Inspirationsøvelse #2

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Han sad altid i parken inden solen var stået op. Måske overdriver jeg, når jeg siger altid, men han havde i hvert fald siddet der hver dag de sidste to uger. Han havde sin hund med, og den pustede og stønnede, så jeg kunne regne ud, at han sad på bænken for at give hunden tid til at få vejret igen, før de gik hjem.

Efter at have kigget på ham en lille uges tid gik jeg hen og satte mig på bænken ved siden af ham. "Godmorgen," sagde jeg den første dag. Han gloede på mit jakkesæt og spyttede på grusstien foran sig. Den næste dag svarede han. Efter en uge var vi kommet dertil, hvor vi snakkede lidt om vejr og vind og provokerende kællinger, og han havde endda kigget på mig en enkelt gang.

I går fortalte han mig om sin tilsynsværge. Svinet, som han kaldte ham. Svinet havde lige præsenteret en ny rehabiliteringsplan for ham. Han skulle have sig et job på slagteriet, og han ville bare ikke. Den skjortedreng skulle ikke bestemme, at han skulle arbejde med blod og kød og klamme mennesker. Så rykkede han i hundesnoren, så halsbåndet strammedes, og de gik.

Jeg gav ham min adresse i morges. Gad vide om han kommer. Jeg mangler penge, og de nemme jobs hænger ikke på træerne, hvis man må være så frivol. Høhø. Hænger, den var s’gu god.


Han kom. Han havde tilmed penge med. Ikke nok, men man må jo også kunne klare nogle ting som en vennetjeneste engang imellem. Det giver kunder i butikken.

Jeg har ordnet Svinet nu. Det tog ikke så lang tid. Han havde masser af selvmordsbreve liggende i skrivebordsskuffen, så jeg fiskede bare et af dem op og tog resten med mig. Tror jeg vil læse dem til en god flaske vin i aften. Nå, men han dingler nok stadig. Dingeling, dingeling. Høhø.
Tilfældige ord: vennetjeneste, tilsynsværge, halsbånd

Skriv kommentar

Besvarelsen Inden solopgang er publiceret 04/01-2010 21:30 af Tenna Lyng Svensson under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #2.
Version 1 - 04/01-2010 21:30
Besvarelsen er på 316 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Lambert
Virkelig god brug af de tre givne navneord, som indgår fuldstændig sømløst i historien. Overraskende og grum drejning af handlingen hen imod slutningen, der virkede helt tilfredsstillende. Min fornemmelse af jeg-fortælleren forblev dog en smule diffus, da han klæder sig i jakkesæt, men samtidig taler som en havnearbejder. Er han en flamboyant spradebasse, en lapset underklassedreng eller hva’?

Men en rigtig, rigtig fin besvarelse af øvelsen. :)
10 år siden
9 år siden
#2 Pia Hansen
Fin historie med en absolut overraskende drejning.
Ordene indgår fint.

Pia H
9 år siden
9 år siden
#3 Morten Høy (mortenhy)
Virkelig godt. Læste det tre gange. Genialt!
9 år siden
9 år siden
#4 Ditte Kunkel Klitmøller
Øj, den så jeg ikke komme!!! Spændende og anderledes historie OG sprog. Et strejf af komik og alligevel et alvorligt emne - men set fra Jeg'ets side. Interessant læsning. :-)
9 år siden