Mænd er fra Mars og kvinder er fra Stevns

Før springet

Opgavebeskrivelse

Fortæl om situationen i flyveren, inden tre faldskærmsudspringere hopper ud gennem den åbne sidedør. Hvorfor er de i flyet? Hvordan er deres indbyrdes relationer? Det er helt op til dig selv om du vil gøre teksten humoristisk, spændende, dialogpræget og så videre.

Deres ivrige hvinen skurrer i ørerne på mig som overdøvende tinnitus, og mine mulige flugtveje er begrænset til døren ud mod idiotiens dødsrute. Porten til styrthelvede.

Det virkede som en fremragende idé da jeg foreslog det, det gjorde det virkelig. I teorien er det fandme kvikt udtænkt, jeg har klappet mig på selv på skulderen i en evighed og kunne sagtens have fortsat. Hun synes, at jeg er håbløst uoriginal og forældet, så jeg traf en beslutning, spontant og ugennemtænkt, og inviterede hende med på en tur gennem skyerne.
Det skulle have været romantisk og det ville det eddersatme også have været, hvis hun havde forstået signalet.
"Skat, hop ud fra en flyvemaskine sammen med mig!"

De har nu udviklet en form for hysterisk, ordløst sprog formuleret i skrig og hvin, og jeg har for længst smidt dem ud fra flyet - mentalt. Jeg lukker øjnene og ser mig selv, Supermands-aura-agtig, løfte dem op i mine arme og kaste dem ud af døren; det føltes godt, befriende.
Hun er bare så glad for at Julie måtte komme med, og det betyder meget for hende at kunne dele denne oplevelse med de to vigtigste mennesker i hendes liv. Hun snakker videre, druknes i støjen fra motoren og jeg nikker, lader som om jeg forstår så ganske udmærket. Jeg er træt af at skulle forstå alt muligt bare fordi mænd er fra Mars og kvinder er fra Venus, hvilket egentlig er en åndssvag metafor. Mars og Venus er begge planeter, så har de da i det mindste dét at snakke om. Mænd er fra Mars og kvinder er fra Stevns, eller sådan noget.

"Er I klar? Alle tre?"
Tøserne hviner bekræftende og jeg grynter et eller andet.

"Skat, skal du noget den 14. maj?"
...og nu sidder jeg i en flyvemaskine med to hystader og et skilt bag ryggen, hvorpå der står: "Gift dig med mig!". Håbløst uoriginalt og forældet.

Skriv kommentar

Besvarelsen Mænd er fra Mars og kvinder er fra Stevns er publiceret 08/04-2010 22:48 af Cecilie Regitze Økjær (CecilieRegitze) under skriveøvelsen Før springet.
Version 1 - 08/04-2010 22:48
Besvarelsen er på 318 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Du får 5 stjerner her. For denne tekst er både meget morsom og har en underliggende herlig ironi, som jeg slet ikke kan stå for. Jeg anede ikke hvad de lavede deroppe, før du røbede det i sidste linie. Dit sprog er godt og som sagt elsker jeg den humor, der ligger i hver eneste udsagn du kommer med. En fornøjelse!
10 år siden
10 år siden
#2 Pia Hansen
Jeg smider også lige fem stjerner.
Dejlig historie, med god, stille humor og ironi. Tillige virker den original og portrættet af hp. virker ægte.

:-) Pia
10 år siden
10 år siden
#3 Sirena
Meget flot besvarelse!
5 stjerner.

/Sirena
10 år siden
10 år siden
#4 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Cecilie, ja, den er rigtig flot, alene titlen og dens ordspil på en gammel bogtitel, og den titel snyder heller ikke, man får en virkelig original situation skildret med ironi. VH Mons
10 år siden
10 år siden
#5 Lise Jensen
herlig besvarelse. fem stjerner

Lise
10 år siden
2 år siden
#6 Charlotte Hansen (Gry Marie)
Tak for en tekst, der har det hele og bare er god uden nogen form for følelsesmæssig porno, som jeg desværre synes at mange spiller på;) den er bare fed på den fede måde.
2 år siden