Talentet

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie som omhandler en hovedperson der besidder et bestemt talent. Bestem selv hvor og hvornår talentet kommer til udtryk, og om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Som forfatter skal du ikke afsløre hvad talentet går ud på, lad det være op til læseren selv at fortolke. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det".

Det var fredag aften og jeg skulle med Emilia på Godthåb. Skide irriterende at det kun var en gang om måneden, og skide irriterende at det var et ”alkoholfrit” diskotek. Det stoppede nu ikke nogen, og mig og Emilia havde da også fået lidt indenbords.

Det var fastelavn, og vi havde klædt os ud som sygeplejersker, hvilket for os var: en kort blå kjole med pufærmer, og et lille hvidt forklæde, stiletter og et lille slags diadem. Det med diademet havde jeg ikke helt forstået idéen med, men sådan havde jeg det jo med så meget. Jeg synes vi var meget smukke, især mig. Jeg havde været ved at sætte mit hår op, men de lyse krøller var pænere løse.

Ovre i klubben viste vi medlemskortene og betalte sammen. Den sidste halvtredser stak jeg diskret i siden af bh’en.
DJ’en havde lige sat et fedt nummer på, så vi gik ind og dansede med det samme. Lige da vi kom der ind, var der ikke så mange på gulvet, men da vi begyndte at danse, kom der hurtigt flere. Specielt drenge.
”Hey tøser.” det var to drenge klædt ud som soldater, der kom over til os.
Den ene lænede sig hen til mig og hviskede: ”Tror du ikke du kan gøre mig rask? Jeg har så ondt i hjertet.”
”Jeg kan godt se det, du er lidt bleg. Du må hellere komme med mig.” sagde jeg grinende.

Vi gik hen mod døren til det andet rum, og Emilia gik med. Efter lidt tid valgte den anden dreng, om end lidt slukøret, også at følge med. Det var mig og Emilia der trådte ind først, og der blev piftet lidt af dem der sad der. Jeg vidste godt det kun var af mig de piftede. For Emilia var jo rødhåret. Vi gik over for at købe noget af drikke.
”Jeg skal nok betale.” tilbød drengen, som jeg stadig ikke vidste hvad hed, og var allerede ved at finde penge frem.
”Nej nej, jeg har selv.”
Jeg tog hånden op, for at tage halvtredseren, og imens hørte jeg lidt mumlen fra ham den anden dreng. Noget med, at den kunne han da godt have taget for mig.
Vi drak sodavanderne og gik ind igen. Fornøjelsen var desværre hurtigt ovre, for det viste sig at drengene havde puttet lidt for meget alkohol i deres cola, og nu kunne de ikke skjule det. De blev snuppet næsten med det samme. Pinligt, men det gjorde ikke så meget, jeg fortsatte bare til den næste.
Emilia var vidst taget hjem.

Skriv kommentar

Besvarelsen Godthåb er publiceret 07/03-2010 21:29 af vilværeforfatter under skriveøvelsen Talentet.
Version 1 - 07/03-2010 21:29
Besvarelsen er på 426 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 peterpedal
Hey Pernille

Denne her tekst synes jeg bare flyder RIGTIG GODT! Der er ingen stavefejl eller grammatiske fejl, den er gennemarbejdet, den er sjov og spændende.

Dine dialoger synes jeg er noget af det aller bedste. Fx

Den ene lænede sig hen til mig og hviskede: ”Tror du ikke du kan gøre mig rask? Jeg har så ondt i hjertet.”
”Jeg kan godt se det, du er lidt bleg. Du må hellere komme med mig.” sagde jeg grinende.


Selve idéen til den samtale, og spillet mellem drengen og pigen, synes jeg er helt i klasse med forfattere som Dennis Jürgensen, der har skrevet "Kærlighed ved første hik", du ved den med Anja & Victor der blev filmatiseret.

Jeg sad sådan lidt tilbage med ' Wow, kan du lige lave sådan nogle dialoger? Nice.'

Der er mange fine detaljer, også den med pengesedlen i BH'en og drengen der kommenterer den. Det virker meget originalt.

Langsomt finder vi jo så ud af hvilket talent pigen med de lyse krøller har, ved at du viser, at når en chance går i vasken, skaber hun bare den næste selv (Hvem der bare havde haft det talent som teenager - suk). Super flot "Show it - don't tell it", hvor du kun får VIDT talentet.

Jeg er faktisk rigtig imponeret. Det her er altså en god løsning.

Mvh Peter
10 år siden
10 år siden
#2 Astrid Harboe (bette o)
Jeg må give peterpedal ret. En helt igennem god og gennemarbejdet tekst - keep it up

/Astrid
10 år siden
9 år siden
#3 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Ja, du er god! Meget flydende tekst og fin besvarelse. Gode mundrette replikker. Sjov!
9 år siden
9 år siden
#4 Sara Drejer (PandoraPeace)
Enig - og jeg må sige, at "Jeg vidste godt det kun var af mig de piftede. For Emilia var jo rødhåret" virkelig gav noget til historien. Jeg elsker, når jeg kan finde sådan nogle gode sætninger i en historie, som giver et pift :)
9 år siden
9 år siden
#5 Pia Hansen
Hej

Din hp er ikke specielt sympatisk, og da den fortælles i jeg-form, er der ikke rigtigt nogle formildende omstændigheder i teksten, men okay, opgaven går jo så heller ikke ud på at beskrive en sympatisk person.
Har hun så et talent? Tjoeh, hvis det kan kaldes talent at se godt ud og skabe sig i tilgift. Hrm? Okay, hun udnytter vel muligheden for at være in eller hvad det nu kaldes.
Dit sprog er godt. Stilen ret sikker og jeg-person står klart og lysende stereotyp, næsten som en karaktur-tegning. Afslutningsreplikken sætter teksten lidt i relief.
*tænker og ryster posen med stjerner*
Tre og en halv. Nå det kan man ikke give. Så fire da :-)

Pia H
9 år siden
9 år siden
#6 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej vilværeforfatter, ja, det er en tekst der flyder godt, og hele situationen er så levende beskrevet. Det kunne godt blive til en længere historie. VH Mons
9 år siden