Prima donna

Talentet

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie som omhandler en hovedperson der besidder et bestemt talent. Bestem selv hvor og hvornår talentet kommer til udtryk, og om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Som forfatter skal du ikke afsløre hvad talentet går ud på, lad det være op til læseren selv at fortolke. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det".

Invitationen var kort og klar.” Fødselsdag, åbent hus. Fredag kl. 21. medbring selv drikkelse.” Den blev hurtig sendt rundt pr. sms. til samtlige venner. Ugens sidste dage gik hurtigt og tilmeldingerne strømmede ind.

Især én tilbagemelding fangede min opmærksomhed. Det var fra min bedste veninde Sigrid. ”Hej Mille. Vil gerne komme. Er min kæreste også inviteret med, han er nemlig hjemme hos mig nu og han vil meget gerne møde dig, men det kan han også bare en anden dag. Så skal jeg bare sige det så han kan finde på noget andet den dag. Kys Sigrid”
Jeg svarede høfligt og ærligt, at selvfølgelig var han også velkommen. Og at jeg meget gerne ville se hvad det var for en fyr hun havde fundet sig. Jeg studsede lidt over hvorfor hendes beskeder ofte lød negative. Men måske var det bare mig.
Dagen kom og jeg klargjorde festen, bagte kage og pyntede op. Nogle veninder kom først på aftenen og hjalp med det sidste. Også fik jeg lige de sidste opdateringer fra den fælles vennekredsen. Festen blev en strygende succes. Alle var glade og folk morede sig. Men på et tidspunkt slog det mig at en gæst manglede. Hvor var Sigrid og hendes nye kæreste. Jeg spurgte i selskabet men ingen havde hørt eller set noget. Jeg ringede et par gange. Men ingen svarede.
Først blev jeg urolig, hvad hvis der var sket noget. Kl. 2. om datten stoppede jeg med at ringe. Min bekymring var erstattet af en vrede.
En ven bemærkede venligt at man for venskabets skyld kunne håbe der var sket dem noget. Jeg gav han delvis ret, jeg kunne ikke se hvad undskyldning der var god nok til at forklare hvorfor de ikke svarede.

Ved middags tid næste dag indløb 3 sms’er hurtig efter hinanden.
”hej Mille tillykke med fødselsdagen. Håber du får en dejligdag. Glæder mig til at se dig i aften kys.”
”hej mille. Fik du min besked i går? Jeg har så mange problemer med signalet. Vi glæder os til i aften, skal lige høre om vi kan holde bilen hos dig. kram”
”det er da i aften mille? Du sagde da lørdag til mig i tlf’en. Nu bliver jeg da hel bekymret. Er sikker på at du sagde lørdag, min kæreste hørte det også. Er du sød at skrive til mig! ”
Jeg lage telefonen. Smilte irriteret til mig selv mens jeg tænkte, prima donnaen har gjort det igen. Det må være et særligt talen hun har.
Jeg tog jakke på og gik ud. Det var en skøn forårsdag.

Skriv kommentar

Besvarelsen Prima donna er publiceret 14/03-2010 16:06 af Rosa Kristensen under skriveøvelsen Talentet.
Version 1 - 14/03-2010 16:06
Besvarelsen er på 427 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Astrid Harboe (bette o)
Det er en fin lille tekst - desværre blev den ødelagt af de enormt mange stavefejl :/ Hakkede mig igennem den. Og nogle ting der især sprang mig i øjnene var: Dagen kom og jeg klargjorde festen... der ville jeg nok have sagt: dagen kom og jeg gjorde klar til festen?
Desuden er der også lidt kommafejl der egentlig irriterer lidt - så et råd var vidst at læse teksten igennem igen inden den blev sendt ind - er synd når alle sådan nogle små fejl overskygger resten.

/Astrid
10 år siden
10 år siden
#2 peterpedal
Hej Rosa

En rigtig god tekst - dog lidt irriterende at du ikke har læst mere korrektur på den, for der er vel 5-6 slåfejl. Eller evt. få andre til at læse korrektur på den, hvis du er lidt ordblind eller noget.

Der var god spænding indbygget. Jeg sad også og tænkte på hvad der mon var sket veninden, og hvad det ville ende med.

Det med de 3 sms'er synes jeg er ret originalt. Og dejligt intrigant, at veninden også skriver, at kæresten hørte det var lørdag. Jeg tænkte bare "Hvad? Ej, hvor er hun dog gennemført strid."

Jeg synes helt klart, at du skulle have stoppet teksten med:
Jeg lage telefonen. Smilte irriteret til mig selv mens jeg tænkte, prima donnaen har gjort det igen

"Primadonnaen havde gjort det igen", er så genial en afslutningssætning.

Da du så skrev:

Det må være et særligt talen hun har.

Sad jeg og krummede tæer "Nej, skær det nu ikke ud i pap - show it- don't tell it går ud på IKKE at sige det."
Du havde VIST det så flot med indholdet i de 3 sms'er - lad være med at tvivle på dig selv. Du havde løst show it - don't tell it SÅ godt!

Well, det er jo en mindre detalje fordi du havde løst opgaven rigtig godt inden den sætning. Ærgrede mig bare lidt over den sidste. :)

Mvh Peter
10 år siden