Fan fiction

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i begrebet fan fiction (fanfiction, fantic, fic, FF). Det er meningen at du skal skrive en fiktiv historie inspireret af dit yndlingsunivers, fx Harry Potter, Ringenes Herre, X-Files, Twilight, Avatar, Superman m.m. - du bestemmer helt selv hvilket univers du ønsker at genskabe.

Gandalf havde så tit kaldt ham for en tåbelig Toker, og ligemeget hvordan man vendte den bemærkning, syntes den ikke opmuntrende. Pipin var dog ganske tilfreds med sig selv, da han vandrede mod Gondors visne træ…
Solen stod højt på himlen, hvilket fortalte at enhver nogenlunde fornuftig hobbit var midt i sit andet morgenmåltid. (Hvilket igen udelukkede Pipin som fornuftig…) I dag tænkte Pipin nemlig slet ikke på mad, skønt det ganske vist ikke behagede hans mave.
Han var helt opslugt af en genial plan, han i største snilde havde udtænkt her til morgen. Han gennemgik den til mindste detalje og muntredes med at genopfriske Beregonds fortælling.
”Det siges, at Gondors træ engang kunne fortælle historier,” havde Beregond sagt. ”Hver aften efter solnedgang voksede et par øjne frem på træet, efterfulgt af en knortet mund. Alle i Gondor samledes ved træets rødder for at høre om dets historier. Ja, dette træ kunne berette om alt, ligefra lumske drager til storslåede drotte. Træet var ingen ente, og skønt dette, fik det tilnavnet: Enteskjald. Navnet kan skyldes, at træet månedligt behøvede vand fra entefloden. Vandet skulle stamme fra Fangorn, og man måtte ikke give træet mere end en dråbe, da for meget højst sandsynligt ville skade det. På den måde fik træet overbragt en masse smukke fortællinger, som entefloden kendte. Vandet strømmede i dets årer og historierne fra dets mund. Da Fangorn blev mere mørk og mere indelukket, stoppede Gondors folk deres vandring derind. Træet fik ikke mere entevandet, og glemte med tiden at tale…”
Pipin fingerede ved sin vanddunk, der netop indeholdt vand fra entefloden. Vand han i sin tid havde fået overbragt af Træskæg. Han nærmede sig varsomt det hvide træ, som det stod der, badet i solens stråler.
Pipin lirrede låget af dunken, og hældte gavmildt enteflodens vand på træets rødder. Pludselig hørtes en højlydt rumlen fra jorden. Langsomt hævede træet to store fødder op fra plænen. Og til Pipins store forbløffelse sprang to øjne efterfulgt af en mund til syne på træets stamme.
En buldrende røst hørtes fra træet:
”Endelig min fod blev våd
og jeg vådned’ op til dåd!
Prompte vækket af min dvale,
Hør nu blot min fagre tale!”
Pipin gøs. Om end dette træ var mægtigt, da virkede det ganske stort. For stort i hobitters målestok.
”Om jeg vil hjælpe Gondor! Det folk, der for længst glemte at vande mig, for længst glemte mit væsen! Nej jeg vil tage hævn, så alle i Gondor skal bæve for min røst!”
Pipin var stiv af rædsel. Han kunne allerede høre Gandalfs stemme i sit hoved: ”Ikke mere end en dråbe Peregrin! Du har givet ham evnen til at gå, evnen til at skabe mørke! Din tåbelige Toker!”

Skriv kommentar

Besvarelsen Tåbelige Toker! er publiceret 30/03-2010 19:37 af Sofie Hvemon (Sofie1997) under skriveøvelsen Fan fiction.
Version 1 - 30/03-2010 19:37
Besvarelsen er på 454 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Anna Holm (Anna Luminara)
Teknisk en fin øvelse. Der er ikke ret meget at komme efter - du klipper fint mellem baggrundfortællingen og de egentlige hændelser og man er med hele vejen. Og jeg klapper jo som Tolkien-freak i mine små hænder over at du får Beregond med i historien. ;) Desuden skriver du helt i Tokiens ånd med den dybe baggrundshistorie og rimet til sidst.
Et minus er parantesen - det oplysning kan sagdens indføres lidt mere elegant. Åh ja, og så kløjs du nogle gange lidt i det komplicerede men ellers herlige Tokien-sprog.

Jeg ved godt at man må gøre præcis som man lyster med sit univers' regler ifølge ff-kodekset... Men jeg kan nu ikke lade være med at se lidt rødt over at du pludselig blander enterne og huornerne ind i legenden om Gondors hvide træ... (Sorry! Tokien-freaken er på banen igen... :S ) Det træ du skriver om er det tredje hvide træ af Gondor. Det var det andet der stod i Minas Tiriths gårdhave og var en stikling af det træ som døde under den store pest. Det træ der døde under pesten plantede Isildur til minde om Anarion, hans bror, som igen kom fra en frugt af et træ der stod i Minas Ithil før nazgul overtog byen. Dette træ kom fra den sidste frugt af Nimloth, det hvide træ fra Numenor, en frugt som Isildur reddede lige før øen gik under. Dette træ var igen en stikling af Celeborn, det hvide træ på Tol Eressa, der så igen kom fra en frugt fra Galathilion, månetræet fra Valinor som Yavanna skabte efter verdensfaklerne blev væltet af Melkor. ^^

To make a long story short... Puha, det er hårdt for fingrene at værne om Tokiens arv. xD Du må ikke tage det personligt, jeg blev bare nødt til det. Og ellers en fin lille ff som jeg ellers nød at læse. ;)
10 år siden
8 år siden
#2 Amandusen
Kender ikke historien?? :P

Er det Hobbitten?? :P
Jeg synes at det er en rigtig god historie, meget interessant :D som altid er du dygtig til at skrive :D
8 år siden
8 år siden
#3 Sofie Hvemon (Sofie1997)
Mange tak for din flotte feedback anna! :D

Og tusind tak for dine (som altid) søde ord Amanda! :) Det skal forestille at være et fiktivt stykke fra "Kongen Vender Tilbage."

Magiske hilsner
Sofie
8 år siden