Inspirationsøvelse #2

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Han ved godt at jeg er nybegynder, at det er en af mine første sager. Han ved meget muligt også at jeg netop har taget den fordi jeg aldrig har været i retten før. Han ved det og alligevel har han valgt at blive væk. Nu hvor jeg står foran dommeren og skal forklare min klients tilsyneladende manglende tilstedeværende kan jeg ikke undgå at ønske jeg bare kunne forsvinde. Men i stedet må jeg nu stå her og modtage min første klients udeblivelsesdom.

Det hele begyndte som en simpel vennetjeneste. Jeg havde kendt Lars siden han og jeg havde været små knægte på syv år og han lige var flyttet ind i min opgang. Klokken var ikke mere end fem da han lige pludselig stod udenfor min dør.
”Lars? Hvad fanden laver du her?” Havde jeg søvndrukken og en lille smule irriteret spurgt ham.
”Godmorgen! Så er det sgu ud af fjerene Ole! Må jeg lige komme ind?” Allerede inden jeg nåede at svare var han på vej ind over dørtærsklen. Jeg gik ud i køkkenet og begyndte at sætte kaffe over, allerede på det tidspunkt vidste jeg at jeg nok ikke ville komme til at sove mere den morgen.
”Hvad er det så jeg skal hjælpe dig med?” spurgte jeg træt da vi sad i det blå køkken med hver vores kop skoldhed morgenkaffe.

”Jo ser du gamle dreng, jeg har sgu brug for din hjælp!” han smilede stort til mig og forsatte:
”Jeg er kommet lidt i en knibe, ser du jeg er sgu blevet tiltalt for røveri!” han kiggede ned i bordet og jeg sukkede dybt og han kiggede såret på mig inden han igen begyndte at tale.
”jeg har ikke råd til en advokat selv og da du jo lige er blevet færdig så tænkte jeg at du kunne gøre mig en vennetjeneste og hjælpe mig?” Nybegynder som jeg var, og på grund af manglende erfaringer som nok ville havde fået mig til at løbe skrigende væk, sagde jeg ja.
”Hold kæft hvor er du bare en guttermand! Nu skal du høre her…” og så fortalte han ellers noget af en historie. Da han var færdig og vi havde diskuteret hvordan vi ville gøre gik han hjem for at tage et bad inden vi skulle i retten samme dag.
Og her står jeg så, 25 år gammel og modtager min bedste vens udeblivelsesdom.
Tilfældige ord: udeblivelsesdom, nybegynder, vennetjeneste

Skriv kommentar

Besvarelsen "Vennetjeneste" er publiceret 29/12-2009 22:25 af Cecilie Knudsen (Culle) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #2.
Version 1 - 29/12-2009 22:25
Besvarelsen er på 398 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Sine Simonsen (Sinegen)
den var god!!
du skriver virkeligt, altså jeg kan leve mig ind i teksten, nærmest se Ole der søvndrukkent begynder at lave kaffe :D og hvis ikke du skal have 5 stjerner, hvem skal så?
10 år siden
10 år siden
#2 Cecilie Knudsen (Culle)
Mange tak for de rosende ord (:
10 år siden
10 år siden
#3 Pernille Kjelgaard (lidella)
Rigtig god historie, og god beskrivelse af den stakkels Ole :o)

Godt skrifte mellem nutid og datid og tilbage til nutiden igen.

Der mangler en del kommaer rundt omkring, og der er også lidt med manglende stort bogstav i starten af sætning.

Det irriterer mig lidt, at Lars to gang i træk siger "ser du", og bruger "gamle dreng" om Ole, når han kun er 25.

Ellers rigtig godt skrevet.
10 år siden
10 år siden
#4 Cecilie Knudsen (Culle)
Jeg bruger "ser du" og "gamle dreng" for at fange den der lidt olsenbanden-agtige stemning. Lars er ikke fra den bedste del af samfundet og han bruger det meste af sin tid på en bar og drikker så derfor falder det mig naturligt at udtrykke det på den måde.

Men tak for kritikken, som helt klart var brugbart, jeg vil kigge på det til næste gang.

godt nytår!!
10 år siden
10 år siden
#5 Daniella Helvant (Eddie)
Jeg kan rigtig godt lide den historie her. På meget kort plads får du ridset to forskellige personligheder OG deres venskab op, så hele billedet står lysende klart. Det er ret godt gået.

Mvh
Eddie
10 år siden
9 år siden
#6 Ditte Kunkel Klitmøller
God historie, gode beskrivelser - dog savner jeg lidt "action" og en mere hidsig "punchline", men sådan er JEG bare. Der mangler en del komma'er, men ellers er det sgu godt gået! Du har flair for at tegne et billede op i ens hoved, synes jeg... kunne nærmest dufte den nybryggede morgenkaffe, hehe. Skriv endelig mere! :-)
9 år siden