Første del

Opgavebeskrivelse

Øvelsen går ud på at skrive første del af en kort historie, som er opdelt i to skriveøvelser. Du skal dermed allerede nu tænke over en eventuel overordnet handling, som først afsluttes i næste skriveøvelse "Sidste del". Læg vægt på at få delt historien på et oplagt sted i handlingens forløb. Du bestemmer helt selv handlingen i historien, men den skal inkludere en hovedperson. Det er oplagt eventuelt at benytte en såkaldt cliffhanger i "Første del", for at fastholde læserens opmærksomhed.

Af alle uduelige ting hans bror nogensinde havde gjort tog det her dog prisen. Adrian fattede sjældent hvad der foregik inde i hovedet på Dirk. I en alder af kun 16 år fattede Dirk simpelthen ikke at modstå provokationen. Han kunne gå fra slagsmål og diskutioner, lige indtil de magiske ord blev sagt:"skal vi væde?". Når det var sagt var der ingen vej tilbage,også selvom det var et vædemål han højst sansyneligt ikke kunne vinde. Tit havde han mistet sko,ure, halstørklæder og penge. Deres mor mente at han måtte have arvet det fra deres far, og de ville ikke kunne sige hende imod for de havde aldrig mødt manden. Men det værste ved vædemålene var faktisk at Adrian blev blandet ind i det. Som f.eks. da Dirk havde vædet sit ur på at han kunne stjæle præstens solur ved højlysdag, belv han tvunget til at stå vagt, hvilket resulterede i en kindhest fra præsten da de blev opdaget. Men Adrian vidste godt at tyveriet kun var vand i forhold til det her vædemål. Adrian vendte og drejede æblet mellem fingerne, egentlig vidste han ikke hvorfor han ikke bare gik hjem til deres mor. Dirk havde som sædvanligt pralet med sine evner som skytte. Han fortalte stolt om de fire skovduer han havde nedlagt sidste vinter. Han var kommet op og skændes med en af de andre drenge som mistroisk havde fulgt historien. Ophidsede endte det selvfølgelig i et vædemål. "Hvis du er så fantastisk en skytte kan du vel gøre som Wilham Tell, og skyde æblet her af din brors hoved, hvis han da tør være en skyde skive?" havde drengen håneligt sagt mens han jonglerede rundt med æblet. Adrian vidste allerede at løbet var kørt og så sin brors ansigt vise et bredt og kækt smil " Selvfølgelig kan jeg det og selvfølgelig tør Adrian det, vi stoler på hinanden, ikke også brormand?! Dirk ventede ikke engang på svar og forsatte diskutionen, alt i alt endte Adrian hvor han var nu, med æblet i hånden mens drenge havde samlet sig og vædet. Han vidste at vædemålet lå på om han ville dø eller om Dirk virkelig var så fantastisk. Adrian kunne mærke angsten sprede sig, da der blev givet tegn. Han blancerede æblet på hovedet, Dirk spændte buen, Adrian lukkede øjenene og tænke; "bare han vinder denne gang"......

Skriv kommentar

Besvarelsen Vædemålet er publiceret 20/11-2009 23:03 af Louise Ness Nielsen (Zippo) under skriveøvelsen Første del.
Version 1 - 20/11-2009 23:03
Besvarelsen er på 392 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 fatterhojben
Ja, jeg har givet din besvarelse fir stjerner ud af fem. Jeg synes,den opbygger spændingen godt, og hungren efter at vide, hvad der videre sker, er næsten uudholdelig til sidst. Det er rigtig godt, at spændingen starter i det små, og så vokser sig mere og mere intens.
Indimellem er der nogle grammatiske og sproglige fejl af den type, man konstant ser rundt omkring, selv i aviserne.
10 år siden
10 år siden
#2 Louise Ness Nielsen (Zippo)
tusind tak:) dejlig at få lidt ros... hehe har lidt ordblindhed, men øver mig konstant med min ordbog som min bibel hehe..
10 år siden
10 år siden
#3 Lejsy Storm
Det er virkelig en flot fortælling, og spændingen stiger!
Væddemål kan vist ikke skrives med 1 d...?
Jeg glæder mig til at læse resten, bare det da går godt. Du har skabt en flot cliffhanger!

Mvh.
Lejsy Storm
10 år siden
10 år siden
#4 Lise Andreasen (anemone42)
Det er spændende, om han gør det eller ej, ja.

Sproglige småting: væddemålet er med 2 d'er. "Tage prisen" er ukorrekt oversættelse fra engelsk.
10 år siden
10 år siden
#5 Amelie Sinistre
Utrolig fængende fortælling om børns 'leg' der pludselig vokser ind i en helt anden dimension, hvor det gælder liv og død. Fortællingen vidner om psykologisk indsigt og dramatisk talent.
10 år siden
10 år siden
#6 Carsten Breuning (carstenb)
Den er spændende, men du skla nok tænke lidt på læseren. Når man skriver samtale starter man stort set altid en ny afsnit når en ny taler. Det samme gælder når man begynder en ny "tankegang" eller deslige.

Din historie er en lang afsnit, hvilken er meget trættende for læseren. Bryd den lidt op -det ville hjælpe gevaldigt
10 år siden
10 år siden
#7 Michael F. Pedersen (sketch_U)
Fin historie, og en rigtig god Cliffhanger.

Dog må jeg sige, at jeg har svært ved at tro ret mange ville stille sig til rådighed i forbindelse med det væddemål.

3/5 stjerner :o)

Michael
10 år siden
10 år siden
#8 Lars Find-Andersen (Bibelot)
En hovedperson? Jo, den holder. Adrian er den førende HP. Temaet er godt og din afsluttende cliffhanger sætter spænding på. Handlingen virker også overordnet, da mit gæt er, at 2. del ikke alene kører på død eller overlevelse. Så de tre krav har du opfyldt pænt. Sproget og grammatikken vakler, men det kan jeg se du har en forklaring på. Din start er unødvendigt uddybende. Den kan sagtens strammes op, så du kunne få plads til nogle flere kontraster.
En enkelt klicheagtig sætning ... vendte og drejede æblet mellem fingrene - lav din egen kliche. At indføre æblet før Wilhelm Tell afsløringen er fint, men det kunne sagtens udnyttes bedre til at hinte det omtalte væddemål.
10 år siden
10 år siden
#9 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Rigtig flot cliffhanger, du fik lavet der. Velskrevet, men med småfejl, der nok skyldes den ordblindhed, du omtaler. Godt flow i teksten. Glæder mig til anden del.
10 år siden