Inspirationsøvelse #1

Opgavebeskrivelse

Digt en lille historie ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Opdatering: antal ord er ændret fra 5 til 3 i forhold til udsendte nyhedsbrev.

Jens sad foran sin far, på hans kontor, Jens havde altid været lidt af en 'tøsedreng' med hensyn til hans far.
han havde altid gjort hvad der blev sagt, uden at gøre vrøvl, men nu havde han så samlet mod nok til at fortælle sin far om sin store drøm.

"hvem skal så overtage familiefirmaet?" råbte hans far, som om Jens stadig var 15 år.

han sukkede, han havde vist det var sådan hans far ville reagere "jammen jeg vil jo bare gerne hjælpe andre mennesker" svarede Jens stille sin far.

" er det en eller anden ny moderne hippie bølge? hvad med at hjælpe lidt til her!"

Jens, prøvede at få et ord indført men straks kom faderen med endnu en talestrøm.

" læge ha! det er tøsedrenge og homoer der er Læger Jens! tag dig så sammen, du ved godt at du skal overtage familiefirmaet, sådan har det jo altid været, DET ER EN TRADITION!, så nej min ven, der bliver ingen studenterhue til dig.


Jens blev vred, for første gang i sit liv blev han rigtig vred på sin far, og for første gang i sit liv rejste han sig op, følte sig stærk, og sagde hvad han mente.

"nej ved du hvad! du skal ikke bestemme over mig mere - jeg gør hvad jeg vil, jeg er voksen nu, og jeg skal ikke overtage dit skide familiefirma! hvis jeg vil hjælpe andre mennesker så gør jeg det sgu! og jeg er fuldstændig ligeglad med dig, jeg er så træt af altid at gøre det som du tror er bedst! jeg ved selv hvad der er bedst for mig, så gør hvad du vil... JEG GÅR!"

og det gjorde han.....


faderen sad stumt tilbage i hans fine læder lænestol, og kikkede på den smækkede dør, han burde være rigtig vred på sin søn, men enlig så var han ret stolt.

faderen hørte Jens's bil køre ud af indkørselen

"jeg er sgu stolt af dig knækt" hviskede han ud i det tomme lokale

og for første gang i lang tid, smilede han.
Tilfældige ord: studenterhue, familiefirma, bølge

Skriv kommentar

Besvarelsen Jeg gør hvad jeg vil! er publiceret 28/12-2009 21:25 af Sine Simonsen (Sinegen) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #1.
Version 1 - 28/12-2009 21:25
Besvarelsen er på 343 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Lise Andreasen (anemone42)
Alle 3 ord brugt, og der er blevet en sammenhængende historie ud af det.

Dialogen virker ikke helt troværdig på mig. Sønnen virker ikke ophidset nok, og hvis faderen virkelig er stolt af sin søn, burde det også skinne lidt mere igennem.

Nogle sproglige småting: "med hensyn til hans far": sin far, "han havde viDst det". Det skæmmer desværre meget, at der også mangler stort begyndelsesbogstav, er mærkelige kommaer osv.
13 år siden
13 år siden
#2 Sine Simonsen (Sinegen)
ja undskyld, men tak.
efter min egen mening er dette også min dårligste historie - men det skal så også siges at det er min første lykkelige/gode historie jeg har skrevet i hele mit liv ^.^
men, tak jeg husker at rette efter næste gang
13 år siden