Dialogi

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som primært indeholder dialog mellem mindst 2 personer. Du må gerne benytte indledende og afsluttende sætninger som beskriver fx sindsstemninger. Eller som blot er med til at give læseren en fornemmelse af personerne. Bestem selv om dialogen skal være politisk, humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

På en bænk i hovedbanegården i København sad en mager kvinde med laset hår. Ved siden af hende sad en dreng.
”Mor, se hvordan ham der gør med bolden!” udbrød barnet,
”Det er fint skat,” svarede moren med en mat og grådkvalt stemme.
”Hvorfor græder du mor? Har mig været slem igen?”Drengen begyndte at blive bange og slog over i sit gamle talesprogsmønster.
”Nej Daniel, det har du ikke. Du har kun været en god dreng i denne uge. Mor græder fordi verden er så skide uretfærdig!” hun hulkede igen og drengen knugede hendes hånd med et desperat udtryk i øjnene.
”Hvad gøre den da?”
”Jeg er en elendig mor for dig Daniel! Jeg kan ikke engang give dig en julemiddag og nu røg pengene til din julegave!”
”Mor, det er lige meget med gaverne. Jeg være glad så lang tid du være glad! Vi være sammen, det være vigtigste!” Igen knugede barnet sin mors hånd mens han kiggede rundt i den store hal de sad i.
”Nej Daniel, jeg kan ikke tage dig mere. Jeg er ikke god for dig, bliv du nu her så skal der nok være nogen som finder dig. Så gør mor hvad der er bedst for os begge. Du skal ikke have en heroinluder som mor, så derfor vil jeg gøre det som er bedst. Jeg begår selvmord Daniel skat, husk jeg elsker dig!”

På bænken i hovedbanegården i København sad nu alene tilbage en lille dreng. Da han havde siddet der i en times tid kom en mand og satte sig ved siden af ham.
”Davs, jeg hedder John. Hvad hedder du?” Manden smilede til drengen.
”Jeg være Daniel,” drengen trak været i små stød fra gråden.
”Hej Daniel, og hvor gammel er du så?” Manden smilede igen, tog en slikkepind fra lommen og gav dem til drengen.
”Mig være 4 år gammel,” svarede drengen mens han kiggede ned på sine fødder.
”Hold da op så er du rigtig nok en stor dreng! Hvorfor sidder du her helt alene? Hvor er din mor?” spurgte manden mens han gav drengen en slikkepind.
”Min mor være ked af det på mig og sige hun være ikke god mor!” drengen græd igen, ”hun sige hun tage selvmord!” Igen græd drengen.
”Sikke da noget rod, hør Daniel, vil du ikke med mig hjem? Så finder vi din mor sammen!”

Bænken i hovedbanegården i København, var tom.

Skriv kommentar

Besvarelsen En dreng er publiceret 19/12-2009 22:43 af Cecilie Knudsen (Culle) under skriveøvelsen Dialogi.
Version 1 - 19/12-2009 22:43
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
en lækker historie. jeg har givet den 4. grunden til at den ikke får topkarakter er at dialogen mellem sønnen og moren måske er en smule opsat. jeg er selv hel sikker, men den virkede måske bare en smule forkert da jeg læste den. hun er for ligeud i forhold til drengen og drengen er for ligeud i forhold til hende (når man tænker på at han er et barn). men altså du skal jo også kunne fortælle dit budskab og gøre det på få ord, så du kunne nok ikke have gjort det anderledes. overordnet en fremragende historie
10 år siden
10 år siden
#2 Asathys
Hmm, jeg ved ikke helt.

Du skal ikke have en heroinluder som mor, så derfor vil jeg gøre det som er bedst. Jeg begår selvmord Daniel skat, husk jeg elsker dig!”

Tvivler på at en mor, selvom hun er heroinluder, ville være så direkte overfor sin søn på 4 år.

Du kunne måske gøre det lidt mere underspillet. Beskrive moren der sidder/ligger livløs på bænken, mens Daniel rusker i hende.

Men du har fat i en rigtig god idé til denne skriveøvelse, den må jeg give dig. Keep it up.. :)
10 år siden
10 år siden
#3 Cecilie Knudsen (Culle)
Du har misforstået, moren går for at dø. Hun efterlader Daniel. Og jeg har helt, helt bevist ladet moren være så direkte overfor drengen for at slå fast hvad det er for en verden barnet lever i. Det var også for at understrege at vi altså har at gøre med en syg, syg mor. En mor som siger sådan noget til sit barn.
10 år siden
10 år siden
#4 Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief)
hej jeg ville bare lige kommenterer igen:P nu har jeg jo også skrevet at moren er lidt for indirekte, men jeg kan se at du skriver det er med vilje for at vise at hun er syg. jeg kan godt se hvad du mener og prøver at vise med det, men jeg tror nu alligevel det ville virke bedre hvis du ikke udpenslede det så meget. jeg oplever også selv tit at jeg bevidst gør meget ud af fortælle noget på en speciel måde og så få at vide, at jeg bare burde have taget den nemme vej ud. men det kan tit godt være svært for læserne at se tankerne bag, det er kun dig der ved hele den skønne ide bag historien. vi kan kun kommenterer på det vi ummidelbart føler når vi læser. Igen en rigtig god skriveøvelse. mest af alt pågrund af afslutningen. det virker godt at manden med slikkepinden (børnelokker?) hapser ham til sidst.
10 år siden
10 år siden
#5 Lise Andreasen (anemone42)
"laset hår": ville nok kalde det slidt hår.

Puha, jeg gør mig mine tanker om hvem Daniels nye "ven" er.

Masser af dialog, rigtig godt.
10 år siden
10 år siden
#6 shoko-san
kunne godt li historien :)

det lød lidt mærkeligt da moren sagde "Jeg begår selvmord Daniel skat, husk jeg elsker dig!”
det siger man altså ikke til en 4 årig... men altså kunne ikke havde skrevet historien bedre selv,

men da ham der John kom og gav ham en slikkepind og tog ham med hjem
troede jeg altså at han var en børnelokker.... men det er nok bare mig der er mærkelig xD

rigtig go´ historie

Og godt nytår! :)
10 år siden