Opholdsstuen

Opgavebeskrivelse

Tag en fiktiv person fra en af dine egne historier (eller find på en ny) og beskriv opholdsstuen i hans/hendes hus, lejlighed eller anden bopæl. Beskriv stedets vigtigste detaljer. Brug flere sanseindtryk end kun synet, fx lugte og lyde. Lad omgivelserne vise hvem der bor der. Husk eventuelt at benytte en eller flere af de teknikker som du har lært i andre skriveøvelser.

Underligt som en enkelt ting kan hente minder frem, minder om en stue fra en svunden tid for længst gemt og glemt i hukommelsens mørkeste hjørne.
Det var forleden eftermiddag midt i ulvetimen, hvor ungerne rullede rundt på gulvet og jeg som sædvanligt skulle finde på noget aftensmad til os alle. Mens jeg zapper så rundt i ZuperDups varekatalog, støder på Gul Ersats, som jeg ikke har set i årevis, og får også en enkelt pakning teleporteret sammen med maden.
Senere da børnene og mænd sov, lægger jeg mig tilrette i vores nye AirspiN, vælger ”KLUNKEHJEM” på MindBlow, åbner min Gul Ersats, fylder munden med den skrigende gule skummende masse og ser igen hendes stue for mig.
Allerede dengang virkede den meget gammeldags, men hyggelig. Hun kunne lide at skabe specielle stemninger til forskellige lejligheder eller bare efter humør. Da hun var fra en tid før MindBlow og ikke havde fået chippen sat ind i hjernen ved fødslen, måtte hun skabe stemningen med ydre genstande, ”indretning” kaldte man det. Derfor havde hun et holografisk gulv og 3D-paneler på alle vægge, vi har bare gråt beton. Når man kom hjem til hende, kunne der være et nisselandksab, en blomsterhave med fuglesang,og det sjove var, at vi alle oplevede det samme. Nu om dage generer vi jo hver især vores individuelle stemning med chippen, så gæster i vores stue selv vælger om de vil sidde i en vikingestue eller på en motorvej fra 1990erne osv.…
Hun havde et spisebord af brunt træ med kakler på – et antikt arvestykke, stole på ben med sæder af stribet stof og en rustik keramiklampe over bordet. Disse umagelige møbler kunne ikke flyttes, stod altid i samme hjørne og var vist mest til pynt, for ingen brugte dem. Til gengæld sad vi altid i hoversofaen betrukket med nanosilke, der kunne skifte kulør efter humør, og fik skældud når vi lod den til suse stuen rundt på dens luftpuder. Man sad ikke så godt i disse møbler, vores AispiN er bedre, da luftstrømmene kan forme sig efter kroppen. Men foran sofaen stod også et hoverbord af holografisk plexiglas, altså når vi uartige børn ikke havde ommøbleret, og det var på dette bord at Farmor stillede den smukke antikke kurv af rødt plastik, med sort hank, fint udsmykket i hvidt med ordet ”Kvickly” og fyldt med Ersats i alle farver, hvoraf den gule var min favorit.

Skriv kommentar

Besvarelsen Gul Ersats er publiceret 30/05-2010 14:13 af Calypso under skriveøvelsen Opholdsstuen.
Version 1 - 30/05-2010 14:13
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 46.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Pia Hansen
Hej Calypso

Det er en fremragende idé du har fået. At skildre en ikke-opholdsstue, langt ude i fremtiden.
På mig virker det ret uhyggeligt. Brr - må det aldrig gå sådan i virkeligheden.
Historien kommer dog, synes jeg, til at fremstå en anelse rodet, nok mest fordi det forvirrer, at selv den tid, der ses tilbage på, er fremtid.Måske også fordi man ligesom skal gætte sig til, hvad Ersats er for noget.
Her er stof til en novelle, tror jeg. En sådan vil give plads til lidt forklaring
Sjovt indfald med kurven fra Kvikkly.
Udmærket at fortælle som om det virkelig er skrevet om hundrede år - eller mere.
alt ialt svinger jeg mig - efter en del tanker - op på tre stjerner her.

Pia H
9 år siden
9 år siden
#2 Lise Eva Kramer (Lille spejl)
Åh hvilke fremtidsperspektiver du skriver om. Jeg hyggede mig med beskrivelsen, fordi jeg kan se det hele for mig.
9 år siden