Inspirationsøvelse #1

Opgavebeskrivelse

Digt en lille historie ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Opdatering: antal ord er ændret fra 5 til 3 i forhold til udsendte nyhedsbrev.

"Ja, og så skal jeg bare bede om en underskrift her og her, så er vi færdige."

Damen fra forsikringsselskabet smilede venligt til Alice og hendes mor.

"Det var det, og så vil du snart få udbetalt din forsikringspræmie. Farvel og tak for i dag."

Alices mor tog hende ved hånden og de gik ud på gaden. Alt havde forandret sig efter færdselsuheldet. "Men for forsikringspræmien kan du da i hvert fald komme væk fra det slumkvarter", som hendes mor havde sagt.

Alice havde aldrig selv syntes, at hun boede i et slumkvarter, men ja, det var da rart nok at kunne flytte til et sted, hvor luderne ikke hang på gadehjørnerne og der lå kanyler i sandkasserne, selvom hun havde vænnet sig til det.

"Her er så dagens program", proklamerede hendes mor. "Vi skal først ud og se på to huse, som ligger rigtig tæt på os og bagefter skal vi hen og se på en hund. Du har jo altid ønsket dig en hund, skat."

Alice sagde ikke noget.

"Men vi skal jo også have frokost, det bliver efter nummer to hus og før hunden. Og så har jeg aftalt med far, at du selvfølgelig flytter ind hos os, indtil... ja, at du kan klare dig selv igen, ikke? Vi skal nok tage os rigtig godt af dig. Hvad siger du, er det ikke en god ide?"

Alice sagde stadig ikke noget, hun var langt væk i sine tanker. Hun sukkede indvendigt, endelig var det lykkedes for hende at bryde ud af sin mors kvælende favntag, og nu var hun tilbage igen. Efter bare et halvt år i frihed, hvor det var lykkedes hende at få sin egen lille lejlighed inde i centrum. Nej, den var ikke stor, men den var hendes egen, og hendes mor kunne ikke hele tiden kontrollere hende. Hun var jo trods alt 25 år, det var ikke spor for tidligt. Det havde dog ikke forhindret hendes mor i fortsat at prøve at styre hende med utallige telefonopkald og uanmeldte besøg, men Alice var begyndt at sige fra over for hende, sige at hun skulle stoppe med al den kontrol.

Alice vendte sig om mod sin mor.

"Mor, det er jo ikke et kæledyr, jeg skal have, det er Blindeinstituttet, vi skal til, og jeg forstår stadig ikke, at din stjålne bil af alle biler lige var den, der ramte mig?"
Tilfældige ord: forsikringspræmie, slumkvarter, færdselsuheld

Skriv kommentar

Besvarelsen En mors kærlighed er publiceret 07/11-2009 18:43 af Pia Andersson (Lautopia) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #1.
Version 1 - 07/11-2009 18:43
Besvarelsen er på 397 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Nej, hvor jeg grinede - ja, den var sjov - og tragisk-ond og meget vittig - Noget af en misvisende overskrift! Barske, slemme, slemme mor...

Meget velskrevet og alle stjernerne værd.
10 år siden
10 år siden
#2 Casper Wilstrup (wilstrup)
Hæ hæ, den var god. Sikke en væmmelig mor!

Jeg måtte læse punchlinen to gange, før den fes ind. Du får fem stjerne af mig - især fordi jeg ikke kan finde en eneste sproglig fejl :-)
10 år siden
10 år siden
#3 Lejsy Storm
En rigtig flot historie med den programsættende mor og den grumme afslutning. God indledning - fin og overraskende afslutning!

Mvh.
Lejsy Storm
10 år siden
10 år siden
#4 Pia Hansen
Hej

Uha. Sikke da en slutning.
Havde ikke setden komme, men der bliver da bygget op til muligheden.
Meget velfortalt.

vh. Pia
10 år siden
10 år siden
#5 Sirena
Din historie er rigtig godt fortalt og super underholdende.
5 stjerner!

/Sirena
10 år siden
10 år siden
#6 Andrea Martinsen
Kan kun udtrykke min beundring. Synes ikke, at jeg er blevet overrasket så meget i slutningen af historien før, uden at der er tale om inkonsistens eller vildledning af læseren. Super!
10 år siden
10 år siden
#7 Carsten Breuning (carstenb)
Jeg kan også lide historien - dog bliver jeg nødt til at sige at en forsikringspræmie er nogen man betaler for at få en forsikring. Det er ikke noget et forsikringsselskab udbetaler. Det hedder erstatning. Så til trods for at historien er god - er øvelsen faktisk ikke opfyldt. sorry.
10 år siden
10 år siden
#8 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Du får kædet de tre ord fint sammen i en enkelt attitude omkring Alice, hvis blot foriskringspræmie var blevet erstattet af forsikringserstatning. Så du har vel ikke helt opfyldt øvelsen, når du ændrer det ene ords betydning. Man kan dog vælge at der skulle stå erstatning, så det gør jeg.
Jeg synes du skifter synsvinklen fra moderen til Alice frem og tilbage. Jeg ville nok vælge et fast fokus. Det forstyrrer også dit sprog en anelse.
Til gengæld er handlingen genial og overrumplende. Først blinheden, så den kamp Alice fører mod moderen, og så går det hurtigt og overraskende. Se sådan gør man en handling gribende, nærværende, kontrastfuld osv, Dine personer er meget runde (ros). Moderen portrætteres via sine handlinger, Flot
10 år siden
10 år siden
#9 Lise Andreasen (anemone42)
Ulækker slutning! Godt ramt. Udmærket brug af ordene.

Sproget virker ikke helt realitisk på mig, men jeg kan ikke pege på hvorfor.

Ikke nogle sproglige fejl, der springer i øjnene.
10 år siden
10 år siden
#10 Theforgottenone
Fint skrevet. Man tænker når man har læst, fører historien videre. Uhyggeligt at nogle mennesker kan være sådan.
10 år siden
10 år siden
#11 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Lautaro, det er en meget fin lille historie, og du har jo klaret opgaven. Det overrasker så lidt, at Alice er voksen, men det viser så netop noget om morens adfærd. Fin slutreplik. VH Mons
10 år siden