Fuglene i skoven

Første del

Opgavebeskrivelse

Øvelsen går ud på at skrive første del af en kort historie, som er opdelt i to skriveøvelser. Du skal dermed allerede nu tænke over en eventuel overordnet handling, som først afsluttes i næste skriveøvelse "Sidste del". Læg vægt på at få delt historien på et oplagt sted i handlingens forløb. Du bestemmer helt selv handlingen i historien, men den skal inkludere en hovedperson. Det er oplagt eventuelt at benytte en såkaldt cliffhanger i "Første del", for at fastholde læserens opmærksomhed.

Hånden med den spidse blyant gik i stå ved lyden af fuglekvidder og biernes summen. Hun kunne ikke vente med at komme ud og opleve alle de ting som bare skulle opleves. Men, hun måtte lige vente til hun var færdig med skolen sagde hun til sig selv og koncentrerede sig endnu en gang om stilen på bordet foran hende. Hende hånd rystede af spænding og hendes ben trippede under bordet. Klokken ville ringe om et par minutter tænkte hun og prøvede igen at svøbe tankerne i stilen. Men noget godt forsøg var det ikke og i hendes tanker hørte hun sig selv tælle sekunderne. ”69, 68, 67, 66…” Vinduet var åbent og en stille brise rev i hendes hår. ”54, 53, 52, 51…” tiden gik langsommere nu. I hjørnet af sit kladdehæfte tegnede hun en blomst og en lille fugl. Hendes hånd gled hen over papiret mens hun let kærtegnede det blank papir. ”33, 32, 31, 30…” Hun kunne høre urets visere tikke og takke og bad til at den ville gå lidt hurtigere. ”19, 18, 17, 16…” hendes tanker stoppede brat da hun hørte klokke ringe og hun styrtede ud af klassen, ud i det fri. Hun glemte sit hæfte og tænkte på Henriksens sure mine når han så det blanke papir. Men hun var ligeglad for i dag var den dag hun havde ventet på. Mens hun løb følte hun smilet i sine ømme kinder og den stille brise var langsomt blevet til en storm i hendes hår. Hun løb så stærkt at hun var lige ved at falde over den store sten som de altid legede skjul ved, men hun var ligeglad! Hun kastede sig på et tæppe af mos og ventede. Hendes hjerte bankede efter den lange løbetur og hun nød at ligge stille et øjeblik. Hun glattede sit kjoleskørt og kiggede op mod himmelen hvor en flok fugle kom hjem fra træk. Hendes dag kunne ikke blive andet end perfekt sagde hun til sig selv mens hendes øjne fulgte fuglene på himmelen. Der var fem eller seks måske og det dannede en pæn bue. Hendes dag kunne gå hen og blive perfekt! Bare Emmeli snart ville komme tænkte hun og så på uret… Hun skulle være her nu!

Skriv kommentar

Besvarelsen Fuglene i skoven er publiceret 20/11-2009 17:33 af LTrasbo under skriveøvelsen Første del.
Version 1 - 20/11-2009 17:33
Besvarelsen er på 382 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Meget fin beskrivelse af den uro, som HP oplever ved stileskrivningen, før feriens start, Det synes jeg du fint giver læseren indtryk af - men hvis læseren skal nå at fatte sympati for din HP og drives til at læse med i næste nummer, så skal der mere fart på - og måske en stærkere cliffhanger, end at hun "bare" venter på sin veninde - men jeg venter mig noget spændende af anden del - en eller anden konflikt sikkert. Jeg ser frem til at læse sidste del.
11 år siden
11 år siden
#2 Louise Ness Nielsen (Zippo)
Er enig med Mikala, din cliffhanger kunne godt være stærkere, men alligevel formår den at få en til at tænke hvor veninden egentlig bliver af... kan ikke vente til at læse resten... ;D
11 år siden
11 år siden
#3 Lise Andreasen (anemone42)
Smaddergod begyndelse. Jeg er meget spændt på, hvordan det her fortsætter. Jeg er dog også lidt tom: lutter begyndelse, ikke noget udleveret her og nu.

"svøbe tankerne i stilen": lyder som om hun vil pakke sine tanker ind i stilen, snarede end at lade sin tanker blive del af stilen.

"i hendes tanker": skulle vist være sine, men jeg er ikke sikker.

Ellers sprogligt smaddergodt og spændende.
11 år siden
11 år siden
#4 Lambert
En rigtig god indledning til noget mere, og en fin beskrivelse af hovedpersonens utålmodighed, mens hun venter på at klokken skal ringe. Men selvom jeg ser frem til at møde ”Emmeli” i anden del, savner jeg mere substans i denne del af historien.
11 år siden
11 år siden
#5 Lejsy Storm
Du har beskrevet hovedpersonens utålmodighed vældig godt. Spørgsmålet er nu, hvad det er, som optager hende så voldsomt. Stikker hun og veninden af hjemmefra? Er der sket Emmeli noget, siden hun ikke er dukket op?
Alt er muligt, og jeg glæder mig til at læse fortsættelsen.

Mvh.
Lejsy Storm
11 år siden
11 år siden
#6 Pia Hansen
Hej

Ja, hvad pokker skal man sidde i skolestuen for, når fuglene kvidrer og bierne summer?
Fin beskrivelse af utålmodigheden og den mnaglende koncentration. Du tager dig god tid til at fortælle, og jeg synes det virker godt.
Jeg fanger hendes længsel efter livet og oplevelserne.
Men hvor pokker bliver Emmeli af? :-)

vh. Pia
11 år siden
11 år siden
#7 stadig_ung
Super god...
Jeg kan godt lide den, og vil gerne vide lidt mere om Emeli.

I starten troede jeg, at det var det hun skulle nå, der ville komme i næste del, hvad det nok også rigtig var, men som kom Emeli også med...?

Jeg vil meget gerne læse mvidere :D
11 år siden
11 år siden
#8 Lise Eva Kramer (Lille spejl)
Den er godt skruet sammen, jeg venter spændt på næste del.
11 år siden
11 år siden
#9 Michael F. Pedersen (sketch_U)
Fin lille historie.

en brise kan vel næppe rive en i håret. (mon ikke der skal lidt stærkere vind til det?)

Kravet om at afslutte med en Cliffhanger kunne også ha været opfyldt bedre, men alt i alt en rigtig fin historie.

3/5 stjerner

Michael
11 år siden