På vej til far

Første del

Opgavebeskrivelse

Øvelsen går ud på at skrive første del af en kort historie, som er opdelt i to skriveøvelser. Du skal dermed allerede nu tænke over en eventuel overordnet handling, som først afsluttes i næste skriveøvelse "Sidste del". Læg vægt på at få delt historien på et oplagt sted i handlingens forløb. Du bestemmer helt selv handlingen i historien, men den skal inkludere en hovedperson. Det er oplagt eventuelt at benytte en såkaldt cliffhanger i "Første del", for at fastholde læserens opmærksomhed.

Engen var fuld af blomster. Orange valmuer svajede i vinden og bøjede sig mod blå kornblomster som for at byde dem op til dans. Kløverblomsterne stod i klynger. Det lod til at de holdt sig for sig selv. Mellem dem og de generte torskemund, voksede det stride senegræs.
Connie havde plukket en stor buket.Og nu morede hun sig med udstyre planterne med menneskelige egenskaber. Der var jo så mange slags mennesker..Nogle var som roser; kønne at se på, men med stikkende torne. Andre generte som torskemund og andre stride som tidsler, men ind i mellem overraskende med lilla blomster.
Jo, selvom mor kaldte hende en lille pige, så vidste hun den slags. Og når man var 11, var man da heller ikke en baby, vel?
Blomsterne var til far.
Connie så mod skoven, hvor de høje birke vinkede hende nærmere.
Så var hun der snart. Skulle bare et lille stykke gennem skoven. Men hendes fødder var trætte, så hun satte sig i græsset, åbnede sin rygsæk og fandt en halv burger. Hun tog også det tegnede kort fra far frem. Jo, hun skulle ind følge den sti, hvor der stod en træfigur af en ugle. Så kom hun til en rydning, hvor fars ven ville følge hende resten af vejen.
Burgeren var flad og klam, men gled ned. Hun slubrede det sidste, lunkne cola i sig og gik videre.Uglen gemte sig halvt bag en bregne og Connie lo, fordi hun aå den alligevel.Det mindede hende om gemmeleg med far.
Far.
Far var som klokkeblomsterne i buketten; venlig, lattermild og kærlig. Det kunne Connie huske, selvom hun kun var 5, da han forlod dem. Mor løj, når hun påstod, han var et tidselsgemyt.
Fordybet i tanker om far og om mor, der havde så travlt og var så sur, og om sine halvbrødre, nåede hun rydningen. Der var et skævt kors, der lignede krydset på kortet.
Og nu fik hun også øje på en mand. Han var spinkel, havde uglet hår og hans tøj var laset. Det måtte være en tidsel. Kunne det passe, at han var fars ven?
"Du må være Connie?" sagde han og hun mumlede et "ja". Man skulle jo ikke skue hårene på hunden. Eller hvordan det nu var?
I det samme gled en anden mand frem bag en stor eg. "Hun skal ikke med dig, din lazaron?"
Han lignede en rar, gammel bedstefar, med hvidt hår og skæg. Og hans skjorte var ren. Han smilede til hende og rakte en hånd frem.
Mens Connie stirrede fra den ene til den anden, opdagede hun, at der også var to veje.
Og mændende pegede mod hver sin af dem.

Skriv kommentar

Besvarelsen På vej til far er publiceret 22/11-2009 23:08 af Pia Hansen under skriveøvelsen Første del.
Version 1 - 22/11-2009 23:08
Besvarelsen er på 445 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Lejsy Storm
Wow! Sikke en flot fortælling. Blomsterne og deres symbolik er fantastisk. Slutningen giver læseren et gys. Jeg glæder mig til at læse resten.
5 stjerner fra mig!

Mvh.
Lejsy Storm
14 år siden
14 år siden
#2 Lise Andreasen (anemone42)
Varieret sprog, virkelig flot.

Små sproglige ting, som aå/så.

En helt igennem realistisk historie, indtil de sidste par linjer. Mænd der peger mod hver sin vej?

Men ellers er jeg meget spændt på at læse fortsættelsen.
14 år siden
14 år siden
#3 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Tja, de sproglige fejl (primært slåfejl) driller, men øvelsen må siges at være opfyldt. En hovedperson og en fin spændingsopbygning til slut.
Sprogligt - lidt bogstavrim (.. sig for sig selv) ... den/det fejl (det! sidste cola) ... et tidselsgemyt? En enkelt halvrodet sætning (... og var så sur, og om sine halvbrødre ...)
Måske lidt urealistisk at moderen sender 11-årige Connie alene ud i ukendt terræn.
Men bortset fra det er opbygningen elegant og rummer alle de krævede ting. Din slutning er perfekt. Så det vigtigste (temaet) har du klaret rigtig flot.
14 år siden
14 år siden
#4 Lise Eva Kramer (Lille spejl)
Ja hvad nu lille Connie? Der er lagt op til en rigtigt spændende fortsættelse her, for hvem af de to mænd vælger hun at følge?
14 år siden
14 år siden
#5 Sirena
Uha, sikke en historie! Velskrevet, og med en cliffhanger, der vil noget.
Fint nyt ord 'tidselsgemyt' - et ord, der virkelig giver associationer. Fin blomstersymbolik i det hele taget.
Venter spændt på 2.del:-)
/Sirena
14 år siden
14 år siden
#6 Michael F. Pedersen (sketch_U)
En fornøjelse at læse. Det er jo ren poesi, som du leget med ordene.

De småfejl der var at finde er vist allerede nævnt

4/5 stjerner

Michael
14 år siden
14 år siden
#7 Benno
Poetisk start og derfra godt videre til den barske virkelighed. Synes godt om din brug af blomster-metaforer.

vh. Benno
14 år siden