Sidste del

Opgavebeskrivelse

Øvelsen går ud på at skrive sidste del af en kort historie, som er opdelt i to skriveøvelser (se "Første del"). Dette er anden og sidste del. Hvis du endnu ikke har besvaret første del, bedes du gøre dette før du besvarer denne skriveøvelse. Du skal lægge vægt på at få opdelt historien et oplagt sted i handlingens forløb. Læs endvidere opgavebeskrivelsen til "Første del".

I et sanseløst øjeblik passerede Hannes liv forbi hende i psykedeliske farver, mens hun stirrede på mændenes hævede våben. Hun mærkede det paradoksale i at være var ude af stand til at påkalde sig hjælp fra den omverden, der skjult bag buske og træer larmede forbi på motorvejen mindre end 20 meter derfra.

Børnene på bagsædet var blevet stille. Også de stirrede på den truende overmagt, som nu nærmede sig i rokkende gang. Det to meter høje monster, som tonede op foran bilens forrude, fortrak ikke en mine, mens han verfede med en tatoveret arm, der ikke levnede den oprindelige hudfarve megen plads.
Hannes blod frøs til is, og i et kort øjeblik overvejede hun at trykke speederen i bund i håb om, at den gamle Opel ikke svigtede, men tanken blev straks forkastet, da automatriflen begyndte at danse gestikulerende i luften akkompagneret med kommanderende råb. Døren til førersædet blev revet op, mens han befalede Hanne og de skrækslagne børn om at stige ud. Morten blev febrilsk og kunne ikke få sin sikkerhedssele låst op, hvilket tydeligvis tirrede muskelbundtet.

De holdende biler var tilsyneladende færdige med transaktionen. En mobil telefon ringede, hvorefter der blev råbt til muskelmanden, at de omgående skulle køre, da politiet var blevet spottet få kilometer derfra. Der var ingen tid at spilde, mens de tonede ruder gled lydløst op igen.

Kæmpen gloede indædt på drengen, der arbejdede som en febrilsk med at få selen låst op.
Nu begyndte bilerne langsomt at rulle ud fra pladsen, hvilket var signalet til, at plageånden opgav sit forehavende og nøjedes med at sende en fuldtræffer i Hannes ene fordæk, hvorefter bilen sank sammen i et afmægtigt suk.
Med ru stemme anbefalede han hende til at have en svigtende hukommelse angående det hun lige havde set, idet han havde noteret sig hendes nummerplade. "Ellers....." sagde han og førte med en sigende gestus pegefingeren hen over halsen.
Efter den salut løb han den bageste bil op og sprang ind på bagsædet, hvorefter der blev gasset op, og hastigt forsvandt de ud på motorvejen.

Det sidste Hanne hørte inden hun besvimede var Frederiks spæde røst, der erklærede: ”Mor, jeg skal ikke tisse alligevel.”

Skriv kommentar

Besvarelsen Øjenvidner - 2 er publiceret 05/12-2009 11:05 af Lejsy Storm under skriveøvelsen Sidste del.
Version 1 - 05/12-2009 11:05
Besvarelsen er på 360 ord og lix-tallet er 42.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Øvelsen opfyldt, men slutningen ret forudsigelig. Fin kontrast i starten med motorvejen mindre en 20 meter væk. Elegant kontrastafslutning med Frederik - det siger mere end ord. Perfekt show.
Sproget fint og farverigt, men der var et par smuttere og en kliche - ingen tid at spilde.
Så lidt antiklimaks på den forudsigelige handling, men overordnet alligevel flot. Nr. 2 dog en stjerne mindre værd end. nr. 1
10 år siden
10 år siden
#2 Carsten Breuning (carstenb)
Hejh Lejsy,

Andne del er ok - men mon hun ville slippe så let fra det i virkeligheden? Man ved jo aldrig. Ellers god tone og handlingen har god "pace".

"Blod frøs til is" - det er nok lidt klicheagtigt og jeg ville foretrække "sad forstene" eller noget lignende.

Endeligt tro jeg ikke han ville"befale hanna og børnene at stige ud" Mon ikke "mens han skreg, Ud af bilen din Fucking Bitch!!!" eller sådan noget. Store muskelbunder med automatpistoler kan nøjes med at befale men de gøre det nok ikke.
10 år siden
10 år siden
#3 Pia Hansen
Hej Lejsy.

Det muskelbundt har vist spillet for meget GTA :->
Godt politiet var på vej.
Lidt "pudsig" slutning. Jeg ville have troet at stakkels Frederik kom til at tisse i bukserne af forskrækkelse. Men alt skal selvfølgelig ikke være forudsigeligt - og måske kan man godt holde på vandet, når man bliver forskrækket.
Der er nogle små sprogfejl i form af ekstra ord her og der, et sted bruger du f.esk "til" helt overflødigt. Ellers godt sprog. En enkelt sætning er dog en smule lang; den der starter med "Efter den salut ..."
Du får fortsat og afrundet historien, men bruger dog nogle lidt clichéprægede vendinger, som f.eks den med livet der passerer revy. Det trækker lidt ned herfra. Til gengæld trækker det op med det psykedeliske - og det er også godt, at du får nævnt det paradoksale i situationen.
Vakler mellem tre og fire stjerner. Da der ikke kan gives tre.en-halv, får du tre af den strenge "dommer" her.

vh. Pia
10 år siden
10 år siden
#4 Lise Andreasen (anemone42)
Fin fortsættelse af første del.

Sproglige småting: "tydeligvis" og "tilsyneladende" så tæt på hinanden var nok til at trigge min "samme ord to gange" alarm, selvom det faktisk ikke er samme ord.

FIn stil, men ikke nogen specielt "afsluttet afslutning". "Husker" hun hændelsen senere alligevel? Hvad gør hun for at komme videre? Faktisk, hvornår vågner hun op igen?

Men Frederiks sidste bemærkning er super!
10 år siden
10 år siden
#5 Michael F. Pedersen (sketch_U)
Jeg kan læse at mine bemærkninger allerede er nævnt i de øvrige kommentarer.

3/5 stjerner igen.

Michael
10 år siden
7 år siden
#6 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Mariette, og cliffhangeren virkede, jeg kunne ikke vente med fortsættelsen :-) Nu er det så bevæget sig fra en hverdagshistorie til en spændingshistorie, og bestemt åndeløst spændende. Nu er der jo ikke så meget plads i en skriveøvelse, så det reddes lige ved politiets ankomst, lidt ligesom kavaleriets ankomst i klassiske westerns :-) ok, den bærer jeg netop over med i kraft af den begrænsede længde. Det var bestemt spændende, og så en lille sjov slutreplik, det er heller ikke at foragte. VH Mons
7 år siden