Cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

Det begyndte da jeg blev ringet op fra Akademiet om, at nogen forskere var forsvundet, mens de havde udforsket en gammel pyramide, som man for nyligt havde opdaget i Egypten. De bad mig undersøge det, da jeg før havde haft held med sådanne opgaver. Egypten har altid fascineret mig, så jeg pakkede mine ting og tog af sted med det samme. Den eneste tilbageværende forsker hentede mig i lufthavnen. Han fortalte, at han havde været inde i byen for at købe forsyninger da de andre var forsvundet. Det så ud, som om de var gået ind i pyramidens dybeste grave, men deres spor stoppede brat ved en væg, men han havde ikke undersøgt den nærmere, da han havde hørt en ubehagelig stønnen fra et sted bag den. Det var derfor de havde fået fat i mig.

Han tog mig med hen til deres lejer og viste mig de kort, de havde lavet over pyramiden. Han pegede på det område, hvor de andres spor var forsvundet og sagde at det lå langt under jordoverfladen. Han ville vise mig på vej, men turde ikke selv gå helt ned til den mystiske væg, da han mente at den var forbandet. Jeg har aldrig troet på den slags sludder, så jeg gjorde mig klar til at tage af sted med det samme. Han viste mig på vej, men forlod mig, da han mente jeg nok kunne finde vejen selv. Jeg gik videre og kom til væggen. Der kom ganske rigtigt en stønnende lyd fra den anden side, men jeg tænkte, at det nok var vinden. Jeg undersøgte væggen og fandt efter lidt tid en skjult kontakt, der åbnede væggen. Bag den lå et stort rum med en stor, lukket sarkofag i. Jeg gik ind og så mig om. Rummet havde ikke andre indgange end den, jeg var kommet ind af.

Jeg hørte en underlig lyd bag mig og drejede hurtigt rundt. Sarkofagen var ikke længere lukket, men åbnede sig langsomt. Ud kom en tynd, stiv arm, dækket af bandager. Jeg trådte tilbage mod udgangen, men stødte ind i en væg. Jeg kunne ikke komme ud. Sarkofagens låg væltede ned på gulvet og mumien trådte ud i rummet. Inde i sarkofagen bag ham kunne jeg se resterne efter de andre forskere, selvom der ikke var andet end tøj og knogler tilbage. Mumiens lysende røde øjne rettedes mod mig.

Skriv kommentar

Besvarelsen Pyramidens Hemmelighed er publiceret 09/01-2010 12:48 af Andrea Hvidtjørn (Miz-Diablo) under skriveøvelsen Cliffhanger.
Version 1 - 09/01-2010 12:48
Besvarelsen er på 393 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.