Værdiladning

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie hvor du lægger hovedvægten på beskrivelsen af det sted hovedpesonen befinder sig. Beskrivelsen skal være værdiladet (altså ikke neutral). Det kunne være beskrivelsen af forberedelseslokalet man sidder i, inden man skal til mundtlig eksamen, det kunne være tandlægens venteværelse, eller måske beskrivelsen af en regnskov i Sydamerika. Målet er, at din værdiladede beskrivelse skal danne billeder, følelser og oplevelser inde i læserens hoved, så læseren selv føler at han/hun er tilstede.

Katrine kiggede ned og rodede lidt i sin urørte suppe. Hun vidste at det ville ske lige om lidt. Om et øjeblik ville hendes mor rejse sig for at gå. Hendes far ville spærre døren for moderen og sige, at hun ikke bare skulle stikke af fra diskussionen. Så ville skænderiet begynde. Tallerkener og glas ville blive knust. Der ville blive råbt og skreget. Det hele ville være som det plejede.
Den 11-årige pige blev ved med at røre rundt i sin suppe, og hun ville for alt i verden undgå sine forældres blikke. Hun ænsede ikke hvad de snakkede om, men blev bare ved at røre. Hurtigere og hurtigere.
Skålen tippede, og der flød suppe på bordet.
”Idiot,” snerrede hendes far.
”Det var jo et uheld,” bed hendes mor tilbage, mens hun tørrede op. Katrine vidste godt, at det ville være lige meget at tørre suppen op, for nu begyndte det. Snart ville der flyde suppe på både bordet og gulvet.
Katrines mor rejste sig og begyndte at gå.
”Jeg skal hente noget mere køkkenrulle!” råbte hendes mor, da faderen havde rejst sig.
Det eneste Katrine ønskede var at komme væk. Langt, langt væk. Hun havde ikke lyst til at overvære et skænderi endnu en gang. Men på den anden side havde hun ikke så mange valg. Hendes far stod og spærrede for døren, og han ville med sikkerhed kommentere den væltede suppeskål, hvis han opdagede, at hun stadigvæk var til stede.
Katrines blik blev fanget af en flue, som fløj ned i suppen og nu kæmpede for sit liv for at komme op. Hun prøvede at lukke ørene og kun fokusere på den hjælpeløse flue. Det gav et sæt i hende, da hun pludselig hørte et knald. Hun kiggede op og så hendes far stå foran en sø suppe og en knust skål, som lå på gulvet.
Katrines blik kiggede skiftevis fra hendes far og til den nu tilgængelige dør.
Hun tog flugten. Hendes forældre ville alligevel ikke bemærke, at hun var forsvundet lige foreløbig. Hun snuppede sin violin på vej ud af hoveddøren. Hun kom til at tænke på fluen og fik helt ondt af, at den skulle overhøre skænderiet.
Da hun var kommet ned til stranden begyndte hun at spille. De mange tanker der var i hendes hoved flød bort, og musikken sluttede sig om hende, på samme måde som hvis hun var trådt ud i vandet. Nu slappede hun af.

Skriv kommentar

Besvarelsen Skænderiet er publiceret 03/05-2010 10:48 af nekoo under skriveøvelsen Værdiladning.
Version 1 - 03/05-2010 10:48
Besvarelsen er på 405 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 peterpedal
Hej Emilie

Det er en fin historie, og en utrolig fin beskrivelse af de negative følelser som Katrine har, men jeg synes altså ikke du beskriver lokalet særlig meget, og opgaven lød på at du mest af alt skulle beskrive stedet hvor hovedpersonen befinder sig.

Jeg kan sagtens se Katrine og suppen, og moren og faren og døren, men så heller ikke rigtig mere. Jeg tror måske du har misforstået opgaven lidt.

Men når det er sagt, vil jeg sige at du skriver helt fantastisk godt. Måden du skildrer Katrines følelser på, kunne nemlig ikke være bedre. Blot en ting som at Katrine rører hurtigere rundt i suppen, giver mig helt kuldegys. Det er så præcist, at jeg helt frygter at du selv har oplevet det. Fin indrykning, ingen stavefejl, teksten flyder virkelig, virkelig godt. Hvis opgaven havde lydt på at man skulle beskrive tankerne og følelserne, og ikke stedet, synes jeg det havde været en løsning til 5 stjerner.

Nå, alle kan jo misforstå en opgave lidt, det vigtige er at du skriver brandgodt og virkelig har et stort talent. Jeg får i hvert tilfælde lyst til at læse mere af dig, så hvis du har en forfatterprofil med tekster, må du meget gerne skrive en besked til mig, om hvad den hedder, for det står ikke på din Fyldepennenprofil.

Mvh Peter
10 år siden
10 år siden
#2 nekoo
Tusind tak! Ja jeg tror måske jeg har misforstået opgaven lidt, ser jeg nu.. Og bare rolig jeg har ikke selv oplevet det jeg har skrevet..
Og.. jeg har ikke en forfatterprofil, jeg ved ikke helt hvad forskellen er, måske kan du forklare mig det?

-Emilie
10 år siden