Oplevelse

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i en oplevelse for en person med nedsat fysisk funktionsevne. Hvordan føles det fx at være døv, blind eller enarmet? Lad det være op til læseren at finde ud af hvilket handicap der kan være tale om. Skriv ud fra hovedpersonens synsvinkel. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Hun snakker til mig, tilsyneladende, selv om hun hverken kigger på mig eller forventer at jeg svarer. Hendes fokus er bag mig, trods ”du”, ”dig” og ”dine” og jeg lever op til hendes fordom ved at holde munden lukket. Tavsheden generer og hun taler videre, hun kender også én, der arbejder sammen med en mand i min situation og han er virkelig en inspiration for andre, fortæller hun. Han har accepteret at tingene nu engang er som de er, har jeg også dét? Hun stiller spørgsmålet over mit hoved og svaret kommer prompte tilbage. Ugennemtænkt og af vane.
Jeg ønsker sommetider at jeg ikke var så håbløst, åbentlyst forkert. Jeg har et normalt antal kromosomer, mine øjne flakker ikke og jeg går ikke ud foran lastbiler, men når folk ser mig, overvældes de af en overskyggende lyst til at dække deres sofaer med plastik. I frygt for at jeg skulle spilde et eller andet. Jeg hører hvad du siger, og jeg svarer dig gerne hvis du tager dig tid til at lytte, men det gør hun ikke, damen foran mig, ikke dét der ligner. Så min mund forbliver lukket.
Hun smiler til mig, sætter sig ned på knæ og jeg føler, at jeg bør råbe til hende at jeg er 26. Jeg er en køn pige, synes hun, men hun forstår så sandelig godt hvis jeg føler mig ensom. ”Man kan ikke bare sådan finde kærligheden, man er nødt til at falde over den og når man falder kan man godt slå sig lidt. Forstår du det? Du er helt din egen og en dag kan det være, at du falder over én, der også er helt sin egen”
I øvrigt synes hun bare at jeg klarer det så flot, alting taget i betragtning, men nu må hun altså videre. Med løftet om at melde sig ind i Handicappede.dk, WSPA, Fagforeningen og en hjemmeside, som hun har hørt om hvor man kan leje en dværg til forskellige arrangementer, vender hun om på hælen og går. Jeg fortryder at jeg ikke fik fremstammet et eller andet kækt om dværge og beder Marie om at køre mig hjem. Jeg har aldrig følt mig så handicappet før og som hjulene knirker svagt under mig forsøger jeg at glædes ved, at der i det mindste ikke er nogen, der har lejet mig ud endnu.

Skriv kommentar

Besvarelsen Handicappede.dk er publiceret 08/04-2010 19:06 af Cecilie Regitze Økjær (CecilieRegitze) under skriveøvelsen Oplevelse.
Version 1 - 08/04-2010 19:06
Besvarelsen er på 391 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 vilværeforfatter
Flot historie.
Det er rigtig godt det med at hun sætter sig på knæ. Sådan som man gør til små børn, og så igen lige som små børn, roser hun hende ved at sige hun er køn.
Meget godt fortalt, elsker denne sætning :
Jeg ønsker sommetider at jeg ikke var så håbløst, åbentlyst forkert.

Da den virkelig beskriver hvad hun selv føler.

- Pernille (:
9 år siden
9 år siden
#2 Skrivfordriv
Denne her historie kan jeg også rigtig godt lide, Cecilie. Du bruger humoren godt og den støtter din pointe om hvordan mennesker opfører sig i forhold til dét der gør dem nervøse. "Med løftet om at melde sig ind i Handicappede.dk, WSPA, Fagforeningen og en hjemmeside, som hun har hørt om hvor man kan leje en dværg til forskellige arrangementer, vender hun om på hælen og går." - sjov beskrivelse af nedladenheden som kvinden viser i denne situation, også at hun, som nævnt, sætter sig på knæ og roser hendes udseende.

Rigtig flot, jeg nyder at læse de ting du skriver.
9 år siden
9 år siden
#3 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Virkelig god besvarelse. Jeg skulle lige læse sidste linje igen, fordi den er så grotesk god. Jeg fangede ikke den med at "spilde" (hvorfor de tror hun spilder ting, først troede jeg hun var spastiker). Men ellers synes jeg sørme din besvarelse er god!
9 år siden