Opholdsstuen

Opgavebeskrivelse

Tag en fiktiv person fra en af dine egne historier (eller find på en ny) og beskriv opholdsstuen i hans/hendes hus, lejlighed eller anden bopæl. Beskriv stedets vigtigste detaljer. Brug flere sanseindtryk end kun synet, fx lugte og lyde. Lad omgivelserne vise hvem der bor der. Husk eventuelt at benytte en eller flere af de teknikker som du har lært i andre skriveøvelser.

Har man én gang set en kværket kvinde, så har man set dem alle: den slapt udhængende, blå tunge, de udstående øjne og de rødviolette kvælningsmærker på halsen.
Kvinden sad mærkeligt forvredet på sit toilet, stivnet i rigor mortis og med bukserne nede omkring anklerne. Det var helt klart tale om et overraskelses-overfald, og alt pegede på ægtemanden, en rig libaneser fra Vesterbros pornomiljø med bibeskæftigelse som halalslagter.
Drabskommisær Wulff var sikker på, at han havde de tekniske beviser, men han fandt det påkrævet at gøre en bemærkning om gerningsstedet.

Dette var en badesal i kæmpevillaens kælderetagen, 110 kvadratmeter, designet af ’Water Palace’. Firmaets diskrete logo fandt han på den hvalfisklignende, gule spa, bruser-søjlerne og den finske badstue. Men også på bar, diskotek og den godt 200 tommer store fladskærm, ja selv liggestolene. Lige nu var det svært at forestille sig party-stemningen blandt de halvafklædte gæster. De sorte marmorvægge genspejlede den kværkede kvinde. Men for blot tolv timer siden havde selvsamme fliser drevet af fugt og alkoholiske dunster.

Baderum var i de velhavende kvarterer gået hen og blevet det nye værested, stedet hvor familielivet trivedes, men også stedet, hvor man dyrkede intim omgang med sine venner. Her fandtes alle former for raffineret 'water-equipment' på varme flisegulve med let adgang til mad og drikkevarer. Tøjetikette: nøgen hud diskret tildækket.

Men folk legede med ilden. De forstod ikke toiletrummets fundamentale psykologi. Dette enrum - helst vinduefrit og aflåst - var bygget for at inddæmme al den skyld, skam og indeklemte drift, som er forbundet med, at man smider bukserne og tømmer sig for lort, pis, bræk, sperm og menstruationsbind (prøv at gøre det udenfor, og føl efter).
Men at åbne op og gøre toilettet til fællesrum, det var at lege med ilden. Når de rige henlagde deres parties til overdimensionerede baderum, så skulle det nærmest gå galt.

Som politimand havde Wulff ofte læst rapporter om badeparties her i whiskybæltet nord for København, idet sådanne tit udviklede sig voldeligt. Badesale indebar en mere nøgen omgang med andre - ikke kun rent fysisk - men også følelsesmæssig. Den fashionable badesal var det suveræne værested for de stenrige, som ønskede sig ’tilbage til naturen’ uden at få jord under neglene. Her kunne den nøgne abe slå sine kolbøtter.
Almindelige mennesker måtte indskrænke sig til den fornøjelse, man kunne få ved at låse firmatoilettet indefra -’don’t disturb’- det gentagne problem ved alle personalefester.

Skriv kommentar

Besvarelsen Water Palace er publiceret 25/05-2010 23:48 af Kaare Kristensen (Hemingway) under skriveøvelsen Opholdsstuen.
Version 1 - 25/05-2010 23:48
Besvarelsen er på 402 ord og lix-tallet er 44.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Carsten Breuning (carstenb)
Hej Hemmingway

Jeg får et godt indtryk af rummet og samtidigt miljøet. Måske er der lidt forvirring omkring alle de ting der foregår derinde. Det ville nok kunne løses hvis opgaven gav lidt flere ord - det er svært på kun 3-400
10 år siden
8 år siden
#2 Darkness
Meget godt historie, der flot løser opgaven.. Synes dog at der er en smule forvirring omkring de ting som foregår, inklusiv den måde hvorpå det hele er opbygget..
God historie!!

Thit
8 år siden