Drømme

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvor hovedpersonen har svært ved at skelne mellem drøm og virkelighed. Lad det være op til læseren at finde ud af hvornår de to forskellige bevidsthedsniveauer optræder. Medtag gerne flere personer i historien.

Jeg så glad på hende, så yndig og fin. Hun lå i sengen med sit store brune hår ud til siderne. Hendes brystkasse hævede sig, når hun trak maven ud og ind, og hun havde et smil på læben. Det måtte være fra i går. Jeg aede hendes kind et øjeblik, før jeg rejse mig og gik ud I køkkenet for at lave morgenkaffe. Jeg dækkede bordet med det fine porcelæn, de røde servietter og den hvide velourdug. Så satte jeg mig ned, ventede på at hun kom.

Jeg ved ikke hvor lang tid jeg havde sat på stolen, men mit ansigt lå begravet i tallerkenen. Jeg gik hen mod soveværelset, for at se om hun var vågnet. Jeg følte mig pludselig nervøs – også fordi vejret udenfor var begyndt at blive gråt. Jeg banede mig vej gennem de hvide gange, og op eller også var det ned af en trappe, det lagde jeg ikke mærke til. En dame i hvidt tøj smilede til mig, lige før hun gik ind på et værelse. Jeg kiggede på døren og så at det var her hun lå. Jeg fulgte efter damen ind i værelset. Der lå hun med sit yndige brune hår, men jeg fornemmede at der var noget galt. Hun var pakket ind i en kasse foret med hvidt silkestof og hendes hoved hvilede på en lille pude. Hvorfor lå hun mon på den måde? Hvorfor var alting hvidt?

Den hvide dame klappede mig på skulderen, og spurgte om der var noget jeg havde brug for. Jeg kunne i alt fald bare sige til. Så gik hun.

Jeg satte mig på hug ved siden af kassen og greb fat i hendes hånd. Den var kold og nærmest våd. Jeg fik pludselig et chok. Det gik op for mig hvad der var sket.

Skriv kommentar

Besvarelsen Hvad er der galt med hende? er publiceret 09/05-2010 11:50 af Mathiilde under skriveøvelsen Drømme.
Version 1 - 09/05-2010 11:50
Besvarelsen er på 301 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 nekoo
Jeg synes at du beskriver hvad der sker fint, men 'Det gik op for mig hvad der var sket.' Jeg forstår ikke hvad der er sket? Er hun død?
Jeg har også lidt svært ved at skælne mellem damen og hende, som var i starten, fordi de begge hedder hun. Men ellers er det fint (:
14 år siden
14 år siden
#2 Mathiilde
Ja, altså det handler om en mand som ikke helt har fattet at hans kone rent faktisk er død. Det finder han dog ud af til sidst.

Du har ret med at det kan være lidt forvirrende, synes jeg også lidt selv, men havde bare lyst til at skrive, og så blev det sådan. Vidste ikke helt hvordan jeg skulle omtale den anden 'hun', så hun blev bare til 'hun'.

- Tak.
14 år siden