Inspirationsøvelse #1

Opgavebeskrivelse

Digt en lille historie ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Opdatering: antal ord er ændret fra 5 til 3 i forhold til udsendte nyhedsbrev.

Benjamin tabte studenterhuen, idet de drejede om hjørnet til Sofies hus. 'Hey, stop! Min hue!'. Usikker på benene hoppede han ned fra hestevognen og fik fat i huen. Stolt, men noget klodset, fik han sat den på plads igen. I haven var der disket op med lækkerier: Øl, punch, pølsehorn, salater, og der var også gang i grillen. "Uhm, hvor ser det dog fuldstændig fantaaastisk ud!", udbrød Benjamin og kastede sig over mad og drikke.

Sofie så bekymret på ham. Hvorfor skulle han også altid drikke så meget?! Selv her på deres store dag kunne han ikke styre sig! Sofies hjerte bankede hurtigere og hurtigere, og hun måtte tage en dyb indånding for at hendes følelse af luftmangel kunne forsvinde. Men stemningen hos de andre var høj, og de skrålede i vilden sky.

Benjamin havde klaret sine eksaminer langt bedre end forventet, og det så ud til, han ville kunne komme ind på sit drømmestudie: Medicinstudiet. Han gik rundt i en lykkelig rus, men væltede pludselig et par stole. "Alles klar, super geil, ingen problem", var hans reaktion, og han kom hurtigt op at stå igen. Sofie sukkede, men rejste stolene op med et skævt smil. Det skulle nok gå. I København stod lejligheden og ventede på dem og deres møbler, og de skulle bare have det så fint.

Hun tænkte på det fine sengetæppe, hun forleden havde set i Ikea-kataloget og skrev det på sin indre huskeliste. Hvor blev det dog SKØNT at få sit eget og at være fri for moderens omklamrende og evigt bekymrende omsorg. Og Benjamin skulle da også have lov at give den gas her på den store dag! Matematik havde været deres sidste fag, og det var så vildt - tænk, at de havde klaret det. De havde terpet sammen intensivt i en uge, helt uden skænderier og især helt uden, at han drak. Han var så sød. Så humoristisk, og...Sofie blev afbrudt i sin tankerække. De andre råbte og skreg. "Hvem kan finde sin mobil?", "Ring nu for fanden! Jeg tror, han er bevidstløs". "NEJ, ikke til lægevagten, din kæmpeklovn. Ring 112!! NU!!" Sofie så over mod æbletræet. Benjamin lå livløs i skyggen under det.
Tilfældige ord: luftmangel, studenterhue, lægevagt

Skriv kommentar

Besvarelsen Deres store dag er publiceret 12/11-2009 22:27 af Sirena under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #1.
Version 1 - 12/11-2009 22:27
Besvarelsen er på 363 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Lambert
De tre foruddefinerede navneord er flettet fikst og næsten sømløst ind i din historie, der giver en sympatisk og afrundet skildring af de to studenter. Det slog mig under læsningen, at Sofie (og du) var mere overbærende med Benjamin, end jeg nogensinde ville have været. Du undlader at fremstille Benjamin som en fordrukken taber, selvom det sikkert ville have været en lettere udvej. Du undgår således de indlysende klichéer og skriver flydende og ubesværet i et sprog, der passer perfekt til denne historie og dens personer.
14 år siden
14 år siden
#2 Lise Andreasen (anemone42)
God brug af de 3 ord, til at danne en sammenhængende historie.

"Selv her på deres store dag kunne han ikke styre sig!" Jeg troede studenter netop drak igennem på deres store dag? Hvorfor er hun overrasket?

Jeg ville nok droppe det sidste "studie" her, og bare sige: "drømmestudie: Medicin".

Bekymrende? Eller bekymrede?

I så kort en tekst ville det nok virke endnu bedre, hvis Sofies bekymring kommer frem tidligere, i hvert fald tidligere end andet afsnit.

Ikke nogle sproglige fejl, der lige springer i øjnene.
14 år siden
14 år siden
#3 Laura Lützen (Sommerdag)
Fin tekst. Ordene er flettet fint ind, så jeg havde ikke gættet hvad det var for tre ord. Faktisk troede jeg at "sengetæppe" var en af dem, for det overraskede mig at hun midt i det hele tænkte på sengetæpper.

Kan godt lide beskrivelsen af hvordan han taber huen, henter den igen og fumler stolt rundt.

Jeg tilslutter mig at "medicin" vil være bedre end "medicinstudiet" fordi du lige har brugt ordet "studie" i den forrige sætning.

Det føles ikke som så længe siden jeg selv blev student og skal jeg være helt ærlig, så var vi allesammen i højt humør og med en vis promille i dagevis. Benjamins opførsel ville ikke skille sig ud, de fleste giver den godt med gas :-) Som læser bliver man dog ret bekymret på hans vegne da det viser sig at han også plejer at drikke til hverdag. Det er en fin beskrivelse af Sofies overbærenhed og bekymring, det virker troværdigt. Som læser håber man sammen med hende at det lykkes, at de kommer helskindet igennem det sammen og at alt bliver bedre i lejligheden, men samtidig har man også bange anelser.

Godt skrevet :-)

M.v.h. Laura
14 år siden
14 år siden
#4 Lejsy Storm
Jeg synes, at din historie er rigtig god. Det er tydeligt, at Sofie og Benjamin er vidt forskellige. Hun tænker fremadrettet på voksenlivet med en hyggelige base, som hun ønsker at skabe, mens han har placeret sig et helt andet sted i livet.
Symbolikken er tydelig allerede i starten, hvor studenterhuen flyver fra ham.

Hans alkoholproblem er tydeligvis startet længe før studentergildet.
God fortælling med hygge der forvandles til drama.

Mvh.
Lejsy Storm
14 år siden