Sidste del

Opgavebeskrivelse

Øvelsen går ud på at skrive sidste del af en kort historie, som er opdelt i to skriveøvelser (se "Første del"). Dette er anden og sidste del. Hvis du endnu ikke har besvaret første del, bedes du gøre dette før du besvarer denne skriveøvelse. Du skal lægge vægt på at få opdelt historien et oplagt sted i handlingens forløb. Læs endvidere opgavebeskrivelsen til "Første del".

”Nej, nok ikke endnu,” svarede han. ”Vi skal lige have klarhed over yderligere et par ting.” Holm lod blikket glide over den lille mand, og sukkede dybt. Han ville bruge et par minutter mere, og så ville han ringe efter nogen som kunne køre Clausen til Roskilde. Der kunne han få et værelse med gummi vægge sammen med de andre skøre. Manden var tydeligvis i la-la land. Gak-Gak. Rablende skør og tilmed en pædofil. Når, men det ville være bedst hvis han kunne få en adresse eller telefon nummer ud af ham, så der kunne ringes til pårørende.

”Betjentene kunne ikke få en adresse eller telefon nummer hvor vi kan kontakte din kone,” begyndte han. ”Har du et nummer? Enten på din kone eller din arbejdsplads eller nogle venner?”

”Næh,” sagde Clausen. ”Sådan noget bruger vi ikke. Jeg er jo selverhvervene, og jeg er jo ikke så tit væk hjemmefra. Må jeg ikke bare gå? Jeg skal nok tage hjem med det samme. Dyrene skal jo også fodres og passes. Og jeg få snart vældig travlt med arbejde. Det var jo slet ikke meningen jeg skulle være væk så længe.”

Dyrene. O.K. Så manden boede på en gård, eller noget lignende. Det betød at det nok var et stykke udenfor byen. Det blev værre og værre.

”Hvad laver du i dit arbejde?” spurgte han.

”Oh, jeg er i lykke branchen.” svarede Clausen.

”Lykkebranchen?” spurgte Holm.

”Ja. Men det er jo nok hellere ikke helt rigtigt. Måske skulle jeg hellere sig at jeg er fabrikant og samtidigt i transportbranchen.”

Det var pokkers. Manden svarede god nok beredvilligt, men ingen af svarene gav nogen mening. Manden var længere ude i la-la land end han først havde troet. Der var ikke andet for. Af sted med den gamle ged til Skt. Hans. Holm havde et overbelastede skrivebord og der var ikke udsigt til at komme hjem før sent på aften. Han tog telefonen.

”Hr. Clausen. Der kommer en betjent om et øjeblik som vil køre dig ud til Skt. Hans. Der bliver du nødt til at blive et stykke tid, indtil du får et bedre greb om virkeligheden.”

”Jamen, det kan jeg ikke. Jeg skal hjem. Jeg har så travlt. Jeg kan ikke tage til Roskilde. Jeg har parkerede på taget af Scandic hotellet. Jeg kan da ikke bare lad det hele stå der. Og hvorfor bliver i også ved med at kalde mig Clausen? Jeg hedder faktisk Claus.”

”Santa Claus”

Skriv kommentar

Besvarelsen La-la land del 2 er publiceret 04/12-2009 18:52 af Carsten Breuning (carstenb) under skriveøvelsen Sidste del.
Version 1 - 04/12-2009 18:52
Besvarelsen er på 409 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Carsten Breuning (carstenb)
Hej venner

Før i nu begynder at mobbe mig - det er december og jeg syntes vi trængte til en lille jule historie. Jeg håber jeg slap godt fra den - men det kan kun i bedømme.

God Jul!
10 år siden
10 år siden
#2 Lejsy Storm
Jeg kan rigtig godt lide din historie. Den er herlig - lidt stavefejl eller ej, det ødelægger ikke meningen.
Se, det var et rigtigt juleeventyr!!

Det er også interessant at erfare, hvordan de taler ud fra to vidt forskellige forudsætninger, og de vil næppe kunne nå hinanden. (Det kan også dreje sig om situationer i hverdagen).

Havde Clausen tilmed fortalt Holm at hans adresse var Nordpolen, så ville gummicellen stå klar :-)

Sjov historie.
God jul!

Mvh.
Lejsy Storm
10 år siden
10 år siden
#3 Michael F. Pedersen (sketch_U)
Dit sprog er bedre her i anden halvdel, end i den første.

At du har valgt at gøre betjenten SÅ fatsvag, irriterer mig derimod en lille smule, Men det skal nu ikke afholde mig fra igen at give dig...

3/5 (jule)stjerner ;o)

Michael.
10 år siden