Drømme

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvor hovedpersonen har svært ved at skelne mellem drøm og virkelighed. Lad det være op til læseren at finde ud af hvornår de to forskellige bevidsthedsniveauer optræder. Medtag gerne flere personer i historien.

Jeg ligger på asfalten, og en spade bryder gennem luften, hvorefter den knaser mod mit hoved og mit ansigt, der bliver fladt og splatter ud.
Fór op af sengen og finder ud af, at det bare var en drøm, men det her er ikke min seng. Jeg er på hospitalet, og gibs hjelmer på mit hoved. "Du var heldig," siger en læge ved siden af mig. "Vi skulle kun opererer lidt med dit ansigt, intet andet..."
"Opererer?" udbryder jeg.
Jeg stivner, da jeg ser mit ansigt i spejlet; det ene øje - hvis man kan kalde det et øje - kan ikke åbnes og ligner en sviske, der er splattet ud under et par kondisko. Min næse er skæv, og alt mit hår er væk. Jeg skriger, men det bliver kun en svag hulken og en fornemmelse, der skærer gennem halsen. Det her er ikke et ansigt...
Jeg spærrer øjnene op og ligger - til min lettelse - i min egen seng. Annas hoved hviler på en pude ved min side, og hendes åndedræt er normalt og roligt, men jeg er endnu ikke rolig. Går ud på toilettet og kigger mig i spejlet. Falder så om, da jeg ser mit ansigt - hvis man kan kalde det et ansigt...

Skriv kommentar

Besvarelsen Mit ansigt er publiceret 02/01-2010 21:10 af Jonatan under skriveøvelsen Drømme.
Version 1 - 02/01-2010 21:10
Besvarelsen er på 209 ord og lix-tallet er 20.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Pernille Kjelgaard (lidella)
Meget morsom lille historie, som er godt skrevet :o)

Jeg forstår bare ikke, hvordan han kan se, at alt hans hår er væk, når gipsen hjelmer hans hoved?
14 år siden
14 år siden
#2 Lise Andreasen (anemone42)
God fornemmelse af det der med virkeligheden, der bliver erstattet af den rigtige virkelighed, der bliver erstattet af osv. Opgaven udmærket løst.

Desværre lidt rigeligt med stavefejl. Og lidt nutid/datid: "FARER op af sengen og finder ud af".

3 stjerner bliver det til.
14 år siden