Oplevelse

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i en oplevelse for en person med nedsat fysisk funktionsevne. Hvordan føles det fx at være døv, blind eller enarmet? Lad det være op til læseren at finde ud af hvilket handicap der kan være tale om. Skriv ud fra hovedpersonens synsvinkel. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg skulle til at synge, da han kom ind af døren. Ved ikke hvad han ville, gad heller ikke vide det. Jeg tog høretelefonerne i ørerne, tændte for musikken og sang. Sang efter teksten, sang som jeg havde plejet at gøre.

Han kom hen og rev høretelefonerne ud af mine øre og råbte noget grimt til mig. Han pegede på stikket. Jeg havde glemt at sætte høretelefonerne til computeren. Så klikkede han kryds oppe i hjørnet på computeren. Han var ond. Han burde forstå mig, jeg forstår jo ikke ham. Så gik han kluntet ud gennem den gamle dør igen.

Jeg klikkede mig ind på Youtube.com igen og fandt en sang med tekster. Så kunne jeg synge, pænt og nydeligt uden at lave fejl. Jeg ville øve mig, så jeg kunne hele teksten. Så kunne jeg synge med de andre. Jeg elsker at synge, hvorfor vil ingen acceptere det? Jeg klæder mig som dem, jeg opfører mig som dem, og alligevel vil de ikke høre mig synge. Jeg forstår det ikke.

Skruede op for lyden. Gjorde det for at drille ham. Ville se om han gad komme igen. Ville se om han gad lytte til mig. Jeg ville have opmærksomhed. Jeg fulgte teksten til punkt og prikke. Sang ordene til min egen sang. Sang til mit stemmebånd gjorde ondt. Sang til ham kom stormende ind på mit værelse og skældte mig ud. Han ville stadig ikke lytte, prøvede at få ham til det, men så holdt han sig for sine øre. Jeg holdt mig for mine egne. Han bevægede munden, lod som om han snakkede, han troede han var noget. Jeg vidste han ikke sagde noget, jeg prøvede det samme. Han klappede mig på hovedet, sagde noget sødt, men jeg var altså ikke en baby. Jeg var ældre end ham, det måtte han da vide.

Skriv kommentar

Besvarelsen De vil ikke høre mig synge er publiceret 06/03-2010 23:07 af Mathiilde under skriveøvelsen Oplevelse.
Version 1 - 06/03-2010 23:07
Besvarelsen er på 306 ord og lix-tallet er 20.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 peterpedal
Hej Mathiilde

Jeg kan se at du er ny på Fortællingen. Velkommen til. :)

Du må rette mig hvis jeg tager fejl, men jeg er dog 95% sikker på at denne her pige er døv. :)

Jeg synes det er en helt fantastisk besvarelse. En døv pige som vil synge, og som man bare ikke vil høre på fordi det lyder dårligt. Du skriver ikke at pigen er døv, så du gør rigtig brug af "Show it - don't tell it", rigtig meget endda. Så besvarelsen kunne lige så godt være brugt i en "show it - don't tell it" om funktionshandicap.

Denne her magtkamp hun kører med sin far, er rørende og samtidig bliver jeg fyldt med vrede over denne her dumme far, der ikke kan forstå at man skal gøre det som man bliver glad i låget af.

Skønt at hun prøver ham af ved at skrue højrere op, og tragi-komiske situationer med at hun tager hovedtelefoner på og glemmer at sætte stikket i. Det er SINDSSYGT godt fundet på! Hvis ikke du allerede kender nogen der er døve, så har du i hvert tilfælde en fantastisk evne til at sætte dig ind i andre mennesker.

Jeg ved ikke så meget om at være døv, men jeg ved dog at man sagtens kan danse til rytmerne i musik, fordi man kan mærke lufttrykket fra bassen, og dermed finde rytmen. Fascinerende.

Mvh Peter
14 år siden
14 år siden
#2 Mathiilde
Du har gættet helt rigtigt: hun er døv :) (kender ikke slev nogen der er døve..)

Tusind tak for rosen :D
14 år siden