o)
Synes det er en fin historie - godt og flydende sprog, så man er hurtigt igennem den.

- Godt arbejde

/Astrid
10 år siden
10 år siden
#5 Benno
Sikken nogen trælse forældre. Kunne de ikke bare have troet på, at det var Guds vilje, at datteren var en "guldfisk"?

Vh. Benno
10 år siden
10 år siden
#6 Andrea Martinsen
Vellykket integrering af de tre svære ord. Godt forsøg på at få en pointe ud af historien. Forløbet på klosterskolen måske urealistisk.
Sætningen: "Mit umiddelbare indtryk..." ville jeg droppe, passer måske heller ikke til en 17-årig.
Snubler også over den direkte henvendelse til forældrene midt i teksten, som jeg ikke synes, falder helt ind.
10 år siden
10 år siden
#7 Pia Hansen
Hej

Overordnet er det en rigtig god historie med en herlig pointe.
Måske kendte de dybt religiøse forældre alligevel ikke Guds vilje? :-)
Jeg synes dog, det virker lidt underligt med ytingen/tanken til forældrene - ca. midt i teksten, og uden overgang eller forklaring. Og så er sproget altså lidt kringlet.
Så udmærket handling, men ikke toppoints herfra.

vh. Pia
10 år siden
10 år siden
#8 Lejsy Storm
En rigtig fin historie! Du har ramt plet med din beskrivelse. Der findes virkelig forældre, der er sådan!

Mvh.
Lejsy Storm
10 år siden
10 år siden
#9 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Tak for alle kommentarerne. Især de lidt kritiske, da de er meget brugbare. I rammer ind i mine egne efterfølgende betænkeligheder.
Ros til emnet for skriveøvelsen.
Her skulle man virkelig bruge sin fantasi/indlevelsesevne. Mere af den slags, tak.
10 år siden
10 år siden
#10 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Kan altså kun give dig tre stjerner, pga de mange små småfejl - men historien er rigtig sød og ca. troværdig og jeg kan rigtig godt lide de to tvist, du giver historien til slut - først skuffelse og så vender du den til allersidst til glæde. Godt du fandt ind til øvelserne, Bibelot. Det er altså supergod træning!
10 år siden
10 år siden
#11 Lise Andreasen (anemone42)
Glimrende med et problem (hovedpersonens ønske om at blive ved med at svømme), og siden en slags løsning.

Sproglige småting: mangler "af" midt i "en kopi andre unge", og sprogligt sker der noget i de sidste par afsnit, der forvirrer mig, men som jeg ikke helt kan sætte fingeren på.

Fornemmer ikke præcis hvad Katrine føler, men gode replikker og tanker.
10 år siden