Hemmeligheder

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie om en person som holder på en hemmelighed - fx værende sorg, had, glæde eller forelskelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det". Teknikken går i sin enkelthed ud på at give læseren en oplevelse af historien gennem en persons gøren og laden, handlinger, kropssprog, ord, dialog, tanker, sanser og følelser - i modsætning til forfatterens egne redegørelser, beskrivelser og opsummeringer. Dog er det vigtigt at benytte teknikken med omtanke, netop fordi det er relativt tidskrævende at skulle vise i stedet for at fortælle.

Jeg så dig dybt i øjnene, men så jeg dig virkelig? Vi havde været sammen i tre år, og det gik jo godt. Vi lå lunt i svinget, begge snart færdige med studiet og strålende karrierer foran os. Vi nærmede os de 30 og vores forældre kom med ikke så lidt hentydninger til en uundgåelig nærmest tvungen kommende familieforøgelse. Men noget holdt mig tilbage, en nærmest overnaturlig fornemmelse af, at noget var som det ikke skulle være. Som om at jeg slet ikke kendte dig, på trods af at vi talte godt sammen om stort set alt. Det sagde du jo. Du havde aldrig haft en kæreste, du kunne betro dig til på samme måde som mig. Du kunne tale i timer, om barndommen, om fremtiden. Det kørte, men min mavefornemmelse fortalte mig at noget var galt. Det var som om, at bag alt det jeg kendte, lå endnu et lag. Den Rikke jeg kendte havde endnu en Rikke indeni, eller måske en helt anden person med et andet navn og en anden mand og nogle helt andre drømme og lyster. Men hvad lavede du så her sammen med mig. Slog du bare tiden ihjel, var jeg blot et ståsted indtil du fandt noget nyt? Det finder jeg aldrig ud af nu, men jeg spekulerer, hvordan kunne du bedrage mig og alle de andre sådan. Havde du ingen moral? Hvorfor fortalte du det ikke? Spørgsmålene hagler ned over mig i alle mine vågne timer, og hjemsøger mig også i mine drømme.
Du lod mig stå tilbage som et måbende fjols. Hvorfor fortalte du det ikke bare? End ikke dine forældre eller dine ældste venner vidste noget. Du er forsvundet, og du har taget din hemmelighed med dig.
Min nye kone ser spørgende på mig, når hun kan se jeg forsvinder. Jeg smiler let hovedrystende til hende, og forsikrer hende om, at alt er som det skal være, ligesom du gjorde. Jeg elsker hende ikke lige så højt som dig, og hun kommer aldrig til at kende det dybere lag du har lagt i mig. Du har gjort mig mistroisk, og jeg ved ikke om jeg nogensinde kan stole på nogen igen. Måske har du dømt mig til for altid at være på vagt overfor andre, og deres hemmeligheder.

Skriv kommentar

Besvarelsen Rikke er publiceret 07/02-2010 14:34 af Simon Terpager (Terpager) under skriveøvelsen Hemmeligheder.
Version 1 - 07/02-2010 14:34
Besvarelsen er på 378 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Rosalind
Jeg syntes der er noget forvirrende over den, måtte læse den to-tre gange før jeg helt fik fat i det.

Velformuleret. Ingen tvivl, men jeg syntes at du lægger for meget vægt på don't tell delen. Det er som om show delen bliver glemt i forbifarten.

Ærgeligt, for det er ellers en historie, der har meget at sige.
14 år siden
14 år siden
#2 Rosalind
Ps. Næste gang vil jeg råde dig til at finde en lidt mere interessant titel. Dit valg af titel er af den slags, læsere ofte vil bladre forbi.
14 år siden
14 år siden
#3 Charlotte S.H
Jeg synes det var rigtig godt. Det passede godt til øvelsen.
Hemmeligheder kunne jo næsten være overskriften:)
Men ja. Jeg må give Rosalind ret i, at overskriften er en af dem man tit bladre forbi.
14 år siden
14 år siden
#4 Mathiilde
Forstod desværre ikke helt hemmeligheden. Ved ikke om hemmeligheden var dét at have hemmeligheder eller hvad det var.

Men trods det synes jeg at teksten var godt skrevet og jeg kunne godt læse mere af det :)

- Mathilde
14 år siden