Opholdsstuen

Opgavebeskrivelse

Tag en fiktiv person fra en af dine egne historier (eller find på en ny) og beskriv opholdsstuen i hans/hendes hus, lejlighed eller anden bopæl. Beskriv stedets vigtigste detaljer. Brug flere sanseindtryk end kun synet, fx lugte og lyde. Lad omgivelserne vise hvem der bor der. Husk eventuelt at benytte en eller flere af de teknikker som du har lært i andre skriveøvelser.

Lodajs sad på gulvet i husets opholdsstue. Det store bornholmerur slog en takt an tik-tak tik-tak. Han kiggede på pendulet der tungt svang fra side til side og opdagede, hvordan han fulgte bevægelsen med kroppen. Ved siden af uret stod en stor mørkebrun komoden, her gemte hans bedstemor hemmelige dokumenter og trylledrikke. Lodajs havde aldrig kigget i kommoden, men havde altid haft lyst til det. han bedstemors stemme fyldte hans tanker. "Du må aldrig åbne kommoden, Lodajs." Den særlige summen af stilhed, gjorde tegn til, at han skulle åbne kommoden. Lodajs så sig over skulderen og lyttede. han kunne ikke høre nogen i huset. Lågen indtil skabet var tung og besværlig at få op. Han måtte lægge alle kræfter i for at få den åbnet. Duften af en form for kamillete bølgede ud i stuen og gav Lodajs en sær form for kvalme, han måtte væk fra skabet og satte sig i bedstemorens lænestol. Her kunne han se ud i haven gennem det store vindue, hvor vindueskarmen var dækket af planter i diverse afskygninger. Det regnede stadigvæk, men nu tog regnen til. Stuen fyldtes med lyden fra regnen der landede hårdt på taget. Han lagde sig på gulvet og krummede sig sammen, han lyttede til den brudte stilhed og opdagede ikke at kommoden stadig var åben. Lodajs elskede opholdsstuen, her kunne han altid finde sin bedstemor og den specielle følelse af kærlighed fyldte rummet. Lodajs stak næsen i det tykke gulvtæppe og savnede nu endnu mere sin bedstemor. På de gullige vægge hang der billeder af kendte som ukendte plokanter, det var slægtninge. De så meget gamle ud, syntes Lodajs. Midt i mængden hang billedet af Lodajs i den flotteste ramme af dem alle. Lodajs tog billedet af sig selv ned og lagde det ind i kommoden, som han lukkede til igen. Nu holdt regnen op, og solen kiggede frem bag skyerne.

Skriv kommentar

Besvarelsen Lodajs i opholdsstuen er publiceret 21/05-2010 11:09 af Michelle Marie Bruun Baadsgaard (madpapir) under skriveøvelsen Opholdsstuen.
Version 1 - 21/05-2010 11:09
Besvarelsen er på 312 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Pia Hansen
Hej

Lodajs fandt da vist ud af, at komodens indhold ikke kom ham ved? ;-)
Stemningsfuld beskrivelse af opholdsstuen.
Tricket med regnen er lidt slidt, men ikke så dårligt endda.
Fornemmer fint, at vi er i en anden verden, der dog måske ikke er så anderledes, at intet er genkendeligt.
Lidt sprogfnidder, men ikke ødelæggende.

Pia h
11 år siden
11 år siden
#2 Michelle Marie Bruun Baadsgaard (madpapir)
Hvis man kender min novelle om Lodajs så ved man at regnen spiller en stor rolle, så selvom den er lidt for slidt så forventer man vel lidt at den bliver inddraget.
11 år siden
11 år siden
#3 Carsten Breuning (carstenb)
Hej madpapir,

Der er nogle grammtiske fejl, manglende komma'er go den slags ting. Hvis jeg kan finde dem (jeg er utrolig dårligt til grammatik på dansk) så er de iøjnefaldene.

MHT selve historien. Der er en stemning i luften, men hvor godt er selve stuen beskrevet?

Ovenstående ti lside, kan jeg godt lide den. Men du bør kigge efter mht slåfejl og komma'er
11 år siden