Inspirationsøvelse #1

Opgavebeskrivelse

Digt en lille historie ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Opdatering: antal ord er ændret fra 5 til 3 i forhold til udsendte nyhedsbrev.

”God dag,” sagde han da jeg åbnede døren. Han var ikke alene. De var to. En hankøn, en hunkøn. Begge i uniform. Begge med pistoler.
”Ja,” sagde jeg tøvende. ”Er der noget?”
”Vi søger Tonni Nielsen,” sagde kvinden. ”Er det dig?”
Jeg fik dårlig samvittighed med det samme. Som vi alle sammen gør når politiet anråber en. Selv om jeg ikke havde gjort noget. Eller i det mindste ikke troet at jeg havde gjort noget.
”Ja,” svarede jeg. ”det er mig.”
”Må vi komme indenfor?” spurgte kvinden. Jeg nikkede og åbnede døren helt. De marcherede ind og videre til stuen som jeg pegede imod. Uden at spørge satte de sig i sofaen.
”Kaffe?” spurgte jeg
”Nej tak,” svarede kvinden.
”Øhhhh, hvad kan jeg så gøre for politiet?” spurgte jeg
”Det drejer sig om en sag. Men først skal jeg lige høre om du har en bror?” Nu var det manden der lagde ud.
”En bror? Ja, det har jeg da. En tvillingbror faktisk. Men det er mange år siden jeg har set ham. Ham tog ”over there” for at prøve lykken for mange år siden. Jeg har faktisk ikke hørt fra ham i over 30 år. Hvorfor?”
”Din tvillingbror. Han hedder Georg Nielsen?”
”Ja,” sagde jeg, nu lettere irriteret. ”Georg er min tvillingbror, men som sagt har jeg ikke set ham i mange år. Hvad drejer der her sig om? Har han gjort noget? Og hvis han har, hvorfor kommer i til mig?”
”Faktisk, ” sagde kvinden nu, ”Drejer det sig om en arve sag. Din broder dødede for et par måneder siden. Han havde lige betalt sin forsikringspræmie. Han har efterladt sig 74 millioner. Dollars altså. Tilsyneladende er du hans eneste arving, da han aldrig giftede sig eller fik nogle børn. Så vi skal bede dig komme med på stationen, og medbringe dit pas eller andet billedlegitimation. Så kan vi ordne sagen og sende besked til myndighederne i USA at vi har fundet dig.
74 millioner dollars? Mig? Som aldrig har haft en klink? Jeg slugte hårdt. Det sortnede for øjnede af mig og jeg faldt omkuld.
”Hold da helt kæft” sagde han et par minutter senere. ”Det er da sikkert et chok at få at vide du har tabt en bror og arvede 74 millioner dollars. Men ligefrem at dø af luftmangle på grund af det…”
”Ja,” sagde hun. ”Gid det havde været mig der arvede:”
Tilfældige ord: tvillingebror, forsikringspræmie, luftmangel

Skriv kommentar

Besvarelsen Et besøg er publiceret 06/11-2009 13:13 af Carsten Breuning (carstenb) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #1.
Version 1 - 06/11-2009 13:13
Besvarelsen er på 398 ord og lix-tallet er 20.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Super besvarelse - sidste replik lige i øjet!

Humoren er stor her og du skriver virkelig godt og sikkert. Morede mig meget, synes du er virkelig god! Topkarakter herfra!
14 år siden
14 år siden
#2 Casper Wilstrup (wilstrup)
Historien er velskrevet, men jeg er en pedant, og jeg synes altså der er for mange fejl:

- Eller i det mindste ikke troet at jeg havde gjort noget. - det hedder 'troede'
- En tvillingbror faktist - det hedder 'tvillingebror'.
- Drejer det sig om en arve sag. Din broder dødede for et par måneder siden - 'arvesag' er i et ord, 'dødede' er nok bare en slåfejl.
- Så kan vi ordne sagen og sende besked til myndighederne i USA at vi har fundet dig. - ... i USA om, at vi har ...

Og Jeg slugte hårdt er en lidt pudsig metafor, men det er nu okay. Alt i alt kan det altså kun blive til tre stjerner fra mig.
14 år siden
14 år siden
#3 Lejsy Storm
Det er en rigtig god historie med gode replikskifter!

Mvh.
Lejsy Storm
14 år siden
14 år siden
#4 Andrea Martinsen
Sjov historie, med god dialog.
Ting jeg falder over:
Der bliver gjort lidt ud af, at der både er en mandlig og kvindelig politibetjent, men det får ikke rigtig nogen pointe/betydning sidenhen.
Skiftet fra jeg-fortæller til 3.person i slutningen virker konstrueret, for at få det sidste ord (luftmangel) med. Det er vel næppe fortælleren, der efter flere minutter når at opfange, hvad politiet siger ?
14 år siden
14 år siden
#5 Lise Andreasen (anemone42)
Sammenhængende historie, der bruger alle 3 ord, uden at de springer vildt meget i øjnene. Godt klaret.

Små sproglige hik: bl.a. 'Ham tog ”over there”' skulle starte med Han, og dødede/døde.
14 år siden