Lægens venteværelse

Opgavebeskrivelse

Beskriv en situation i lægens venteværelse, hvor der er andre end dig der venter på at blive ekspederet. Typen af læge er helt underordnet, men brug gerne fantasien. Læg særlig vægt på spændingen, nervøsiteten eller frygten for det der skal komme ved et besøg hos lægen. Beskriv de tilstedeværende personer. Skriv teksten i jeg-form.

Har du et sygesikringskort? Ja svarer jeg, og ligger et slidt kort på bordet.
Det har efterhånden været igennem maskinen mange gange.
Tag du plads så kommer læge Nielsen om lidt. Mit hjerte banker hårdt. Jeg kigger rundt i venteværelset, og får øje på Esther min nabo. Esther ser træt ud, men hun er efterhånden også gået hen, og blevet en gammel dame. Goddag Lisa siger hun lavmælt. Jeg går hen til hende, giver hende hånden og sætter mig.
Der er efterhånden ved, at være godt fyldt i venteværelset nu. En mor med hendes lille barn ser utålmodigt på uret. Et ægtepar sidder og stirrer ud i luften. Jamen Lisa du ser så trist ud siger Esther. Det giver et lille stik i mit hjerte. Jeg håber, at hun ikke vil spørge yderligere.
Jeg er trist, men har ikke lyst til at tale om det. Jeg er bange. Om lidt kalder læge Nielsen, og så skal jeg have svar på de sidste blodprøver. Esther kigger på mig, og ser pludselig bedrøvet ud. Er det noget du vil snakke om spørger hun. Jeg kigger ned. Kan mærke en klump i halsen. Jeg har fået konstateret kræft siger jeg stille. Esther tager sin lille bløde hånd, og tager min. Hun er tavs som om hun venter på, at jeg skal fortælle mere. Jeg fandt en knude i mit højre bryst. Nu løber tårerne. Jeg tørrer mig hurtigt om øjnene. Det er i orden, at græde Lisa siger Esther. Jeg er så bange hvisker jeg. Hun klemmer min hånd, og spørger om jeg har lyst til, at tage med hende hjem. Jeg dirrer men får fremstammet et svagt ja. Lisa Hansen kalder læge Nielsen. Jeg farer op af stolen. Esther sender mig et lidt skævt men beroligende smil. Jeg går hen mod døren. søger læge Nielsens blik. Han ligger en arm på min skulder...næste dør Lisa. værsgo at tage plads.

Skriv kommentar

Besvarelsen Dommedag er publiceret 16/04-2010 10:59 af himmelblaa35 under skriveøvelsen Lægens venteværelse.
Version 1 - 16/04-2010 10:59
Besvarelsen er på 318 ord og lix-tallet er 18.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Du formår fint at beskrive angsten hos HP og den venlige gamle nabo - der godt nok er gammel, men er den ven, HP nok savner. En at tale med i en svær tid. Også fint at vi ikke kender HP's skæbne hos lægen.

Småting du bør kigge på:

Arbejd med din tegnsætning. Læs mange bøger og læg mærke til hvordan replikker blandt andet formes. Og hvordan de står i teksten.
Som forfatter er der visse spilleregler.

Her er det noget, jeg faldt over:

"Har du et sygesikringskort? Ja svarer jeg, og ligger et slidt kort på bordet."

"ligger"/"lægger".

Hønen ligger på æg (hønen er Passiv, den ligger der bare.)
Hønen lægger æg (Aktiv handling fra hønens side, det er noget den foretager sig.)
Derfor skal "ligger" være "lægger". (udtales også med "æ").

Jeg nævner det kun fordi at som forfatter skal du bare kende den regel. Forlagene hader den slags...

Replikker på ny linje og helst med gåseøjne omkring -letter læsevenligheden.

Fine billeder fra venteværelset og din slutning er også god.
14 år siden
14 år siden
#2 Lambert
Fin og fyldestgørende besvarelse af skriveøvelsen – uden dog at være særlig nyskabende. Beskrivelsen af venskabet mellem Lisa og Esther virker ikke mindst rørende og overbevisende. Det er også fint at du giver historien en åben slutning (frem for en hurtig happy end). De talrige, grammatiske fejl, som Mikala nævnede i sin kommentar, virker ganske forstyrrende for læsningen … men det er trods alt blot småfejl.
14 år siden
13 år siden
#3 Nicoline Hemme (Nikse)
Som de andre nævner er der nogle småfejl, og det er ærgerligt. Men set bort fra det, er historien en god, lille en. Og et sødt lille venskab, der langsomt vokser op mellem Esther og Lisa. Og som Mikala sagde, trængte det sig på i den tid.
Meget fint!
13 år siden