Øjenvidner - 1

Første del

Opgavebeskrivelse

Øvelsen går ud på at skrive første del af en kort historie, som er opdelt i to skriveøvelser. Du skal dermed allerede nu tænke over en eventuel overordnet handling, som først afsluttes i næste skriveøvelse "Sidste del". Læg vægt på at få delt historien på et oplagt sted i handlingens forløb. Du bestemmer helt selv handlingen i historien, men den skal inkludere en hovedperson. Det er oplagt eventuelt at benytte en såkaldt cliffhanger i "Første del", for at fastholde læserens opmærksomhed.

”Moar! Jeg skal tisse…!” Hanne sukkede og kastede et hurtigt blik i bakspejlet og konstaterede, at Frederik på 6 år sad med knyttet ansigt og bredte sig over det meste af bagsædet. Til sin ærgrelse konstaterede hun, at de netop havde passeret en rasteplads med både cafeteria og toiletter, og af erfaring vidste hun, at ude på motorvejen ville der være ca. 50 km til det næste sted.

”Det skal altså være nu!” lød det med en gennemtrængende kommandorøst, som vækkede storebror. Det ville være startsignalet til nye drillerier på den trange plads.

Hun lovede, at når den næste rasteplads kom, så ville hun holde ind, så de kunne få ordnet det presserende ærinde og strække benene, mens de delte resterne af den fine chokolade, de havde fået af farmor.

Trafikken var tæt og hastigheden høj. Hun glædede sig over, at der kun var små 100 km tilbage, før de ville være fremme ved rejsens mål.

Skærmydslerne var allerede startet på bagsædet, og Frederik var næsten blå i hovedet af raseri over Mortens drillerier. Den halve times søvn og velsignede fred, havde tydeligvis gjort storebror gevaldig veloplagt.

30 km længere fremme viste en tavle vej til en mindre rasteplads med tørklosetter. Alt ville være velkomment, og hun skyndte sig at blinke af og skifte spor. Frederik rettede sig op i sædet og glemte helt at placere en forberedt knytnæve i mellemgulvet på storebror.

Skumringen nærmede sig, og de høje buske ud mod vejen dæmpede det vigende dagslys yderligere, mens hun rullede forbi et par tomme bænke og borde, der stod som tavse skulpturer. I en overfyldt papirkurv blafrede et stykke halvgennemsigtigt plastic, der lignede et spøgelse, som forgæves forsøgte at række ud efter de forbipasserende.

Hun stoppede foran huset og betragtede farveladen af oversmurt graffiti samt døren der hang i et defekt hængsel.
Pludselig opdagede hun, at de ikke var alene. Foran hende holdt der to biler med tonede ruder. De var flankeret af to skaldede muskelbundter med stikkende øjne og automatvåben i hænderne, der var rettet mod den nyankomne, mens poser med hvidt indhold skiftede ejermænd til fordel for en attachemappe. Transaktionen foregik i et højt professionelt tempo fra én bil til en anden.

Hanne spærrede øjnene op og gispede.

Skriv kommentar

Besvarelsen Øjenvidner - 1 er publiceret 22/11-2009 18:40 af Lejsy Storm under skriveøvelsen Første del.
Version 1 - 22/11-2009 18:40
Besvarelsen er på 372 ord og lix-tallet er 43.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Pia Hansen
Hej Lejsy.

Derfor skal man ikke tage motorvejen med småfolk i bilen, men de mindre veje, hvor ungen kan tisse i en grøftekant, og man kan stoppe bilen for at ordne skærmydslerne :-)
Nå, men det er en god historie, der går fra hverdagsdramatik til et mere alvorligt drama.
Ind i mellem er dit sprog en anelse kludret, synes jeg - med førdatid, mage ogèr og sådan lidt. Dog bestemt ikke noget vildt graverende.
Jeg er ret vild med plastikket, der ter sig som et spøgelse.

Venter spændt på fortsættelsen.

vh. Pia
10 år siden
10 år siden
#2 Lise Andreasen (anemone42)
For det meste rigtig godt sprog.

Du bruger "konstaterede" to gange meget tæt på hinanden.

"gevaldig veloplagt" virker skævt -- måske fordi "val" og "vel" lyder ens. "gevaldig oplagt" tror jeg ville være bedre.

Krogen, der skal få en til at læse næste del, serveres fint i de to sidste afsnit. Og jeg er spændt på hvordan Hanne, Frederik og storebror kommer ud af den her suppedas.
10 år siden
10 år siden
#3 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Skriveøvelsen opfyldt. Fint sprog. Jeg reagerede kun over at Frederik siger - det skal altså være nu - frustationen ville komme mere til udtryk uden altså. Men replikker er nu altså!!! alene forfatterens ansvar, så OK.
Personbeskrivelsen er flot og fængende, man fornemmer den spændte atmosfære. Den krævede spændingsopbygning til slut er kontrastfuld og sætter læserens hjerne på arbejde. Dog burde du droppe den sidste sætning (Hanne spærrede øjnene op og gispede) - det er læserens opgave at tolke det frem.
10 år siden
10 år siden
#4 Sirena
Jeg er også ret vild med spøgelses-billedet! Og synes godt om din historie i det hele taget.

Måske kunne sætningen '..og af erfaring vidste hun, at ude på motorvejen ville der være ca. 50 km til det næste sted', udelades, da det lidt ligger i den forudgående sætning.
Fin skift fra det hverdagsagtige til det dramatisk uhyggelige.

Jeg ser frem til at læse 2. del!

/Sirena
10 år siden
10 år siden
#5 Carsten Breuning (carstenb)
Historien fanger og jeg læser også gerne videre. Hvis nu moren tilfældigvis er strømmer, stiger ud og plaffer alle de "bad guys" ned før hun lader ungen tisse er historien fuldendt.
10 år siden
10 år siden
#6 Michael F. Pedersen (sketch_U)
Sproget og historien fanger!

Faktisk er jeg rigtig glad for din historie, lige indtil midt i sidste afsnit. Løb du tør for plads?
I hvert fald er der noget som ikke stemmer:
Hvis hun lige er kørt hen til huset, hvordan kan hun så ha undgået at se de to biler foran sig, eller mændene med deres automatvåben?

Havde mændene og deres biler nu været bagved huset, eller omme ved siden af huset, så havde historien holdt vand ... Men som det ser ud her, kan jeg ikke rigtig ryste det af mig.

Skal dog alligevel helt sikkert ha slutningen med.

3/5 stjerner

Michael
10 år siden
10 år siden
#7 Thor Windelboe (Torrion)
Spændene! Jeg troede ikke muskelbundter bagte siden de skal købe mel! Nå spøg til side.
Det er en fængende fortælling om noget vi alle kan komme ud for.

God beskrivelse af restepladsen du for en til at ane der er noget galt lige før det går galt.

Vh.
Torrion.
10 år siden
8 år siden
#8 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Mariette, ja, det var godt nok et oplagt sted at slutte, når der skal være en rigtig cliffhanger, så du har foreløbig da løst skriveøvelsens opgave. Ellers er din skildring af køreturen med et barn, der bliver trængende og så skænderiet mellem brødrene taget flot på kornet. VH Mons
8 år siden