Cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

Solens totale fravær i det nedbrudte samfund gør betingelserne svære for vores nyudklækkede helt, der sniger sig ned i byens mørkeste gyde, for at redde den kvinde, han tror lider. Fuld af naivt vovemod går han længere ind, og trodser alle faresignaler. Hun skriger, og adrenalinen pumper under den kære helts trikot. Han er årvågen som en ulv, alle sanser er i spil. Han kan næsten lugte angstens sved i fra kvindens armhuler, da hun skriger. Han kan intet se, orienterer sig udelukkende audio-nasalt, men fornemmer selv de mindste bevægelser, og kan næsten smage kvindens salte sødme. Han behersker sig, og minder sig selv om at han er en anden mand nu. Genfødt i heltens skikkelse. Han har lagt den gamle skrævfikserede don juan på hylden. Han har indgået en aftale, solgt noget af sig selv for at få en chance til. Han kigger ned af trikoten, der sidder stramt over hans nyoppumpede brystkasse og den trimmede sixpack. Han smiler, ganske tilfreds med de nye fysiske forbedringer, og bevæger sig længere ind i gyden. Han smiler et kort øjeblik, da han indser, at i denne forskruede verden, er han det sidste håb. Han, der for kort tid siden var den største trussel mod menneskeheden. En charlatan af proportioner, der uden at blinke til hver en tid ville have byttet et slag fisse for hvad som helst. Et fuldendt barn af sin tid, der ved dommens dag uden tvivl skulle have været med elevatoren ned, ikke op. Nu var det ham de højere magter havde sat deres lid til. Han forstod det stadig ikke, men slog til da chancen bød sig. Hvad nu hvis én god gerning kunne rette op på alt det andet lort han havde lavet? Hvis ikke kunne han jo altid kneppe ballets dronning, og gå ned med et brag.
Han står ved enden af gyden og betragter de sidste dages slagmark. Lig flyder i bunker, muligvis tidligere helteskikkelser, der har fejlet. I midten af det hele ligger kvinden bundet ved foden af et brændende kors, mellem hendes ben ligger selveste chef-skurken, Lucifer himself. Han genkender vores helt og vinker til ham, byder ham velkommen. Drifterne river og slider under trikoten. Hvad skal han nu, kneppe eller kæmpe? Redde verden, eller gå ned med et brag? Han træder ind i cirklen, gnider sig i hænderne, klar til at gå i gang.

Skriv kommentar

Besvarelsen Den sidste dag er publiceret 09/02-2010 10:23 af Simon Terpager (Terpager) under skriveøvelsen Cliffhanger.
Version 1 - 09/02-2010 10:23
Besvarelsen er på 393 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Mette Thumand (Mette01)
Ja skrive kan du ihvertfald, en spændende tekst fra start til slut, med et sprog der bare flyder der ud af, og man får kun lyst til at høre mere om hvad der nu sker. Top point fra mig af
11 år siden
10 år siden
#2 Glasklokken
Din tekst minder mig, om måden jeg drømmer på. Det flyder afsted, der er intet rigtigt og intet forkert, bare ting der sker. Jeg synes selv at det kan være svært at skrive, uden at fordømme sig selv og sproget man bruger. Det gør du ikke her, det virker ikke fortænkt, det er bare. Du maler billeder, der er ret fantastiske (f.eks. "Solens totale fravær [...]") og man får lyst til at blive, i den vanvittige verden, du skaber. Og du fik mig til at grine. Rigtig godt.
10 år siden
10 år siden
#3 Lilith
Meget velskrevet og spændende tekst. Jeg læser igennem uden at hakke en eneste gang. Noget af en frastødende karakter ham den HP, eller vil han rent faktisk redde damen?
Godt gået!
Du får topkarakter af mig ; )
10 år siden
9 år siden
#4 tomwaits
En rigtig god besvarelse, der holdt mig fangen. Flydende sprog og åben afslutning. Fint.
9 år siden