Fan fiction

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i begrebet fan fiction (fanfiction, fantic, fic, FF). Det er meningen at du skal skrive en fiktiv historie inspireret af dit yndlingsunivers, fx Harry Potter, Ringenes Herre, X-Files, Twilight, Avatar, Superman m.m. - du bestemmer helt selv hvilket univers du ønsker at genskabe.

Det var snart daggry. Lyset fra faklerne reflekteredes mat i flodens dovne løb, ikke langt væk fra hvor vi stod. Théodreds øjne var smalle og tunge af søvnmangel, men alligevel skuede han utrætteligt mod nord. Mod Isengard.
Jeg samlede min kappe tættere om mig, for at værne mig mod den klamme nattekulde. Den skar i mine muskler, men vi kunne ikke forlade vores post, end ikke for et øjeblik. Til trods for de dragende, varme bål bag os. Spejdere havde rapporteret om en enorm samling af uruk-hai lige syd for Isengards port, alle mærket med den hvide hånd og tungt bevæbnede. Og man skulle være ualmindeligt dum, hvis man ignorerede dem. Det var netop derfor vi stadig var her midt i mudderet og ventede på dem. Der var kommet bud fra Edoras om, at man ikke skulle afsætte for mange mand til vadestedet, men hvis jeg kendte min onkel ret, var det ikke hans vilje. Det måtte være Grímas ordre, og netop derfor havde jeg bedt Théodred om ikke at følge den.
"Fætter..." Hans stemme lød tynd og hæs.
Jeg betragtede ham overrasket. Vi havde ikke vekslet ord i flere timer nu. "Ja," svarede jeg vagt.
"De er tæt på, jeg kan mærke det. Hvor er Elfhelm? Vi har brug for ham snart..."
Jeg trak på skuldrene. "Han befandt sig i hvert fald længere mod vest i aftes."
Théodred sukkede. "Vi er ikke nok til at holde østbredden. Kan du ride ud efter ham?"
"Med det samme," sagde jeg. Jeg bukkede kort og skulle lige til at gå, men pludselig så jeg et lys mod vest. Et blegt skær i det fjerne, der netop var kommet til syne mellem bakkerne.
Mændende bag os havde også set det. De stormede frem mod os, men stoppede hvor vi stod og afventede ordre. Théodred vendte sig og betragtede krigerne. De var alle udmattede og beskidte, men kampiveren lyste fra deres øjne.
”Vi drager mod nordøst for at møde fjenden,” sagde han højt og klart. Han skulle til at åbne munden for at sige mere, men en flamme skød over himlen og landede ikke langt væk. En sort pil med ild i.
Han greb hurtigt om min skulder og så mig skarpt ind i øjnene. ”Skynd dig, Èomer. De kommer!” hviskede han.
Jeg trådte tilbage, og betragtede ham tale til soldaterne. Jeg havde aldrig set ham sådan før. En iver var blusset op inde i ham, og den smittede af på alle der stod i nærheden. Undtagen mig. Hurtigt vendte jeg og løb mod foldene for at finde en hest, mens jeg ignorerede kulden der bredte sig i mit hjerte. Jeg vidste det med det samme: Jeg ville aldrig se ham igen.

Skriv kommentar

Besvarelsen Ild på himlen over Isen er publiceret 10/01-2010 18:20 af Anna Holm (Anna Luminara) under skriveøvelsen Fan fiction.
Version 1 - 10/01-2010 18:20
Besvarelsen er på 448 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Asathys
Det er jo totalt i Tolkiens ånd, det her. Respekt for det.

Man kan nærmest selv mærke kulden Èomer oplever.

Skønt, at du her fortæller en lille del af Theodreds person, det har du virkelig gjort godt.
10 år siden
10 år siden
#2 Carsten Breuning (carstenb)
Jeg er inkarneret Tolkien fan, og jo du har gjort det godt. Dog skal det siges at da jeg kun har læst Tolkien på engelsk savner lidt at den old engelsk/nordisk sprogbrug. Jeg ved ikkehvordan man gengiver dette på dansk.

For at komme helt ned i pilitesser (og lidt kritik skal du jo have :-) ) Så er det korrekt da du benævner Theodred os onkel - og så ville han ikke tiltale Eomer som Fætter. Samtidigt var Rohan vist ikke til stede ved slaget ved Isengard - det var Pippin samt Tærerne (gid jeg lige kunne huske navnet)

Men en rigtige god historie og opgaven er på det bestemste løst. 4 stjerner!
10 år siden
10 år siden
#3 Anna Holm (Anna Luminara)
Du har ret i det med, at der sikkert kan indarbejdes mere oldnordisk/angelsaksisk sprogbrug. Men jeg er jo ikke ekspert i sprog, så jeg har valgt at holde mig til den danske oversættelse.

Du er vist ikke helt så inkarneret som du tror. ;) Sorry. Min FF er baseret på afsnittet om slagene om vadestedet ved Isen, som der er at finde i den posthume Tolkien-udgivelse 'Efterladte Historier'. Min historie forgår under det første slag, hvor Theodred bliver dræbt. Eomer var ikke til stede der, men jeg har valgt at skrive ham ind for sjov. Når jeg skriver 'onkel' et sted, er det en slags forudindtagethed om, at læseren er inde i stoffet, og ved at det er Theoden der omtales. Nørdet, men sådan er FF jo.
Theodred er Theoden, Rohans konges søn, og derfor er Eomer hans fætter.
Det slag du desuden refererer til, er kampen om Isengard, hvor enterne under ledelse af Træskæg erobrer Isengard. Min historie forgår 23. februar (tredje alder) 3019 , hvor slaget om Isengard først finder sted 2. marts (ta) 3019...

Tak skal du (og Asathys) ellers have for kommentarerne! ;)
10 år siden