Et juleeventyr

Opgavebeskrivelse

Skriv et kort eventyr som tager udgangspunkt i julen. Tilføj gerne gaver, risengrød, nisser og trolde, og sørg eventuelt for at eventyret bygger på en spændende oplevelse. Et eventyr er en fiktiv tekst, og eventyret har eksisteret i mange, mange år. Der kan findes eventyr så langt tilbage, som der kan findes skrevne kilder. Eventyret ender næsten altid lykkeligt, og er oftest også temmelig forudsigeligt.

Det var julenat. I den lille zoo var der helt øde. Dyrene sov bortset fra en. En ung hjort. Han stod inde i en lille boks og så ud på den klare nattehimmel, hvor stjernerne blinkede mat, og månen kastede sit lys over zoo´en. Selv om det var jul, var han ikke glad, som han ellers plejede at være hver eneste jul. I morgen skulle han nemlig aflives!
Det var ikke hans skyld, det der skete, eller måske var det, men det var ligemeget. Det var forsent at ændre det, han havde gjort, nu. Det eneste han havde gjort var at hamre sit gevir ind i den anden han, der irriterede ham grænseløst med sine åndsvage kommentarer om ham og hans gevir. Igen og igen havde han slået hannen. Ejerne havde skudt ham med en bedøvelsespil og ført ham ind i denne boks.
Det var her til morges, han havde fået det at vide. At han skulle aflives. Nu stod han så her og håbede på et mirakel, der kunne redde ham.
Der lød skridt på gangen. Han stak sit hoved ud over bokskanten og så rundt. Ned af gangen gik en lille bitte mand klædt i rødt og hvidt med et muntert smil. Manden stoppede uden for hans boks og så op på ham. Hans smil virkede beroligende.
"Goddag Pil" sagde manden og åbnede boksdøren. Pil var rensdyrets navn. Hvor kendte manden det fra?
"Jeg ved, hvad du tænker. Hvordan kender jeg dit navn? Julemanden har holdt øje med dig" sagde han og smilede muntert. Pil så forskrækket på ham. Julemanden! Han vidste udmærket, hvem julemanden var. Alle rensdyr vidste, hvem julemanden var.
"Jeg er en af hans nisser. Hvis du følger med mig skal, jeg føre dig til julemanden" sagde nissen og gik ned ad gangen. Først tøvede Pil, men valgte så at følge efter nissen. Julemanden. Det var så spændende alt sammen.
De kom udenfor, og der stod julemanden. En stor tyk mand med et muntert blik og et stort smil.
"Jeg troede aldrig, i ville komme" Julmanden lo, da han sagde det. Nissen førte Pil op foran og spændte ham for. Omkring ham stod andre rensdyr og så venligt på ham. Han sitrede af spænding indeni.
Han havde det underligt. Som om han kunne lette, hvert øjeblik det skulle være. Der lød et piskesmæld hen over deres hoveder. Rensdyrene løb og Pil fulgte efter. De lettede. De fløj op mod himlen.
Pil var lykkelig. Det var utroligt. Han var en af julemandens rensdyr, og samtidigt havde han undsluppet sin død. Dette var i sandhed et julemirakel.

Skriv kommentar

Besvarelsen Et julemirakel er publiceret 12/12-2009 12:43 af Karen Boysen (nerak) under skriveøvelsen Et juleeventyr.
Version 1 - 12/12-2009 12:43
Besvarelsen er på 431 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Jonatan
Starter med ros: Sjov udgangspunkt i, hvad et dyr ser, og hvad det tænker...
Pas dog på med at kalde dyret "han", selvom jeg godt forstår din tankegang.
Småfejl, fx for sent er i to ord og enkelte kommafejl, men hvis kan få rettet op på det og lidt misforstået beskrivelser, havde jeg givet dig en bedere karakter, end den, du fik.
Måske er jeg kræven?
Jonatan
10 år siden
10 år siden
#2 Lejsy Storm
Se det var et rigtig juleeventyr! Så megen bedrøvelighed kan med magiens hjælp forvandles til den rene lykke. Og julemanden er vel ikke den værste at arbejde for :-)

Dog starter vi med en hjort og ender op med et rensdyr...???
"Igen og igen havde han slået hannen." Et rensdyr slår vel ikke.... det stanger.

Nåh, men bortset fra det.... så vil Pil nu gøre sit til, at det atter bliver jul!

God jul!

Mvh.
Lejsy Storm
10 år siden
10 år siden
#3 Carsten Breuning (carstenb)
Nerak

*Der er godt nok nogle kommafejl hist og pist. Om man skal burge order "han" om et dyr? Tja. Vi kalder vores hund "hun". Det er nok ikke lige hvad sprognævnet ville godkende men jeg syntes nu det er ok.

God slutning med den gave til rensdyret.
10 år siden
10 år siden
#4 Thor Windelboe (Torrion)
Sødt eventyr! lidt forudsigeligt, men tænk hvis et af julemandens rensdyr blev skudt!
ville vi så nogensinde få julegaver igen?
godt han blev reddet:)

Vh.
Thor.
10 år siden
10 år siden
#5 Lene444
Et sødt juleeventyr, med en god afslutning. Så kom rensdyret op til himlen alligevel.

Mange julehilsner
Lene
10 år siden
10 år siden
#6 Lise Andreasen (anemone42)
Et udmærket æventyr!

Jeg mangler lidt, hvorfor julemanden har holdt øje med Pil. Er Pil et specielt fromt rensdyr, eller sådan noget?

Og så er der nogle sproglige småting, der ikke forstyrrer.

Ellers sidder den lige i øjet.
10 år siden
10 år siden
#7 Michael F. Pedersen (sketch_U)
Sød historie.

du får tre stjerner denne gang :o)

3/5

Michael
10 år siden