Er det for sent at fortryde?

Før springet

Opgavebeskrivelse

Fortæl om situationen i flyveren, inden tre faldskærmsudspringere hopper ud gennem den åbne sidedør. Hvorfor er de i flyet? Hvordan er deres indbyrdes relationer? Det er helt op til dig selv om du vil gøre teksten humoristisk, spændende, dialogpræget og så videre.

Jeg kiggede skræmt ud af det lille vindue, vi var helt oppe i skyerne. Jeg kunne allerede mærke hvordan vinden ville føles mod mit ansigt, når jeg kom ud med mine to venner. Hvad nu hvis jeg glemte at trække i faldskærmen? Hvad nu hvis jeg blev lammet af skræk? Hvad skulle jeg så stille op? Tankerne fløj rundt i hovedet på mig. Jeg ved ikke hvad de andre tænkte, de smilte bare og stod klar ved døren.

I det samme kom træneren hen imod os, og spurgte om vi var klar. De andre sagde at selvfølgelig var de det. Jeg nikkede bare, turde ikke sige hvad jeg i virkeligheden mente og følte. De var mine venner, men jeg kunne ikke sige at jeg ikke havde lyst. De havde betalt min tur, og det var ikke ligefrem gratis.

Jeg bakkede lidt bagud for at prøve at vise at jeg var usikker på det. Jeppe rynkede brynene og så forundret på mig. ”Har du fået kolde fødder?”

Jeg nåede ikke at besvare spørgsmålet, det gjorde han selv. ”…Men det er der jo ikke noget der hedder. Det her koster kassen, makker!” Han nev mig i armen, ville have mig hen til sig.

Mikkel gentog hvad Jeppe havde sagt, måske for at overbevise sig selv, jeg ved det ikke. Så tilføjede han: ”Pigerne synes vi er seje, hvis vi gør det. Husk det.”

Jeg rystede på hovedet, i takt med at de andre var begyndt at klappe. De var helt oppe at køre, der var kun få minutter til. Træneren tjekkede om vores udstyr var i orden, og spurgte igen om vi var klar. Han grinede med, og jeg følte jeg blev nødt til at følge tropperne.

”Jeg tror altså ikke at jeg vil…” fik jeg fremstammet minuttet før afgang. ”Jo da, tøsedreng!” begyndte de andre så at råbe. Jeg vidste at jeg nok bare hellere måtte gøre det. De ville ikke lade mig slippe. Og hvis de gjorde, så ville de kalde mig tøsedreng resten af mit liv, måske noget endnu værre. Min hånd var begyndt at ryste, jeg kunne ikke selv styre den. Den ville heller ikke.

Pludselig skete det bare, jeg var ude i en kraftig vind, der fik mine øjne til at løbe i vand. Jeg havde fortrudt.

Det gik op for mig at de aldrig havde været mine venner.

Skriv kommentar

Besvarelsen Er det for sent at fortryde? er publiceret 12/05-2010 23:31 af Mathiilde under skriveøvelsen Før springet.
Version 1 - 12/05-2010 23:31
Besvarelsen er på 393 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Jeg synes det er en flot besvarelse, især er jeg glad og overrasket over slutningen, som er meget fin.

Minus er din dobbeltkonfekt: "Bakkede lidt bagud." Når man bakker, foretager man jo en baglæns bevægelse.

Men det er småting. Var med i flyet og følte med din HP.

Mikala
14 år siden
14 år siden
#2 Mathiilde
Tak :)
14 år siden
14 år siden
#3 Anker Buhl Rosberg (Pentagon)
Nemlig - Med sådanne venner, hvem behøver da fjender? Jeg håber du kom godt ned ;-)
14 år siden