Inspirationsøvelse #1

Opgavebeskrivelse

Digt en lille historie ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Opdatering: antal ord er ændret fra 5 til 3 i forhold til udsendte nyhedsbrev.

Fra tilskuertribunen iagttog jeg min bror. Omtrent trehundrede øjne hvilende netop nu på ham. Han var høj, veltrænet, lyshåret og en anelse bleg. At se på ham var som at se sig selv i spejlet.
Men under huden var vi dog forskellige. Min bror havde været den modige. Vovehalsen. Det betød meget for ham at vise sig overfor andre. Smart i en fart, jovist det var han. Jeg tror rent faktisk også godt, at han kunne lide suset. Det måtte trods alt give en for form kick, når man var i frit fald 10 meter over vandets overflade, velvidende at en lille forkert bevægelse kunne medføre en dødpinende maveplasker.
Han trådte tre skidt tilbage på vippen. Og jeg holdte vejret. Så kom tilløbet, afsættet, efterfulgt af en dobbeltsalto med skue. Lige inden vandet ramte ham strakte han kroppen ud og ladte i et perfekt hovedspring. Tilbage sås kun en lille fin række af bølger i vandet.
Jeg bliver både lidt bitter og stolt, da hans hoved titter frem over vandets overflade og han rækker hånden i vejret. Publikum bryder ud i en klapsalve. Nogen gange tænker jeg "Gid han kom rigtig slemt til skade!". Jeg ved det er forkert, og nogen gange tvinger jeg mig selv til at lade være med at tænke på det. Men drømmen fortsatte altid. Mine forældre vil sige til mig "Hvor er du en fornuftig dreng Jakob. Godt at du ikke kaster dig ud i sådanne dumdristigheder som din tvillingebror. Hvad skulle vi dog have gjort uden dig?" Sådan kan jeg godt gå og drømme ind i mellem, lige indtil virkeligheden rammer mig.

Når vi, min bror og jeg er på ferie ved vandet, skriver jeg nogen gange min anden store drøm i sandet. Min drøm om at blive en vaskeægte medajlesluger. Men så kommer bølgerne.
...
De tro ord: medaljesluger, bølge, tvillingebror
Tilfældige ord: stolpe, rodehoved, humbugmager

Skriv kommentar

Besvarelsen Bølge er publiceret 19/11-2009 16:00 af Am_writer under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #1.
Version 1 - 19/11-2009 16:00
Besvarelsen er på 307 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Lise Andreasen (anemone42)
En interessant situation, men jeg synes ikke helt der bliver en historie ud af det, og jeg kan ikke helt sætte fingeren på hvorfor. Måske er det bare standard-problemer: husk at starte med en "krog" osv.

Små sproglige fejl, bl.a.: ladte/landede, en for form kick / en form for kick.
11 år siden