Eftermiddag i et ægteskab

Dialogi

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som primært indeholder dialog mellem mindst 2 personer. Du må gerne benytte indledende og afsluttende sætninger som beskriver fx sindsstemninger. Eller som blot er med til at give læseren en fornemmelse af personerne. Bestem selv om dialogen skal være politisk, humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Bjarne sidder i lænestolen og læser avis.
Connie sidder ved spisebordet med en halv kop kold kaffe foran sig.

"Bjarne, der er noget, jeg skal fortælle dig. Det er vigtigt, og jeg siger det kun een gang."
"Nåh."
"Jeg har besluttet mig for at forlade dig, og derfor ringer det på døren om et øjeblik. Det er to betjente, og den ene af dem er min nye kæreste."
"Hvad?"
"Nåh, så kunne du løsrive dig fra avisen. Du hørte godt, hvad jeg sagde, Jeg har pakket en kuffert med de ting, jeg vil have med mig, og om mindre end fem minutter kommer min elskede og henter mig"
"Hvad Fanden!"
"Det er kærlighed. Bjarne. Kærlighed. Nej, du skal blive siddende. Du skal høre, hvad jeg har at sige. Du ved, det nye kor jeg er begyndt at synge i tirsdag aften. Der har jeg mødt hende, hun er sopran, og hun er det dejligste menneske, jeg nogensinde har mødt.Jeg vil være sammen med hende resten af mit liv. Ja, og så er hun forresten politibetjent"
"Connie, for fanden, siger du at du er en skide lebbe?"
"Nej, det sagde jeg faktisk ikke. Jeg siger, at jeg elsker hende, og at hun elsker mig, og du kan rende mig noget så grusomt, men du vover på at røre mig. Det hele er aftalt og planlagt, du kan ikke gøre noget. Jeg kender dit temperament, og derfor har jeg bedt Annie og hendes kollega om at hente mig."
"Annie?"
"Ja, hun hedder Annie, og nu er det slut med os to Bjarne. Jeg vil skilles."

Det ringer på døren. Connie rejser sig fra bordet og forlader stuen. I entreen tager hun sin frakke og kufferten, som står klar ved siden af spejlet. Hun åbner hoveddøren for sin elskede og forlader huset.

Bjarne sidder stadigvæk i lænestolen med avisen. Den er slået op på aftenens tv-programmer, men den ligger underligt skævt oven på på hans ben, så han kan faktisk slet ikke kan se, hvad der kommer på de forskellige kanaler.

Skriv kommentar

Besvarelsen Eftermiddag i et ægteskab er publiceret 19/12-2009 22:40 af Charlotte Frigaard (colette59) under skriveøvelsen Dialogi.
Version 1 - 19/12-2009 22:40
Besvarelsen er på 339 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
god følelsesmæssig dialog og en spændende historie med et godt opgør imellem de to mennesker. en ting der irirterer mig og ødelægger stemningen er at den kvindelige hovedperson kalder annie for sin elskede. det virker for fint og kunstigt
10 år siden
10 år siden
#2 Charlotte Frigaard (colette59)
Tak for din kommentar! Jeg skal vist lige ind og kigge på "den elskede" igen! Fedt med noget feedback!
10 år siden
10 år siden
#3 Lise Andreasen (anemone42)
To ting til den negative side:

1) "Nåh, så kunne du løsrive dig fra avisen." Jeg kan ikke helt sige hvorfor, men den her replik lyder falsk for mig. Den skal jo afleveres lidt afslappet, og jeg kan ikke forestille mig, at hendes indtil da formelle tone skifter så meget.

2) Historien rammer en situation godt, men er jo ikke noget drama. Ikke nogen konflikt, der skal løses eller lignende. Hun siger hvad hun vil gøre, og så gør hun det. Medmindre der er noget, jeg har misforstået. Har hun slået ham ihjel i farten også, eller hvad?

Derudover er jeg vild med dit sprog, og du opfylder opgavens krav til fulde.
10 år siden
10 år siden
#4 Charlotte Frigaard (colette59)
Hej anemone!

Du har ret, og sætningen har faktisk også irriteret mig, fordi den virker kunstig i sammenhængen! Men jeg var nok for hurtig, skulle have arbejdet lidt mere med teksten!
Tak for kommentareren!
KH Charlotte
10 år siden
9 år siden
#5 anettevinther
Kære Charlotte
Jeg fik sørmer lyst til at læse mere
9 år siden