Opholdsstuen

Opgavebeskrivelse

Tag en fiktiv person fra en af dine egne historier (eller find på en ny) og beskriv opholdsstuen i hans/hendes hus, lejlighed eller anden bopæl. Beskriv stedets vigtigste detaljer. Brug flere sanseindtryk end kun synet, fx lugte og lyde. Lad omgivelserne vise hvem der bor der. Husk eventuelt at benytte en eller flere af de teknikker som du har lært i andre skriveøvelser.

"Vent her," havde Caleb Carlsson sagt.
Og det gjorde Freddy så.
Vippede lidt frem og tilbage med gyngestolen, som han forsigtigt havde sat sig i. Den havde set skrøbelig ud, men lod til at være solid nok
En lugt af småsur grønkålssuppe trængte ind fra køkkenet og blandede sig med gulvplankernes råkulde.Suppen var sikkert lavet i går og varmet i dag.
Regndråberne trommede mod opholdsstuens to små vinduer, samlede sig og løb ned ad glasset som hjemløse smeltevandsstrømme. Lyset fra de små olielamper i vindueskarmerne gav dem et blødt skær og kastede også lidt glans over resten af opholdsstuen. De fik dog hjælp af en del lys i stager, placeret forskellige steder.
Freddy havde lyst til at snuppe kludetæppet, der var bredt ud over bænken ved langbordet og svøbe det om sig, men det ville være for stygt.
Han var jo kommet for at degradere ham eller det, der var værre.
Freddy brød sig ikke om at tænke tanken til ende. Han kunne heller ikke lide at vente her.
Han så på skabet. Det var praktisk og solidt. Der stod nogle figurer på det og der var også nogle konkylier, et skrin og nogle ting af træ og ler, der virkede noget ubehjælpsomt udførte. Sikkert lavet af børn eller børnebørn.
Han rejste sig. Kunne vel se lidt nærmere på konkylierne. De virkede så fremmedartede. Var måske fra et andet land? Havde Carlson mon sejlet?
Intet andet i stuen tydede på det, men måske betød hav-sneglehusene noget særligt for ham?
På vej mod skabet, kørte Freddy en finger mod bordpladen. Solidt eg, rent og med få skjolder. Midt på stod kun tobaksdåsen.
Freddy stod ved skabet og rakte en hånd ud mod en konkylie, da hans blik forvildede sig over mod dragkisten med årstallet 1566. Den så slidt og skrøbelig ud. Var vel fra barndomshjemmet? Carlssons eller konens?
Over den hang en masse forskellige piber og over dem hovedet af en hjort.
Den stirrede anklagende på ham med sine glasøjne.
"Du holder vel ikke med ham?" vrissede Freddy til den.
"Men holder du med den?" lød det bag ham.
Det gav et sæt i Freddy og han hoppede omkring. Det var Carlson og et par andre mænd.
Som svar på spørgsmålet trak Freddy bare på skuldrene.
"Vil du dræbe ham?" spurgte en af mændene.
"Helst ikke," svarede Freddy, "for jeg vil gerne høre historierne om konkylierne, hjorten og det andet."

Skriv kommentar

Besvarelsen Ventetid er publiceret 22/05-2010 00:33 af Pia Hansen under skriveøvelsen Opholdsstuen.
Version 1 - 22/05-2010 00:33
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Carsten Breuning (carstenb)
Hej Pia

Du har givet en rigtig god beskrivelse af den stue og det er let at se den for sig. Dog er jeg helt forvirrede mht at han er kommet for "degradere ham". Senere hedder det "vil du dræbe ham?"

Der må være noget jeg ikke helt fik fat i, selv efter jeg læste den anden gang.
11 år siden
11 år siden
#2 Cumber
God lille historie som der sagtens kunne være en fortsættelse på. God beskrivelse af stuen, så kriterierne er efter min mening opfyldt.
11 år siden