Hemmeligheder

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie om en person som holder på en hemmelighed - fx værende sorg, had, glæde eller forelskelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det". Teknikken går i sin enkelthed ud på at give læseren en oplevelse af historien gennem en persons gøren og laden, handlinger, kropssprog, ord, dialog, tanker, sanser og følelser - i modsætning til forfatterens egne redegørelser, beskrivelser og opsummeringer. Dog er det vigtigt at benytte teknikken med omtanke, netop fordi det er relativt tidskrævende at skulle vise i stedet for at fortælle.

Vækkeuret ringede. Hun stod op af sengen, lidt stiv i kroppen, som altid. Hun slukkede hurtigt for vækkeuret inden det vækkede hendes stedfar. Da havde været i bad og var kommet i tøjet, tog hun hurtigt en potion havregryn, og da hun var færdig skyllede hun den af og satte den i vaskemaskinen. Så gik hun ned på badeværelset. Hun havde fået et blåt øje efter i går. Hun sukkede og fandt make-up'en frem. Det skulle fikses før hun tog i skole. Da hun endelig var færdig, gjorde hun det sidste klar, pakkede tasken og så var det afsted til skole. Det var der hun opdagede det. Lucas havde glemt hans madpakke før han var blevet kørt til børnehaven. Hun var allerede sent på den, men hun vidste at hun blev nødt til at aflevere madpakken, medmindre det skulle gå udover Lucas. Hun kunne ikke ikke holde det ud hvis det gik ud over Lucas. Det var den eneste grund at hun holdt på hendes hemmelighed. Lucas havde brug for hende, de kunne ikke blive skilt. Hun havde lovet Lucas det, og det løfte havde hun ikke tænkt sig at bryde. Hun måtte aflevere madpakken.


"Hej Emma, hvad laver du dog her? Skulle du ikke i skole?" spurgte Britta, der var pædagog i børnehavven, hende. "Jo, men Lucas havde glemt sin madpakke, så jeg tænkte jeg hellere lige måtte aflevere den," svarede hun og klaskede tandpastasmilet på. Det plejede altid at virke, og det gjorde det også denne gang. Britta smilte og roste Emma for at være sådan en betænksom storesøster, og så kunne Emma smutte igen. Hun måtte løbe til hvis hun skulle nå det.


Klokken havde lige ringet da hun nåede skolen, men det vidste sig at læreren var syg og at de lige skulle finde en vikar først, så alle sad i klassen og småsludrede. Hendes veninder smilede og hun gik hen til dem, som altid. De smilede og Ronja begyndte hviskende at fortælle dem om hendes nye kæreste, ham hun havde været lun på i et par måneder. Veninderne kendte alle hinandens hemmeligheder. Troede de.

Skriv kommentar

Besvarelsen Udenpå er publiceret 29/01-2010 16:30 af MercyMis under skriveøvelsen Hemmeligheder.
Version 1 - 29/01-2010 16:30
Besvarelsen er på 350 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Astrid Harboe (bette o)
God historie - u hinter godt til hemmeligheden via hendes nervøsitet. Dog er der rigtig mange slå/ tastefejl og ødelægger bare rigtig meget :/.
Da havde været i bad og var kommet i tøjet, tog hun hurtigt en potion havregryn, og da hun var færdig skyllede hun den af og satte den i vaskemaskinen .
Den her sætning er især slem, du mangler et hun og selvom vi godt kan regne ud af det ikke er en portion havregryn hun skyller af og sætter i vaskemaskinen, så lyder det sådan, når du bare skirver den, og ikke fx "skålen" eller hvad hun nu har spist af.

/Astrid
10 år siden
10 år siden
#2 Brøin Menads (vilværeforfatter)
Jeg synes den er rigtig god. Det er selvfølgelig rigtigt det med slåfejlende, men det kkab man saktens læse hen over:)
Godt at hun er sådan en sød søster d; -det er faktisk en god idé, for jeg vil gætte på, at de fleste vil hjælpe/beskytte ens yngre søskende:D
10 år siden